Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Formula care furnizeaza numarul de spire pe volt este n0 ( n indice zero)=10000/(4.44*f*Bm*S), unde f este frecventa retelei, Bm este inductia magnetica maxima in miez iar S este sectiunea miezului. Pentru o frecventa de 50 Hz si o inductie de 1 T se obtine formula n0=45/S. Pentru transformatoarele toroidale se poate lua o valoare a inductiei de 1.2 -1.3 T. In cazul tau eu as reccomanda 45/S. Si apropo de faptul ca au un randament mai mare, eu nu am auzit. Eu stiam de toroidale ca au un randament mai bun si se poate lua o valoare mai mare de 1 T. Spor la lucru.

Link spre comentariu
Vizitator mikrron

Nu,el vrea sa foloseasca aparatul de la priza.Poate ca vrea sa incarce si niste acumulatori,asa e mikrron ?

Multumesc tuturor pentru ce mi-au explicat.Da, eu vroiam sa il folosesc la priza in principal.M-am gandit ca daca aparatul functioneaza cu acumulatori mai slabi de 2500ma (niste baterii normale nu cred ca ajung nici la 2000ma) atunci nu ar fi problema pe partea aceasta.Oricum chiar daca nu va functiona, de curiozitate am sa incerc cum a zis colegul de pe forum sa pun rezistenta 7ohmi si 5w, mai intai sa o caut prin cutia cu surprize :)Multumesc La multi ani
Link spre comentariu

Are randament realizarea unui traf de sudura pe un miez deschis?

Sigur ca are randament !Insa este aproape nul ! :rade: Circuitul magnetic trebuie sa fie inchis !
Link spre comentariu
Vizitator ionutog

cum pot sa aflu si eu citi wati scoate un transformator?pe el nu scrie nimic.am masurat si are 2x32VAC,cu punte si filtraj are 2x84VDC.ma intereseaza wati sa ii aflu.transformatorul este din amplificator ONKYO TX7830.

Link spre comentariu

am masurat si are 2x32VAC,cu punte si filtraj are 2x84VDC.

Mai măsuraţi o dată cu atenţie şi/sau verificaţi aparatul cu care aţi efectuat măsurătoarea.Valoarea redresata şi filtrata este imposibilă pentru acea tensiune alternativă.La întrebarea legată de puterea transformatorului, s-a discutat de nenumărate ori, trebuie doar săcăutaţi, folosind funcţia dedicată pentru aceasta.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Tensiunea dupa condensator creste(in gol) cu 1,41 ;sectiunea o poti afla...inmultesti laturile interioare a carcasei bobinajului,daca e traf cu...dar mai bine pune o poza cu traful.

Link spre comentariu

Salut , am si eu ceva intrebari ... din nou .1 . Am gasit un traf de ups , cu sectiune mare , care scoate 4x6v cu u curent de 10amp conforum tabelurilor [ secudar de 2mm] . 2. Toate bune si frumose pana aici , insa primarul are trei iesiri care sut legate intre ele . dece ? una este pentru 220v si alta pentru 110 ?3. Am incercat sa le "caut" cu multimetrul , insa fara succes , ambele bobine aru 11.5 ohmi , nu ar fi logic ca legate in serie sa aibe 23 ohmi ?

Link spre comentariu

Una din bobinele primarului are ~20v. N-are ce cauta 110v intr-un ups,insa priza de 20v poate servi la reglarea tensiunii pe iesirea upsului,in 3 trepte,in functie de cum e conectata (tensiunea de la retea -20v;tensiunea de la retea;tensiunea de la retea +20v)

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Una din bobinele primarului are ~20v. N-are ce cauta 110v intr-un ups,insa priza de 20v poate servi la reglarea tensiunii pe iesirea upsului,in 3 trepte,in functie de cum e conectata (tensiunea de la retea -20v;tensiunea de la retea;tensiunea de la retea +20v)

De ce nu 110?Am intalnit mai multe trafuri de retea cu optiunea 110/220(primar cu doua bobine de 110).In SUA se foloseste 110,caz in care bobinele se leaga in paralel,iar pe la noi(la 220) se leaga in serie.Si apropos,are un prieten un traf de UPS cu 101 fire.
Link spre comentariu
Vizitator ionutog

Ce sectiune trebui sa aibe miezul unui transformator mai exact,pt a scoate 2kw?la tensiune de 2x80VAC.Am de gind sa-mi construiesc unul singur.Vreau sa fac unul toroidal.Din ce se poate face miezul acestui traf?Am intrebat la Petra Iasi de un traf de 2kw si mi-a zis ca este in jur 1100 lei.

Link spre comentariu

Salut , am si eu ceva intrebari ... din nou .1 . Am gasit un traf de ups , cu sectiune mare , care scoate 4x6v cu u curent de 10amp conforum tabelurilor [ secudar de 2mm] . 2. Toate bune si frumose pana aici , insa primarul are trei iesiri care sut legate intre ele . dece ? una este pentru 220v si alta pentru 110 ?3. Am incercat sa le "caut" cu multimetrul , insa fara succes , ambele bobine aru 11.5 ohmi , nu ar fi logic ca legate in serie sa aibe 23 ohmi ?

Cand ai un transformator despre care nu stii nimic aplici o tens.mica(trebuie sa ai un traf.mic prin casa) la oricare dintre infasurari in serie cu o rezist.de 100ohm.Masori apoi tens. pe toate celelalte infasurari.Ai o prima imagine asupra trafo.Din dispunerea fizica a conexiunilor la iesire trebuie sa identifici exact care fire apartin primarului si care secundarului--este o problema importanta de electrosecuritate--Apoi incepe punerea in ordine a rezultatelor:daca in primar rezulta 2 infasurari cu tens egala e f.probabil sa fie fiecare pe 110v.Daca este asa se leaga in serie cele 2 infasurari cu alimentarea cu tens. mica a unei alte infasurari cum am spus la inceput--la legarea corecta,in faza tens.este dubla-la legarea in antifaza tens este zero.Daca consideri ca ai identificat corect primarul alimenteaza-l in gol si urmareste incalzirea miezului dupa mai multe minute.Ce a fost neclar sau insuficient revin cu placere
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ce sectiune trebui sa aibe miezul unui transformator mai exact,pt a scoate 2kw?la tensiune de 2x80VAC.Am de gind sa-mi construiesc unul singur.Vreau sa fac unul toroidal.Din ce se poate face miezul acestui traf?Am intrebat la Petra Iasi de un traf de 2kw si mi-a zis ca este in jur 1100 lei.

La Petra ai pus o intrebare la care aia au trebuit sa calculeze...sant tabele pe net cu puterea vs sectiunea,numai trebuie sa cauti.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări