Vizitator tyc Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 In Congo negri stau intinsi la umbra sub palmieri din fata intreprinderii si au scris pe talpa cu cat lucreaza ora.Am propus sa te ocupi de surse pt a-ti reface mana,oricum daca vrei sa te ocupi in continuare de asta o sa ai nevoie si de o sursa...care e legatura intre uC si transformatoare?Vrei sa faci o sursa cu uC?Dar partea de executie e tot un tranzistor. Link spre comentariu
toni69- Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Buna.http://i54.tinypic.com/rtj19h.jpg am o nedumerire in privinta bobinarii unui traf alimentare pt o statie cu tuburi SIGMA vad ca pe schema este trecut la o infasurare 3750 sp iar tensiunea care o scoate e in jur de 350v facind un calcul am vazut ca e prea multe spire trecute .intreb E O EROARE PE SCHEMA? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Evident ca e gresit , trebuie vreo 700 de spire asa grosier pentru a obtine acea tensiune in sarcina , tinand cont ca primarul are 600 de spire . Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 ziceam asa in general despere "m"C, iar cea ce priveste sursa o s-o fac ca o sa mai am nevoie de el, si daca va trebui sa fac altumai mare mai incolo atunci o sa-l fac si pe ala. acuma totul depinde de timp. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Buna.http://i54.tinypic.com/rtj19h.jpg am o nedumerire in privinta bobinarii unui traf alimentare pt o statie cu tuburi SIGMA vad ca pe schema este trecut la o infasurare 3750 sp iar tensiunea care o scoate e in jur de 350v facind un calcul am vazut ca e prea multe spire trecute .intreb E O EROARE PE SCHEMA?Da, e greşit, secundarul ăla trebuie să scoată minim 260Vca, dacă nr corect de spire ar fi 780 spire, ţinînd cont şi de pierderile în miezul trafo, cam 10% şi căderea în sarcină, cifra 3 din faţă e eroarea.Mai e o eroare la secundarul de filamente, 19 spire scot cam 0,63Vca, deci numărul corect e de 190 spire. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Atenţie, trioda care urmează corectorului de ton se alimentează de la tensiunea notată cu C. Am descoperit că 3780 spire a rezultat din adăugarea bornei 3 a secundarului respectiv, de către desenatorul copist. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Tu vorbesti serios sau vrei sa-l incurci pe om ?Cum sa trebuiasca 190 spire la filament cand numarul de spire pe volt este 600/220= 2,7 deci 6,3Vca x 2,7 = 17 spire , tinand cont de pierderi 19 . Daca desfaceai orice traf de lampi observai ca la filament sunt putine spire ... In rest e posibil sa fie 780 de spire ... Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 in urma unor masuratori mai exacte am descoperit ca transformatoarele mele de ups sunt de putere mai mica decat ma asteptam. au 3,2 x 3,5 adica cam 125W.intrebarea mea este daca pot sa adaug tole(ca am o gramada in plus de la acelasi tip de transformator) sa-l aduc undeva la 300W. miezul ala il refac eu din ceva... sa acomodeze noua dimensiune a tolelor.daca il fac gros de 5 cm si latimea de 3,5 cum e acum rezulta vreo 300W. e ok asa?multumesc anticipat Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 miezul ala il refac eu din cevaProbabil te referi la carcasa bobinajului.Poti mari sectiunea miezului adaugind tole si nu este nici o problema. Atentie totusi - cind maresti puterea transformatorului va trebui sa bobinezi infasurarile cu un conductor cu sectiune mai mare; inainte de a te apuca de lucru, verifica daca infasurarile vor incape in fereastra tolei. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 ...Mai e o eroare la secundarul de filamente, 19 spire scot cam 0,63Vca, deci numărul corect e de 190 spire.Aici am greşit, într-adevăr, m-a furat oboseala şi nu ştiu ce tot calculam cu 27 sp/V. Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 mai am o intrebare tot legata de transformatorul unui UPS.am (zic eu) 2 perechi de secundare si anume:0 - 8 - 16 volti si 0 - 15 - 30 voltim-am documentat si in ciuda faptului ca n-am gasit exact situatia mea zicea pe undeva ca daca infasurarile difera ca tensiune nu pot sa la leg in serie.as putea sa leg in serie aceste secundare sa scot 0 - 23 - 46 volti?LE sper ca e bine acum Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 In c.a. nu se scrie 8-0-8 ci 0-8-16 pt. a nu crea confuzii daca sarma are aceeasi sectiune cred ca se pot inseria; atentie la sens! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Le poti inseria,dar vei obtine ori: 0-8-16-31-46 ori 0-15-30-38-46 Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 bun, deci m-ai pierdut cu tensiunile alea. ce vreau eu sa obtin este din cele 2 secundare2 tensiuni de 24V si o mediana. pentru alimentarea unui kit amplificator.pot sa scot asa si daca da, cum le leg? Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 "2 perechi de secundare'' adica 2 infasurari sau 4? Are dreptate dr. L; in caz ca sunt 2 infasurari se desfac inserierile ambelor infasurari, se inseriaza una mica cu una mare si se inseriaza iar rezultantele lor; acolo la ultima inseriere vei avea acum 0-23-46. Succes. Atentie la sens. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum