Dr.L Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 DIAFONÍE s. f. Trecere nedorită a semnalelor de pe un canal pe altul la sisteme audio cu două sau mai multe canale. [Pr.: di-a-] – Din fr. diaphonie.Acum sa revenim la trafuri Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 "In orice instalatie care cuprinde mai multe canale de transmisie a semnalului apare in mod nedorit o influenta reciproca intre canale: o parte din puterea transmisa printr-un canal patrunde si in celelalte canale, perturbandu-le. Asa se intampla si in cazul amplificatoarelor audio stereo intre canalul stang si drept. Se numeste diafonie fenomenul patrunderii in celelalte canale a semnalului transmis printr-un canal. In mod ideal ar trebui sa existe o separare total intre canale. Gradul de separare real a doua canale se masoara prin marimea numita atenuarea diafoniei" Citatul este din cartea "Amplificatoare audio si sisteme muzicale", L. Festila, E.Simion, C.Miron. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Pai cele doua punti redresoare tocmai asta fac:micsoreaza diafonia ,separarand galvanic alimentarea celor doua canale.Daca se masoara rezistenta intre ramura de plus a celor doua amplificatoare,rezistenta este infinita (datorita a doua diode conectate anod la anod );la fel,daca se masoara rezistenta intre ramura de minus a celor doua amplificatoare,iarasi rezistenta este infinita ,din acelasi motiv.Singura cale de patrundere a semnalului de la un canal la altul,o reprezinta capacitatile parazite a jonctiunilor diodelor redresoare.O varianta mult mai buna de separare,de data asta totala, este,asa cum s-a mai spus,folosirea a doua transformatoare,dar asta costa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Am editat posturile cu informatie utila si le-am sters p-alea total offtopic (in mare parte si cu inceputuri de jicniri)Va rog nu mai sariti unul la altul (de ex tyc cu tura...)Deci sa continuam ontopic Link spre comentariu
dety76 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 am un traf cu 24 iesiri si masurat cu OHMmetrul imi da urmatoarele:1-2=14 ohmi1-3=144-5=155-6=3,54-6=177-8=429-10=4210-11=1,311-12=2211-13=10012-13=12512-14=10013-14=2215-16=1117-18=1119-20=220-21=222-23=223-24=2unde sa il alimentez sa vad ce tensiuni scoate mi se pare cam mult sa alimentez unde imi da 125 OHMI.o parere? Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Se pare ca intre 9 si 14 este o infasurare cu mai multe prize. Acolo ai putea alimenta de proba. Ce sectiune are traful? Scrie pe el ceva date despre numarul de spire si sectiunea conductorului de bobinaj? Link spre comentariu
dety76 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 traful este dublu C si nu e tecut nimic pe el conductorii nu se vad pentru ca este acoperit cu ceva pasta si vopsea.sectiunea e de 5cm patrati. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Cauta in tabele ce putere corespunde la 5cmp. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Nu am vazut tabele cu puterea in functie de sectiune la "dublu C". Toate se refera la E+I. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Tragi concluzi corespunzatoare de acolo(E+I). Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Tragi concluzi corespunzatoare de acolo(E+I). ...explica-i cum sa traga acele concluzii... Nu stie! De aceea a intrebat. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Acuma nu am timpt sa caut tabele,ca ma trage patul. Link spre comentariu
Vizitator mihai1407 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 salutare...am si eu niste tole dintr-un traf pe care prostia si varsta m-a facut sa il demontez acu catziva ani si am ramas doar cu tolele...mi-a trecut prin cap sa il bobinez si nu stiu mare lucru despre asta....navighez de cateva ore pe net printre site-uri cu explicatzii si forumuri si tot nu am inteles mare lucru....ceea ce vreau sa stiu e in primar cate spire trebuie si cu sarma de ce grosime si secundarul la fel....traful are cam 45 mm miez (zic maine mai exact ca e in pod si tre sa il caut) si vreau sa scot din el cam 15 v la 5 A....va rog o explicatie babeasca pt ca eu inteleg mai greu ....si vreau sa fie facut sa reziste la utilizare indelungata... Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 am si eu niste tole dintr-un trafAici ai citit? viewtopic.php?f=41&t=89&start=0 Link spre comentariu
TESSLA Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Pai pentru ce aveti nevoie dumneavoastra puteti folosi un miez de cel putin 11-12 cm patrati. Pentru a determina numarul de spire faceti asa: 45/S unde S reprezinta sectiunea miezului in cm patrati. Si ati obtinut numarul de spre per volt. Apoi rezultatul asta il inmultiti cu 220 si aflati numarul de spire din primar. Apoi tot acelasi rezultat, 45/S, il inmultiti cu tensiunea pe care o doriti in secundar. Ati obtinut astfel si numarul de spire din primar. Luand in calcul o densitate de curent de 3-4 amperi per mm patrat, puteti alege si grosimea sarmei folosita. In cazul dumneavoastra, va trebui in secundar sarma cu sectiunea de 1.6-1.8 mm patrati . Iar in primar, va trebui ales un conductor care sa suporte un curet in jur de 0.5- 0.6 amperi, adica sarma cu sectiunea de 0.2 -0.3 mm. Diametrul sarmei il calculati dumneavoastra stiind ca avem de-a face cu conductor cilindric, banuiesc. Spor la treaba! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum