Son of Sound Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Am un traf toroidal de 175VA la care tensiunea in secundar teoretic ar trebuii sa fie 11,5V (asa scrie pe el) ceea ce ar fi ideal. Acum problema ii ca masurat el are 13V care ii cam mare pentru ce am eu nevoie.Din cate stiu ar merge sa scot ceva sarma din secundar, problema ii ca nu stiu cata. Ar merge sa scot asa putin cate putin si sa tot masor sau exista o varianta mai exacta ??Unde gasesc banda dinaia sa izolez traful dupa ce modific secundarul si cum se numeste mai exact??ps.ar fi bine daca ar exista o alta solutie sa nu-i mai modific secundarul, un montaj sau ceva ... din traf cam 10A "o sa trag". Link spre comentariu
boederyakumo Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Tensiunea mai mare se datoreaza mersului in gol a transformatorului, daca pune-ti o sarcina ve-ti vedea ca el furnizeaza cat e scris pe el, nu e nevoie sa desfaceti spire.Calculul e facut in sarcina la puterea de iesire. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 treaba ii in felul urmator: - am calculat ca la 11.5V dupa redresare ar trebuii sa am asa (11.5-1,4)*1.4=14.14V .. in sarcina (ar fi perfect asa)- la tensiunea in gol care mi-o masoara adica 13V dupa redresare am cam 16.5V .. si in sarcina scade la 15.5V ... deci am aproximativ 1V in plus fata de tensiunea care am calculat-o eu si imi cam face problemeMie imi trebuie cam 14V dupa redresare.Vreau sa fac un alimentator pentru diverse amplificatoare auto, acum din ce am vazut la multe din ele scrie tens maxima 15V ... parca nu as vrea sa trec de acesti 15V Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Daca vrei sa scazi tensiunea cu 1V poti pune 2 diode in serie pe una din ramurile de alimentare, sa ai grija la polaritate. Daca le pui intre borna + a puntii si consumator diodele trebuie sa fie cu anodul spre borna + si cu catodul spre consumator.Diodele trebuie sa poata duce curentul cerut de consumator, ar trebui chiar montate pe un radiator pentru ca se va disipa ceva putere pe ele (cam 5w pe fiecare), recomand niste diode de 25A cu posibilitate de montare pe radiator. Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Cea mai buna solutie este sa scoti spire din secundar pana cand ai tensiune redresata (in gol) de max15V.Amplificatoarele nu au consum constant, asa ca la un consum mic alimentatorul tau va furniza tensiunea de 16,5V(ceea ce nueste prea bine).Daca ai un instrument numericmasoara (cat de cat cu precizie) ce tensiune alternativa scoate transformatorul tau. Scoate 5 spire si masoara din nou ce tensiune scoate. Daca imparti nr de spire scoase la diferenta de tensiune masurata iti rezulta numarul de spire pe volt. Acum poti calcula cate spire trebuiesc scoase stind cu cat vrei sa scazi tensiunea. Link spre comentariu
Son of Sound Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 cred ca asta cu spirele ar fi cea mai ok solutie ...Cu ce as putea sa izolez traful dupa ce modific secundarul ?? Link spre comentariu
ramsesrr Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Am un transformator 380v-220V 19A.Imi puteti spune la ce l as putea folosi ca nu prea ma pricep. Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Il vinzi foarte scump , daca are 220V x 19A ... 4kW ? Link spre comentariu
mosfet Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Am un traf care scoate 2*12V cu priza mediana si 2*21V cu doua infasurari complet separate.Mie-mi trebuiesc 60Vca deci o sa inseriez/adaug cate o infasurare de 21V in capul fiecarei infasurari de 12V. Problema e, banuiesc ca ordinea pinilor trafului corespunde sensului de bobinare, adica la ultimul pin de 12V, leg primul pin de 21V si tot asa. Sau nu neaparat si trebuie sa o iau pe incercate pana nimeresc sensurile de bobinare? Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 cel mai bine e sa folosesti un transformator de la 220 la 10-20V la al carui secundar legi primarul de la transformatorul de care vorbesti si atunci faci legaturile din secundar si vezi ce iese... asta ar fi echivalent cu proba la scurtcircuit deci poti sa faci linistit legaturile pentru a le marca. daca nu ma insel, bunele practici spun sa alimentezi la 10-15% din tensiunea nominala a primarului. sa ma corecteze cineva daca gresesc. Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Tensiunea de scurtcircuit Uk se defineste ca fiind tensiunea aplicata primarului atunci cand prin secundarul aflat in scurtcircuit sa apara un curent egal cu cel nominal (al secundarului). Link spre comentariu
ramsesrr Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Il vinzi foarte scump , daca are 220V x 19A ... 4kW ?Da e de 19A si 220V in secundar Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Da e de 19A si 220V in secundarFa o retea de 380. Link spre comentariu
ramsesrr Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Da e de 19A si 220V in secundarFa o retea de 380.Pai am deja retea de 380V Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Atunci ramane de rezerva in caz ca pica 380...ceva de genul asta,poti sa-l faci si traf de sudura pe 380 cu rebobinarea infasurarii de 220. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum