Magnus Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 sint deacord cu spusele stimabilului Tessla Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 si daca vrei sa te complici cu un transf sa il rebobinezi nu e rentabil mai ales ca e tole E+I ai pierderi etc.inceacra sa si trimite un mail la petra toroidale exact cu parametri ce iti trebuiesc, si ai punct ochit punct lovit Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Multumesc pentru sustinere si pentru " stimabil " . Numai bine! Link spre comentariu
Magnus Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 cea mai buna afacere un toridal de la petra din iasi pierderi f mici exact parametri corespunzatori comadati la fabricant pret f rezonabil si calitate si fiabilitate,nu merita efortul depus aiurea cu rebobinare si modificare la astfel de transformatoare chinezaraie Link spre comentariu
Vizitator mikrron Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Salut. Dupa ce am reparat aparatul foto uitat de multa vreme prin casa (un scurt banal) m-am gandit sa-l alimentez de la un incarcator de telefon care are mufa potrivita. Incarcatorul il aveam prin casa, scoate 5v 0.7A. In fisa aparatului meu am aflat ca trebuie alimentat cu 3.3v 2500ma (banuiesc ca ar insemna 2.5A).Am facut urmatoarea prostioara si am pus pe firul incarcatorului pana in mufa niste leduri. Am masurat curentul la mufa cu ledurile aprinse si e tot de 5v. Exista vre-o metoda (simpla) sa il fac compatibil ?precizez ca nu ma pricep la electronica, imi place sa mesteresc din cand in cand.multumesc Link spre comentariu
Vizitator eleth Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Salut!Am inteles ca aici se pot pune orice intrebari despre transformatoare.Scuze daca pun o intrebare de incepator (daca nu e locul pentru aceasta intrebare, rog sa ma indrume cineva unde anume pe acest forum sa pun intrebarea): As dori o informatie (unul, doua link-uri, ceva) de teorie despre transformatoare.Ma intereseaza: 1) formule pentru raportul de transformare (cu bobina primara, respectiv secundara in sarcina rezistiva, inductiva, capacitiva - da, se pare ca si infasurarea primara poate fi in circuit inductiv, de exemplu, daca este alimentata cu curent alternativ de la o sursa cum ar fi un ridicator de tensiune). 2) reluctanta magnetica (zice ca fluxul magnetic urmeaza calea cu reluctanta cea mai mica si as dori detalii)In alta ordine de idei, doresc tuturor un an 2011 cu multe bucurii, sanatate si succese pe plan material si spiritual! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Electronica ca electronica ,da cu fizica ce ai?Curentul e in amperi,tensiunea e in volti iar tu ai nevoie acolo de 2,5A/3,3V ,ai nevoie de un incarcator 2,5A. Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Pai, cel mai simplu si mai simplu ar fi cu o rezistenta inseriata pe unul din fire. Cam asa ar sta lucrurile: Daca alumentatorul ala scoate 5 V si tu ai nevoie doar de 3.3 V inseamna ca 1.7 V sant in "plus" sa zice, cu alte cuvinte, tensiunea asta ( 1.7 V ) trebuie sa cada pe rezistenta. Buun pana acuma. Hai sa determinam si valoare acestei rezistente. Asta o facem cu legea lui Ohm. Stim ca intensitatea curentului este de 2.5 A. Din legea mai sus mentionata avem ca R=U/I adica R=1.7/2.5 , adica R=0.68 Ohmi. Pentru siguranta, potu sa pui 0.7 Ohmi. Acuma, din relatia P=U*I hai sa determinam si puterea disipata de rezistenta: P=1.7*2.5=4.25 W, pentru siguranta 5 W. Deci, rezistenta ta ar trebui sa fie de 0.7 Ohmi si cel putin 5 W. Sper ca am fost destul de explicit. Spor la treaba!Scuze, acuma am vazut, tu n-ai la dizpozitie decat 0.7 A deci, cum a zis si colegul de mai sus, n-ai ce face cu el ca nu poate furniza curentul necesar, 2.5 A. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Deci, rezistenta ta ar trebui sa fie de 0.7 Ohmi :nas:Dar cind se incarca acumulatorul si curentul incepe sa scada, de cit trebuie sa fie rezistenta? Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Ar trebui sa fie de valoare mai mare Asa e, nu merge treaba cu rezistenta, poate cu mai multe si din cand in cand comuti de la una la alta Acuma am vazut ca vroia sa incarce niste baterii. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Nu,el vrea sa foloseasca aparatul de la priza.Poate ca vrea sa incarce si niste acumulatori,asa e mikrron ? Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Salutari tuturor si LA MULTI ANI! As avea nevoie sa ma ajutati intr-o problema, ma bazez pe cei de aici asa ca nici nu mai stau sa caut pe net. Am un primit acest traf, provine cred dintr-o scula audio, amplif ceva si tot la asa ceva as vrea sa il folosesc.[attachment=0]SDC10210.JPG[/attachment]pe fieca din cele doua ramuri are urmatoarele infasurari:-2x19 volti(patru fire, nu tri:doua=mediana), fiecare infasurare are sarma de 1,2 mm si 1,1ohmi;- una de 6,8 volti si una de 3,6 volti.Ideea care este?! Pot produce, vorbind ca exmplu de o ramura a trafului, dupa redresare din cele 2x19vca o iesire de circa 45-50 Vcc, in conditiile in care cele doua infasurari de 19v nu au nici un punct comun, sunt doua infasurari independente. Vreau sa obtin in final cu ajutorul acestui traf, daca se poate, o sursa de + 50, 0, -50Vcc, eventual ajutatima cu o schema, link ceva.Va multumesc mult! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Poti obtine o sursa diferentiala de +/-50V inseriind cele doua infasurari de 19Vca si aplicindu-le unui redresor cu dublare de tensiune. Curentul pe fiecare ramura nu va depasi 2A (depinde si de sectiunea miezului transformatorului). Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Va multumesc domnu' Remus, acum imi dau seama ca am mai intalnit scheme de felul celei postate de dvs. Aveam o idee cum arata, dar nu eram sigur si nu stiam pana acum ca i se spune dublor de tensiune. Va rog sa-mi spuneti daca pot folosi si punte redresoare, sau doar doua diode cum ati desenat dvs?Salutari, pe curand! Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Poti utiliza o punte redresoare conectata cu cele doua terminale AC legate impreuna, adica se formeaza doua grupuri a cite doua diode in paralel pe fiecare ramura a puntii redresoare. In acest caz, curentul suportat de punte este dublu fata de cel in care puntea este utilizata normal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum