Magnus Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 cea mai buna solutie cu alimentarea diferentiala din cate imi aduc aminte printre multele trafuri avute, este de pe un amplificator audio facut la eletromures intradevar ai doua bobine separate apropo din cate imi aduc aminte atentie trebe sa inseriezi si primarele sa obtii 220 pe intrare Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Pe fiecare latura nu am putut obtine tensiunea dorita dupa cum mi-ati indicat deoarece:2.jpg[/attachment]Acum nu stiu daca aste bine sa iau ca punct de masa imbinarea celor doua puncte cu x din imagine, sau sa unesc un fir violet cu unul maro.Astept o indicatie de la dvs, va rog!Pe curand!Am uitat sa va precizez ca infasurarile in secundar sunt verde - maro si albastru - violet. Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Leaga un fir maro cu unul violet (nu stiu cum arata transformatorul tau, dar ar trebui sa le legi impreuna pe cele mai apropiate) si ala e punctul de potential 0 sau GND, cum vrei tu sa-i spui. In final tu trebuie sa obtii trei fire. Cand masori trebuie sa obtii doua tensiuni de 37 V iar daca masori la firele de la extreme tre sa ai 74 V (37+37). Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Am postat o imagine a trafului cu o pagina in urma, multumesc ca mi-ai spus cum trebuie sa fac Tessla.Salutari si pe curand! Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Pai, daca am inteles bine, pe fiecare "ramura" poti obtine 38 V. Si in atare conditii lucrurile stau cam asa: o sa ai doua infasurari de 38 V, una pe "o ramura" si una pe o "ramura". Apoi tre sa legi sfarsitul primei infasurari (de pe prima ramura) cu inceputul celei de-a doua infasurari ( de pe a doua ramura) si gata, ai obtinut priza mediana. Spor la lucru! Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 O curiozitate: am cuplat in toate felurile aceste iesiri si intradevar punctele care nu au nici un potential electric sunt cele recomandate, adica ca capatul uneia dintre infasurari (verde cu maro) si inceputul celeilalte(albastru - violet), DAR intre cele doua ramuri NU obtin suma tensiunilor 37V+37V=74Vca, pur si simplu voi avea doua iesiri de 37Vca si o punte mediana, de ce nu iese si acea suma nu imi mai dau seama, dar oricum nu imi mai pasa, odata ce am putut obtine ce imi doream.Va multumesc la toti pentru sprijin! si uite asa am mai invatat ceva...... Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Da cat obtineti? Daca le-ati legat cum trebuie n-are cum sa nu obtineti. Daca ziceti ca aveti doua infasurari a cate 37 V fiecare, adica 4 fire, si inseriati acele infasurari, obtineti trei fire. Atat vreme cat infasurarile sant inseriate, adica exista continuitate electrica intre ele, tre sa obtineti suma tensiunilor la capetele infasurarilor. Acuma, s-ar putea sa mai fie ceva, cred ca asta ati facut de fapt,nu cumva sa fi inseriat cum nu trebuie, adica sa fi inseriat inceputul unei bobine tot cu inceputul alteia. Incercati si refaceti priza mediana, pastrand un fir si incercand cu celalat capat al celei de-a doua infasurari. Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun. Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Mai adaug o schema a trafului:4.JPG[/attachment]puntea si rezultatul in cc l-am desenat doar intr-o parte. Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Nu e bine domle. Fa asa: leaga albastru cu verde, pentru fiecare ramura in parte, ca sa obtii 37 V pe un brat al miezului si 37 V pe celalalt un brat, NU intre brate cum e in poza. Apoi leaga un maro de la o infasurare de pe un brat cu celalat maro de pe celalalt brat. Punctul acela comun al celor doua fire maro e puctul 0, priza mediana. Tu tre sa culegi tensiunea de pe firele violet si punctul comun al celor doua fire maro.SAUPoti sa faci si asa:Uneste punctele unde ai x ( cele patru fire albastru-verde)si ai obtinut GND-ul si uneste si maro cu violet pe un brat, si la fel, maro cu violet pe celalalt brat si obtii si extremele. Tu poti obtine cu traful ala doua tensiuni simetrice, iar astfel le pui in paralel si iti poate furniza curent dublu. Da nu prea recomand asa ceva pentru ca s-ar putea sa difere un pic tensiunile si sa se incalzeasca traful in gol. Oricum, poti sa incerci si asa Link spre comentariu
Vizitator xxman Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Buna!Am si eu o problema cu un transformator de la un amplificator audio vechi(tole E+I). Imi scoate 2x 41 V, iar mie mi-ar trebui sa scoata 2x 33. Si as vrea sa stiu ce putere are(este ceva formula pt a calcula puterea?). Se poate rezolva undeva? La cine sa ma apelez? Stiti pe cva care sa se ocupe cu asa ceva in Cluj, sau in Bistrita? Scuze, dar nu sunt profesionist.Ms anticipat pentru raspunsuri.Stima Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 Puterea este patratul sectiunii miezului. Pentru 2x33 V va trebui redus numarul de spire dinsecundar cu cca. 20 %. Determinarea sectiunii miezului, a nr. de spire/volt si a sectiunii conductoruluide bobinat sunt expuse pe larg chiar in aceasta sectiune a forumului. Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Salutari! Tesla sa stii ca intr-un final i-am dat de cap trafului din imaginile din partea de sus a paginei, am reusit sa obtin 37V pe fiecare ramura dupa ce am combinat cele doua infasurari in toate felurile. Eu greseam ca pana acum nu inseriasem infasurarile le pusesem doar in paralel, prin combinatiile facute. Acum am 37V pe fiecare ramura si 74V dupa ce aranjez firele ca in a doua modalitate pe care mi-ai recomandat-o anterior. Multumesc!Pe curand! Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 N-ai pentru ce! Spor in continuare! Va doresc un an mai bun si s-auzim numai si numai de bine! Link spre comentariu
Vizitator cosscat Postat Ianuarie 4, 2011 Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Salut tuturor,Am la indemana un traf. 2C de prin anii '60. E rusesc, cumparat din piatza de la vanzatorii de nimicuri. Cert este ca vreau sa il rebobinez si sa il adaptez pentru un amplif pe care l-am realizat.MA INTERESEAZA:Nu am deloc experienta cu 2C, am inteles ca au randament superior celor E+I si ca formulele de calcul sunt diferite. Rog cine are generozitataea sa posteze aceste formule cu cat mai multe detalii. De asemeni, in paralel cu infasurarea primarului se afla un condensator de 0,022 uF(culmea chiar atata are, masurat cu un multimetru). De ce se foloseste? Am mai vazut si la alte trafuri. E doar un filtru pentru armonici?Multumesc anticipat, Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 Condicul nu e necesar la 220. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum