Barti Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Multumesc,cred ca am aflat ce am vrut.....ma apuc de treaba. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Cum imi dau seama care e primaru la un transformator? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Masori cu un multimetru rezistenta infasurarilor. La un transformator coborator de tensiune, infasurarea cu cea mai mare rezistenta este primarul. La un transformator ridicator de tensiune, infasurarea cu cea mai mare rezistenta este secundarul. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 problema e ca am la 3 borne 11,9 ohm rezistenta cea mai mare,si nustiu pe care sa le alimentez. Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Am un transformator romanesc dintr-un amplificator Electronica Industriala Club MA35+35W.In Primar are 4 fire : galben,galben,rosu,rosu.Galbenul cu rosul din mijloc sunt conectate intre ele.Stie cineva care e alimentarea de 220V?Va multumesc Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Incearca sa pui o poza clara a transformatorului pentru a fi mai explicit,eu nu inteleg cum masori o rezistenta pe 3 borne, sau cel putin incearcasa descrii mai bine acel transformator. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Buna sa-ti fie inima,vezi ca este un topic " totul despre transformatoare";posteaza acolo intrebarea.Oricum,raspunsul este dat acolo,trebuie numai sa-l citesti. Link spre comentariu
Barti Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Am un transformator romanesc dintr-un amplificator Electronica Industriala Club MA35+35W.In Primar are 4 fire : galben,galben,rosu,rosu.Galbenul cu rosul din mijloc sunt conectate intre ele.Stie cineva care e alimentarea de 220V?Va multumescEu cred ca transformatorul respectiv are cite doua infasurari,a cite 110V.Asta inseamna ca 220V il legi la cele doua esiri libere(galben si rosu),celalalte doua (galben si rosu)legate intre ele si lasate liber!Incearca sa legi asa,si sa masori tensiunile in secundar.Prima data insa sa te convingi ca cele amintite sint infasurari de primar,avind rezistentele mai mari dintre toate infasurarile si aproximativ egale. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 http://img9.imageshack.us/f/dsc00756rq.jpg/ Link spre comentariu
Barti Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 problema e ca am la 3 borne 11,9 ohm rezistenta cea mai mare,si nustiu pe care sa le alimentez.Eu asa vad ca este un transformator de cadre ,de la un televizor cu tuburi.Ce vrei sa faci din ea ,are sectiunea in jur de (2×2cm)4 cm patrati? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Vad ca incep sa se amestece topicurile pe aici ! Barti : nu are importanta pentru topic ce vrea sa faca cu acel transformator. robert230 : intre bornele de jos ce rezistenta ai ? Infasurarile de 11,9 Ω par a fi un secundar cu priza mediana. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 http://img837.imageshack.us/i/dsc00756f.jpg/ si atunci dupa cum spuneti cristian_draghiescu ar fi un trafo ridicator? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Orice transformator este "reversibil". Deoarece nu sunt convins ca aceltransformator este unul de retea, iti sugerez sa-l alimentezi intre bornelede sus (inseriate, total 2 x 11,9 Ω = 23,8 Ω), printr-un bec de 220 V/60 Wsi sa masori tensiunea de pe bornele de jos. Posteaza valorile masurate.Nu-l alimenta direct de la retea, foloseste pentru inceput becul serie !Lasa-l conectat un timp la retea (in gol) si urmareste temperatura miezuluisi a infasurarilor (alimentat tot prin bec).Deconecteaza in prealabil acel condensator ! Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Am deconectat acel condesator, nu se incalzeste miezul nici infasurarile,trasformatorul fiind inseriat cu becul. http://img25.imageshack.us/i/dsc00757xc.jpg/ http://img851.imageshack.us/i/dsc00758.jpg/ Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Dar becul se aprinde? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum