Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator Hardcoreman

Sunt amator. Am o intrebare. Am facut un amplificator audio 2x60W. Am nevoie o sursa de 2x45 sau 2x50V, asimetric (+, GND). Am un transforformator ca in poza de jos. E OK, daca fac sursa ca in poza asta??

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cred ca ideea topicului era despre surse in comutatie (e drept, nu se specifica), dar daca tot ai postat aici, traful se poate lega asa numai daca cele doua GND-uri nu se ating niciodata (creu de crezut) sau se pot separa infasurarile secundare si atunci exista un GND comun. Faza cu oscilatile parazite e valabila si la 50Hz. Puntile ar trebui suntate cu condensatori de 0,1 micro (cel putin 2 buc/punte intre intrarile de alternativ si GND).

Link spre comentariu

Sunt amator. Am o intrebare. Am facut un amplificator audio 2x60W. Am nevoie o sursa de 2x45 sau 2x50V, asimetric (+, GND). Am un transforformator ca in poza de jos. E OK, daca fac sursa ca in poza asta??

nu am auzit de expresia ,,sursa 2x50v asimetric,,eu cred ca aveti nevoie de 2 surse de 50v independentein acest caz desfaceti priza mediana si fiecare infasurare va avea puntea si cond. eiin acest fel cele 2 tens. se pot fol. cum doriti--independent,in paralel sau in serienu inventati metode noi de redresare:cele cunoscute(cel putin de mine)sant-mono alternanta,dubla alternanta cu punte de diode,dubla alternanta cu priza mediana
Link spre comentariu

am si eu o problema cu un transformator astfel:in secundar am 6 iesiri separate de diferite puteri nu am spire in scurt am tensiune pe toate miezul transformatorului este confectionat din 4 U-uri din tole prinse 2 cate 2 cu un fel de platbanda problema: cand merge in gol tesniunile sunt care ar trebui , bazaie cam tarisor si un ochi din ala se incinge cam la temp corpului in maxim 2 minute, celalalt ochi de tole e rece bocna .. care e logica de se incinge si ce pot sa fac?(incerc sa desfac suruburile de la clemele alea sa incerc sa schimb pozitia ochiulor de tole fata de bobinaj, de preferat e sa il fac sa mearga cum trebuia ca e ditamai namila are cam 10 kg si vreau sa pun de o sursa cu el)

Link spre comentariu

Spira in scurtcircuit formata de acea platbanda de prindere nu are nici-o legatura cu bobinajul.

Se comporta exact ca un secundar in scurtcircuit. Daca brida respectiva formeaza o bucla

inchisa (ceea ce banuiesc eu), atunci aceasta este explicatia incalzirii miezului.

Verificati deci acest lucru.

Link spre comentariu

Din poza vad ca cele 2 bride nu sunt prinse simetric; ai umblat la ele? Dupa cum sunt montate tolele nu vad cum caldura nu se propaga si la celalalt miez, chestie tare curioasa..Posibil ca cele 2 platbande sa se fi izolat termic si electric in interiorul bobinei?.

Link spre comentariu

"O mie de vorbe nu fac un ban" zicea o poveste veche... Nu e mai simplu sa izoleze platbanda aia si sa rezolve problema!?A, explicatii pot fi muuulte(o anumita portiune din miezul C face contact intr-un anume punct cu platbanda, si o alta parte a platbandei, de pe partea opusa a miezului, stransa de surub, inchide circuitul electric, astfel incat se formeaza o spira in scurtcircuit , desi nu e perfect perpendiculara pe liniile de camp). Bla-bla-bla.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări