srdjan Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 pai si daca pica 380-ul nu pica si 220? Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 nu-i cumva autotraf? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Probabil ca tu sti ce instalatie are...nu-i neaparat sa pice 220 din PT.Mai demult au cazut prizele in garaj(380) dar 220 aveam;un surub pe T. Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 salut tuturor, as vrea sa va intreb daca stie cineva (care a avut de-aface sau are) cu un transformator scos dintr-o combina muzicala veche de pe vremea lui ceasca, este un transformator toroidal si are scris pe el tehnoton cod:30511300, la iesire scoate 25V, si pe o alta infasurare 16V, as vrea sa stiu cati amperi are pe infasurari ca as dorii sa fac o sursa de alimentare reglabila. multumesc Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 La toroidale poti sa masori diametrul firelor. Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 m-am gandit si la asta, numa ca tre sa fac rost de un subler electric sa am un rezultat mai precis, dupa care sa ma uit la diametru ala cati amperi am. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Sau cu micrometrul. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 sau ai putea sa masori curentul tras de primar cu secundarul in scurt la o tensiune cunoscuta. calculezi puterea, scazi pierderile, vezi raportul de transformare (aflii tensiunea in secundar), imparti puterea secundarului la tensiune si ai aflat curentul suportat de secundar.daca iti da randament >1 ti-l cumpar eu :)PS: sa nu-l pui la tensiunea nominala cu secundarul in scurt ca nu ti-l mai cumpara nimeni... si risti sa arzi covorul, sigurantele si alte cele de prin casa. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Depinde de cat timp il tine in scurt...am niste trafuri cu raport supraunitar,dar presupun si a2a persoana care pedaleaza Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 dar nu am ampermetru care sa masoare in curent alternativcred ca o sa raman la idea sa masor diametru firelor care ies din el, e drept ca pe carcasa scrie ca e de 0.8Aaia ar insemna ca absoarbe 176W (in jur de 180W) din care daca mai scad 30% pierderi ar fi undeva pe la 126W126W/25V=5A, ar fi frumos sa aiba atat dar avand in vedere ca era de la o combina muzicala care mai si avea boxe de 2×20W ar fi posibil sa stie atat. o sa-i masor diametru sa vad ce imi rezulta pe urma. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 la trafuri mici un randament de bun simt ar fi 0.8 dar e bine si 0.7 cum ai considerat tu. Link spre comentariu
vincze_szilard Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 e mai bine sa subevaluez ca pe urma sa nu imi iasa calculele, nu de alta dar as dori sa fac o sursa de alimentare reglabila 0-30V ca ma gandesc ca dupa redresare si filtrare o sa iasa un 30vcc, si as dori sa fac unu care sa aiba + 0 - adica borna + borna - si 0, si acuma caut scheme de regulatoare pozitiva si negativa care sa suporte un 3-4A, aveti ceva denumiri de regulaoare (stabilizatoare) eventual ceva schema dar sa aiba si protectie la scurt. Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 uita-te peste datasheet la LM317, LM237... vezi daca-ti plac. Link spre comentariu
klayus Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 am un transformator de la un UPS cu suprafata de 16 cm2 si ma intereseaza sa-l rebobinez, sa scot din el 2 x 24V cam 4 A.intrebarea mea este daca pot sa ii pastrez primarul cum e el bobinat, si sa refac doar secundarul cu priza mediana. mentionez ca primarul are mai multe intrari... o sa alimentez pe cea de 220V restu le izolez, nu umblu la ele...trebuie neaparat sa umblu la primar pentru aceasta operatiune? sau e de ajuns sa dau jos secundarele si sa-l refac cum am eu nevoie?multumesc anticipatCu stima.PS mentionez ca sunt incepator in tainele electronicii si nu dispun de bani sa-mi iau un transformator nou. am de gand sa-mi fac un aparat de bobinat care ar putea sa-si faca treaba bine dar asta e alt subiect Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Poti lasa primarul la locul lui.Depinde acum cum e bobinat traful, daca e bobinat primar peste secundar, secundar peste primar sau in galeti.Daca primarul e la baza (primul bobinat), teoretic nu ai nicio treaba cu el.Dar poti desface tolele?Ai grija atunci cand desfaci secundarul sa numeri spirele iar apoi sa calculezi cate spire/volt avea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum