Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Buna ziua.Am un transformator defect de la un sustem audio Logitech X530 si nu stiu ce tensiune scoate si ce amperaj.Pe el scrie doar: X5R si dedesubt 3-8959T -3.Asta este tot ce scrie.Astept un raspuns.Multumesc.

Link spre comentariu

In transformator,introdusa intre infasurari este o siguranta termica ce se poate shunta,sistemul va functiona daca numai acesta este defectul dar trebuie urmarit cu atentie mai ales cand este folosit la puteri mari

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salut la toata lumea.

as vrea sa fac un traf toroidal cu primarul pentru 220-230V si secundar 70-0-70. ma puteti ajuta cu dimensiunile torului (cred ca o sa aleg ferita), sau aria sectiunii/volum. intentionez sa il cumpar de la tme.

off topic:pe softpedia pui o intrebare si te trezesti ca se ajunge pe nicaieri. scuze daca mai exista post cu aceiasi tema sau asemanatoare, sunt vreo 1800 de mesaje pe tema asta si imi ia o saptamana sa gasesc :nas:

Link spre comentariu

Am gasit un transformator 220-110 cu tot cu carcasa de 200VA produs in anglia si rpetul fiind mic l-am cumparat. Intrebarea este daca poate fi folosit ca atare pentru alimentarea unei statii pe lampi sau trebuie rebobinat ? (folosind primarul ca secundar)

Link spre comentariu

Trebuie rebobinat. Cei 110 V sunt prea putin pentru tensiunea anodica, insa ai putea face uncompromis, cu un dublor de tensiune. Iti lipseste insa tensiunea pentru filamente, pe care nu aicum sa o obtii asa cum este acum transformatorul.

Link spre comentariu

M-a scuzati ca intervin aici,am o problema cu un transformator si anume,vroiam sa-mi scoata in secundar 24V ,am masurat miezul E+I si am aflat ca are 13,26 cm2 ,am aplicat formula 50/13,26 si mi-a iesit 3,77 spire pe volt pe care le-am inmultit cu 24 si mi-a dat 90,49 spire.Cand am masurat tensiunea in secundar nu am decat 15V.Bobina primar era deja bobinata si am masurat-o scoate 220V si e bobinata cu conductor de cupru de 0,70-0,80mm,bobina secundar am bobinat-o cu conductor de cupru de 1,50mm.Tolele sunt din fier de siliciu si sunt un pic ruginite.Daca din greseala am bobinat secundarul invers fata de primar,poate sa fie o problema sau nu? :cry:

Link spre comentariu

Bobina primar era deja bobinata si am masurat-o scoate 220V

Explicatia este simpla, initial transformatorul (de la care ati pastrat primarul) a fost calculat cu o alta constanta. V-ar trebui aprox. 153 de spire pentru a obtine in secundar 24 V (au loc ?).Transformatorul a fost bobinat foarte "larg", cam 84/S (!), sau tensiunea primara a fost initial maimare de 220 V. Am presupus ca ati bobinat intr-adevar 90,5 spire, asa cum v-a iesit calculul.V-am citat pentru ca sunt curios cum ati masurat primarul ca "scoate 220 V" !
Link spre comentariu

Cum in serie ?!! Pe domeniul "amperi" sau "volti" ?!! :rade:

Ati masurat complet eronat !

Legati primarul direct la retea si masurati tensiunea in secundar.

Atentie la domeniul pe care fixati multimetrul !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări