Vizitator tyc Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Calculezi asa:1)Folosesti formula 50/ S , unde S e sectiunea(45mm) si obti numarul de spire pe V(asta e un calcul pt folosire indelungata);2)Pt 220 => 250spire;3)Pt 15V trebuie sa calculezi la 16,5V => 20 spire;4)Acum trebuie aleasa sarma,in tabele gasesti diametrul la curentul necesar,in secundar pui sarma pt 5A,iar in primar pt 0,4A.Verifica daca miezul duce 75W,apropos,ce vrei sa faci cu 15Vca? Link spre comentariu
bogdanas93 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 cati amperi corespund la un conductor de 2.5mmp? respectiv la unul de 2?am un traf dintr-un ups de vro 700w si vreau sa il folosesc la un amplificator, dar are voltaj prea mic 2*16V ca Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Vezi la 2,5 ce AWG ii corespunde si dupa gasesti,tot din tabel,curentul.La fel si pt 2 sau cat vrei ,pe de rost nu le stiu. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 cati amperi corespund la un conductor de 2.5mmp? respectiv la unul de 2?Datele mentionate aici sint din cartea "Caleidoscop audio" de G.D.Oprescu, aparuta in 1982.http://www.electronica.ro/transformator.shtml Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Ce rost are sa transforme mmp in AWG? Curentul poate fi intre 2 si 3A/mmp. Maxim 4A/mmp -dar aici se va incazi considerabil! Oricum astea de UPS frig numai ca stau in priza fara sarcina Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Pt ca majoritatea documentatiei de pe net e de provenienta vest,iar ei nu stiu decat de AWG,exprimarea in clar e prea complicata(pt ei). Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 AWG este utilizat in USA/GB. Europenii folosesc sistemul metric si masoara tot in milimetri patrati. AWG = American Wire Gauge http://en.wikipedia.org/wiki/American_wire_gauge Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Intradevar,teoretic asa e.Am vazut o sch pe un site turcesc cu indicatii la traf in AWG. Mai e si sistemul britanic, 'imperial' si ceva... Link spre comentariu
electronik Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 buna ziua, am facut rost de un miez de transformator toroidal, e facut din tole late de 30mm, iar asezate spira dupa spira, au in grosimea pachetului de tole o latime de 60 mm, diametrul interior, este de 100mm, intregul miez este alcatuit din cate 2 astfel de pachete suprapuse unu peste celalalt, intrebarea e , cum as putea sa il bobinez, cu ce fel de conductor( cate spire? atat primar cat si secundar), astfel incat sa obtin din el o tensiune dubla de 75 volti, cam la ce putere s-ar defini?va multumesc!! Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Pai la astea toroidale se calculeaza tot ca la alea E + I, cu mentiunea ca inductia prin miez se poate lua un pic mai mare, B=1.2-1.3, si eventual si randamentul oleaca mai mare. Miezul ala, duce cam 1 KW. Oricum, e chinuiala sa bobinezi un transformator din asta. Daca la alea clasice, puteai sa improvozezi o masinuta de bobinat ca sa mai scutesti timp si migaleala, aicea....pauza. Oricum...daca tot mai vrei, iti pot spune ce si cum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 nu are neaparata legatura cu subiectul dar am gasit-o pe un cd vechi Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 miticamy,interesant;electronik,trafurile toroidale se bobineaza cu o suveica;confectionezi una marisoara din lemn si spor! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 @miticamy -nu mai bine mut materialul in topicul cu totul despre surse?Sau e chiar unul mai vechi cu teoria miezurilor pt comutatie Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 salut.am spus de multe ori despre starea mea de sanatatemicul conflict cu marian m-a afectat f. mult-de fapt aceasta este partea cea mai grava a bolii mele,mici incidente ma scot din circuit pt. o perioada de timpasa ca ma implic cat mai putin posibil pt. ca sant si persoane cu care simt ca se poate dialogaasa ca actionati cum credeti de cuviinta,particip si eu cu micile mele puterisant deschis la orice propunere, accept si critici,dar nu inteleg de ce lasati mesaje profund jignitoare ale unor persoane care nu au avut nici un aport pe tematica forumuluiO zi buna tuturor! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Eu am venit cu o sugestie,nicidecum o observatie negativa!Din pacate nu pot sa citesc tot timplul toata sectiunea si d-aia nu pot actiona in conformitate cu abateriile care apar.In dreptul fiecarui post,in partea dreapta jos,este un mic buton cu un semn de exclamare rosu. Acela este butonul de raportat. Daca cineva se abate de la reguli (de ex insulte),apasati acel buton si eu voi analiza postul cu prioritateNu mai puneti la inima toate rautatiile care apar,multi nu inteleg din prima argumentele valide in stiintele tehnice! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum