Magnus Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 daca dai dimesiuni te rog dale pe toate inclusiv grosimea pachetului de tole,tipul tolelor E+I ? si alte detalii inclusiv grosimea conductoarelor initiale primar si secundar. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Par să fie tole E16 cu grosimea pachetului de 45mm, deci o secţiune de circa 14,5cm2, cam 210W ţine miezul, consumul va fi desigur mai mic. În primar vor fi 3,5sp/V - 770sp (220V) sau 800sp (230V) la 0,6...0,7mm grosime. În secundar 230sp cu tot cu compensarea pierderilor (+10%), grosime 1...1,2mm ptr 3A şi ceva. Link spre comentariu
Magnus Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 pierderi maxim admise la transformatoare clasice e 15%( pierderi prin magnetizare,efect joule,histerezis etc ) din randament si 85% randament,daca tola e tip 16 ar trubuii sa fie o tola la lungime a tolei aprox 10cm pe secundar poti folosii conductor CuEm de 1-deci aprox 3-4 A Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Curent de secundar?Cum il vrei:strans,normal,larg;sectiunea ferestrei,tipul tolelor. Link spre comentariu
Vizitator ciprijupanu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 am revenit cu noi detalii:tolele sunt E+I,sunt din ferosiliciu,pachetul de tole are 4,5 cm.atat bobina din primar cat si din secundar vreau sa fie calculate la normal ca sa functioneze o perioada cat mai lunga de timp, larg ar fi indicat dar vreau sa scot aproape maxim de pe aceste miezuri.(am doua trafuri)ce vreau eu sa aflu este nr de spire din primar alimentat la 220v sinr de spire din secundar tensiuna de 60vvreau sa stiu ce diametru trebuie sa aiba sarma din primar si secundar ca sa incarc la maxim carcasele pt a putea obtine o putere cat mai mare la tensiunea de 60v in secundar (o singura infasurare)mai jos atasez doua poze cu dimensiunile tolelor (tot pachetul strans la un loc are 4,5 cm)peretii carcasei sunt din textolit si au grosimea de 2 mm Link spre comentariu
zal Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Eeee, se schimbă socoteala, e tolă E20, secţiunea miezului devine 18cm2, cam 300-325W.Primar 616 sp (220V) sau 644 sp (230V) CuEm 0,8mm. Secundar 185 sp CuEm 1,3...1,4mm (ptr 5A), cu tot cu 10% compensare pierderi.Era bine să spui şi la ce-l vei folosi, poate tensiunea din secundar trebuie recalculată. Link spre comentariu
Vizitator ciprijupanu Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 multumesc ZAL si tuturor celor care au raspuns la problema mea, aceste doua transformatoare ca care trebuie sa le bobinez le voi folosi pentru a alimenta doua module de amplificare audio realizate dupa schema clasica de la Nmos 350-500. vreau sa obtin o tensiune de 80V cu redresare si filtrare (alimentare diferentiala) unul dintre transformatoare are bobinat primarul cu CuEm de 0,7mm, ma lasat primarul asa cum este si am bobinat secundarul cu 160 sp CuEm 1,4mm am obtinut in secundar o tensiune de 107V in loc de aprox. 60V de aceia va cer ajutorul vostru, calculul ce l-am facut a fost sa bobinez 585 sp 0,7mm primar, si 160 sp 1,4mm secundar nu stiu de ce am o tensiune asa de mare in secundarul bobinat peste primarul care era acolo, primarul nu se incalzeste deci nu cred ca este subdimensionat, nu stiu ce are de scoate asa de mult Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Deci ai nevoie de +/-80V, adică de secundar dublu, 2x55...57Vca. Ai nevoie de un trafo de peste 1kW. Miezurile astea sînt prea mici, n-au puterea necesară şi nu-ţi va încăpea bobinajul. Sau poţi alimenta un singur canal, înseriind secundarele simple de la cele 2 trafo. Altă dată cînd mai rebobinezi un trafo, numai în secundar, verifică-l temeinic înainte şi notează tensiunea scoasă de secundarul original, împarţi apoi la nr de spire numărat la dezbobinare şi afli nr de sp/V, înmulţeşti cu tensiunea de care ai nevoie, mai adaugi um plus de rezervă şi gata. Link spre comentariu
Vizitator ciprijupanu Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 da ma nevoie de +/-80v, insa vreau sa bobinez fiecare transformator cu o singura infasurare in secundar de aprox. 55V , dupa care sa le inseriez pentru a obtine o tensiuna dubla cu mediana pt a putea alimenta modulele.atasej o poza cu o schema standard dar modificata de mine pt. a intelege ce vreau sa fac cu aceste doua trafuri Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Si de ce e nevoie de doua punti redresoare? Poti realiza ce vrei tu cu o singura punte. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 de ce e nevoie de doua punti redresoare?Daca alimenteaza un amplificator stereo, asa obtine o diafonie mai buna intre canale. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Aha. Da eu ma gandeam ca diafonia asta se refera la semnalul audio. In fine, asa o fi. Daca stiam asa puneam si eu doua punti la ampliful meu. Chiar cu riscul de a mai cumpara niste condensatoare . Da chiar este "auzibila" diferenta intre o punte si doua punti? Sau e mai mult un moft? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 eu ma gandeam ca diafonia asta se refera la semnalul audioExact de asta am precizat mai sus...chiar este "auzibila" diferenta intre o punte si doua puntiNu este vorba de diferenta dintre o punte sau doua! Pentru a micsora diafonia se prefera alimentarea celor doua amplificatoare din surse diferite (chiar daca traful e comun) redresarea si filtrarea fiind separate.Unul dintre amplificatoarele realizate astfel este AS2050. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Cum spunea si Remus,mareste separarea dintre canale. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Asa este; influenta reciproca sa fie cat mai redusa!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum