Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

se arpinde si lumineaza incet variaza un pic lumina cand il alimentez intre borna din mijloc si cea din capat dreapta,iar cand il alimentez la bornele din ambele capate nu se aprinde deloc

Link spre comentariu

Daca nu se incalzeste, poti trece la pasul urmator, legandu-l directla retea.Supravegheaza din nou incalzirea !Daca trece si acest test, masoara tensiunile furnizate si il poti utilizaca transformator de retea. Ar fi bine daca ai demonta colierul sa vezidaca tolele sunt intretesute sau sunt montate cu intrefier (E-urileseparat, I-urile separat). Daca sunt cu intrefier, remonteaza-le intretesut.

Link spre comentariu

L-am alimentat vreo 5 minute nu sa incalzit deloc,inseamna ca acela era primarul, mersi petru ajutor :aplauze tensiunile din secundar sun tot aceleasi.Respect cristian_draghiescu :aplauze

Link spre comentariu

Bobinati pentru primar 760 de spire de minim 0,7 mm.Daca rebobinati numai primarul, s-ar putea sa obtineti in secundaro cu totul alta tensiune decat cea pe care contati, fiind foarteprobabil sa fi fost construit initial pe baza unei alte constantecare intervine in calcul. (Vezi transformator "economic")

Link spre comentariu

Transformatorul este ne bobinat nici primar nici secundar si de accea vreau sa il obinez eu si sa il folosesc la un amplificator cu un stk de 2x50W rms .Si as mai avea urmatoarea intrebare daca bobinez primarul cu fir cu diametrul de 1mm si aria de 0,78mmp are ceva?Sau nu o sa imi incapa sa bobinez?Am uitat sa precizez ca in secundar vreau sa am 2x24v ac.Ce parere aveti o sa incapa?

Link spre comentariu

Calculati numarul de spire/strat si numarul de straturi necesare pentru cele 760de spire ale primarului (luati in calcul diametrul conductorului de bobinat si dimensiunile carcasei).Deoarece bobinajul nu poate iesi perfect spira langa spira si mai aveti nevoie si de un strat deizolatie intre primar si secundar, inmultiti rezultatul cu 1,10-1,15 (10-15 % pentru siguranta).Repetati calculul si pentru infasurarea secundara (cu acelasi coeficient de siguranta, dinnecesitatea aplicarii izolatiei finale peste intregul bobinaj). Calculul nu-i greu de facut,este numai geometrie de clasa a sasea... Pentru 2 x 24 V trebuie sa bobinati 166 de spire cu priza la jumatate (deci la spira 83),folosind sarma de bobinaj de 1,5 mm.Daca in urma calculelor reiese ca bobinele nu incap pe carcasa, puteti relua procedura cudimensiunile standardizate ale conductoarelor de bobinaj imediat inferioare, insa in acestmod inseamna sa acceptati o densitate de curent mai mare, deci temperaturi mai ridicate aletransformatorului in timpul functionarii.

Link spre comentariu

Transformatorul este ne bobinat nici primar nici secundar si de accea vreau sa il obinez eu si sa il folosesc la un amplificator cu un stk de 2x50W rms .Si as mai avea urmatoarea intrebare daca bobinez primarul cu fir cu diametrul de 1mm si aria de 0,78mmp are ceva?Sau nu o sa imi incapa sa bobinez?Am uitat sa precizez ca in secundar vreau sa am 2x24v ac.Ce parere aveti o sa incapa?

URGENTmarian cu tot respectul pentru toti de aici , poti te rog mult sa faci poza la o tola " E " si sa dai dimensiunea tolei E la partea din mijloc ? si inaltimea pachetului de tole E adica una peste alta ?pe mine ma intereseaza dimensiunile 2a si 2b din poza de mai jos:AOLEU acu citesc vrei sa bagi in primar sarma de 1 , :cry: am sa caut niste tabele sa vad daca gasesc :freaza:intra aici putin si vezi cum stau lucrurile : http://www.electronica.ro/transformator.shtml
Link spre comentariu

La tolele mele 2e de la dumneavoastra din poza este de 3,1cm si 2b este de 4,7cm.

2e ,nu este in poza poate 2a daca e corect atunci ramane suprafatza zisa si de domnul cristian 14,57cm2
Link spre comentariu

salut ,eu nu stiu de ce va chinuiti,tot respectul pentru munca voastra,roaga pe cineva amabil sa iti faca calculele prezinta toate detaliile de la A la Z parametri tolelor ce le ai E+I si parametri ce vrei sa indeplineasca respectiv tensiunea de alimentare 230-240V din primarul transformatorului ,tensiunea secundarului sau tensiunille si curentul dorit pt iesirea secundarului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări