Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Normal. Eu cand m-am apucat sa-mi " prind urechiusele" cu chestii electrice/electronice nu stiam nici care infasurare sa o conectez la retea, dapai sa inseriez. Vorbesc despre trafurile alea fara fire. La alea poti sa faci ce spuneai tu, sa separi infasurarile. La cel din poza nu se poate decat daca il debobinezi ( secundarul).

Link spre comentariu

1)Inseriezi infasurarile de 12V,pe capete trebuie sa ai 24V.2)Inseriezi infasurarile de 16V,pe capete trebuie sa ai 32V.3)Legi sfarsitul seriei de 12 cu inceputul seriei de 16.Trebuie sa ai 56V.Toate tensiunile sant cu 10% mai mari daca masuratoatea se face in gol.

Link spre comentariu

1)Inseriezi infasurarile de 12V,pe capete trebuie sa ai 24V.2)Inseriezi infasurarile de 16V,pe capete trebuie sa ai 32V.3)Legi sfarsitul seriei de 12 cu inceputul seriei de 16.Trebuie sa ai 56V.Toate tensiunile sant cu 10% mai mari daca masuratoatea se face in gol.

Pai punctul 1) si punctul 2) sant indeplinite prin constructie!
Link spre comentariu

Asa cum se vad, nu se pot inseria pentru a scoate doua tensiuni egale decit daca reusesti sa separi cele doua fire care ajung la terminalul negru la oricare din infasurari.

Daca citeai cu atentie, vedeai raspunsul meu... Este prima postare dupa aceasta pagina...Singura solutie in afara de rebobinarea secundarului transformatorului.
Link spre comentariu

Doar legand firele intre ele nu ai cum. Decat daca il debobinezi (secundarul) si ilrebobinezi. Daca vrei pana in 35 poti folosi infasurarile 2*16. Si mai e o varianta. Daca vrei mai multa tensiune, dar nu atat de mult curent, poti face o redresare cu dublare ( iti arat cum daca nu stii) pentru 28 V (12+16) si o sa obtii -28 -- 0 -- +28 , curent continuu binenteles.

Link spre comentariu

Doar legand firele intre ele nu ai cum

:rade: Asta spuneam si au... inca de aseara... Faza cu dublorul de tensiune (in acest caz) merge numai daca este vorba de curenti de sarccina destul de mici, in nici un caz alimentarea unui amplificator de la acest transformator.
Link spre comentariu

@vip2009La conexiunea firului negru,ai doua fire emailate care ies din traf.1)Separi negrul de pe infasurarea de 12(numai un fir ,celalalt ramane pe pinul original) si lipesti un fir izolat pe celalat fir;2)Masori continuitatea pt a determina care corespunde la prima infasurare,care corespunde la a doua;3)Procedezi la fel si pt 16V....Din trafu asta poti sa obti doar doua tensiuni de 28V [(12+16) si a doua (12+16)].

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări