Vizitator nepotu17 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Salutari tuturor!Este prima data cand scriu pe un forum de electronica, asa ca daca am nimerit gresit sau am incalcat vreo regula va rog sa ma scuzati!Vreau sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un traf toroidal ce scoate 2x60V si as vrea sa aflu ce putere debiteaza, in conditiile in care nu v-as putea spune decat sectiunea conductorilor din primar si secundar si eventual gabaritul acestuia. Intentionez sa il folosesc la un amplif, doua etaje pe mosfet-uri de 500W fiecare, cu alte cuvinte am cautat schema de amplif cu puterea cea mai mare la tensiune de cca. 70V continuu.Astept un raspuns, pana atunci pregatesc sa va spun datele de mai sus. Va multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 am un traf toroidal ce scoate 2x60V si as vrea sa aflu ce putere debiteazaPe el nu este nici o eticheta? Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 De felul lui a fost facut la comanda cred. Initial scotea pe o singura iesire 70v, iar eu l-am modificat aici in Piatra la un atelier pentru a avea doua iesiri egale. Nu a mai iesit de 2x70v ci doar de 2x60v, dar sunt multumit.Din cate stiu eu, sunt constient ca acum puterea lui s-a injumatatit pe fiecare iesire din totalul pe care l-ar fi avut.Valorile pe care vi le pot da sunt urmatoarele:- conductor primar diam 0,8 mm, masurat pe o portiune fara izolatia de lac;- cele doua iesiri din sec sunt cate doua conductoare de 1 mm cu tot cu izolatia de lac;- priza madiana patru conductoare cu diam de 1mm;- diam lui ext este de 14 cm, interior de 3,5 cm, iar inaltimea de 7 cm.Voi incerca sa atasez cateva imagini.Va multumesc anticipat pentru sprijin. Salutari tuturor! Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Tinind cont de diametrul conductorului din primar, transformatorul poate elibera 400...440VA (depinde si de sectiunea miezului). Secundarul bobinat cu doua conductoare in paralel (cu diametrul de 1mm), va suporta lejer aceasta putere. Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Multumesc Remus! sa inteleg ca cei 400-440VA sunt totalul puterii trafului, deci sa caut o schema cu ceva in jurul la cel mult 250W per canal? Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 deci sa caut o schema cu ceva in jurul la cel mult 250W per canal? Nu! Cu el poti alimenta un amplificator stereo de cel mult 2 x 120W. Problema este tensiunea de alimentare mult prea mare!!! 2 x 60Vca, redresati si filtrati devin +/-84V (o diferenta de potential de 168V!) tensiune exagerat de mare! Asta ar insemna sa folosesti o sarccina cu impedanta de 25 ohmi!Pentru puterea asta trebuie sa folosesti un traf de 2 x 35Vca, amplificatorul alimentat astfel, va elibera 2 x 120W/8 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Atunci iti cer parerea: ce ai face tu cu un astfel de traf? in special vorbind pe linie de aplifuri audio?As vrea sa stiu care ii este soarta. Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Parerea mea este ca ar trebui rebobinat la o tensiune convenabila pentru a alimenta un amplificator, asa cum am precizat mai sus. Depinde si de sectiunea miezului (daca primarul este original si are conductor de 0,8mm, este bine). Link spre comentariu
Vizitator nepotu17 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Scopul meu este sa obtin, pe cat posibil, un amplif cu puterea cea mai mare. Prin rebobinare el pastreaza aceasi putere de cca 400 - 450VA? ca sa stiu ce schema sa pregatesc.Pt 450VA cat este puterea maxima debitata a amplifului, in W? Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Prin rebobinare el pastreaza aceasi putere de cca 400 - 450VA? Bineinteles. Pt 450VA cat este puterea maxima debitata a amplifului, in W? Ai primit raspuns mai sus. Era suficient sa citesti cu atentie! Cu el poti alimenta un amplificator stereo de cel mult 2 x 120W Link spre comentariu
maverik_ro Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 salutari !!! am un transformator .... are intrare pe 0 - 380 v si 2 iesiri --> una de 0 - 24 v (bobinat cu sarma de 2.5) si una de 0- 22o v...sectiunea miezului ( la o "masurare" da cam 70 de cm 2 poate si mai bine - kg are in jur de 15 - 20 de kgproblema mare .... il foloseam alimentat la 220 ... si se injumatatea tens de pe iesire . alimentam cu el un amplif de 20 de w cu unTDA 2020 .... in fine.... am renuntat la amplif (a fost mai destept si a cedat primu') in favoarea unuia cu tranz IRFP140/IRFP9140 care il alimentez cu un traf prea mic (este bibinat cu sarna de 0.4 mm ) :cry: acu dilema mea... cu trafu al vechi care are intrare de 380 .... nu mai pot alimenta ... 1 la mana tre +- 35 de v si 2 la mana sa il rebobinez nu cred ca merge ...cred ca tolele sunt sudate intre ele .... asa pare la o privire mai atenta .... intrebare ... daca tolrlr sunt sudate , il pot arunca ???si iau un toroidal ?? sau poate este cineva interesat si vrea un schimb Link spre comentariu
Vizitator Toadersson Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 Salut. Incearca sa alimentezi transformatorul pe care il ai pe asa zisa iesire de 0-220V , Ar trebui ca pe infasurarea de 24 de volti sa obtii apriximativ 24V in curent alternativ. Daca redresezi si filtrezi cei 24 V trebuie sa ajungi la aproximativ 32 de volti.Teoretic daca faci o schema cu dublare de tensiune de pe infasurarea de 24V poti obtine tevsiunea dubla de 32 de volti numai ca, va trebui sa folosest doi condensatori electrolitici de valori foarte mari peste 20000 uF pe fiecare ramura pentru ca este ca si cum ai avea redresare monoalternanta pe fiecare tensiune. In functie de puterea consumata de amplificator (daca aceasta e prea mare)este posibil ca infasurarea de 24V sa nu faca fata consumului si atunci, in functionare vei avea o scadere a tensiunilor de alimentare. Eu te sfatuiesc totusi sa incerci. Link spre comentariu
Vizitator vip2009 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Salutare nu stiu daca este bine unde am posta dar in fine am un trasformator care are 2 iesiri in secundar .1 de 2x12V 2 de 2x16V Intrebare mea este pot sa le inseriez ca sa pot alimenta in kit de bass din ala de la mivarom de 100W? Si daca da cum.... Link spre comentariu
boederyakumo Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Salutare nu stiu daca este bine unde am posta dar in fine am un trasformator care are 2 iesiri in secundar .1 de 2x12V 2 de 2x16V Intrebare mea este pot sa le inseriez ca sa pot alimenta in kit de bass din ala de la o firma de piese de 100W? Si daca da cum....Pai daca: infasurarile au sectiunea firului identica la toate se pot inseria pentru diferite tensiuni cam cum vor muschii tai, daca nu nu poti inseria decat cele de 12 sau cele de 16 fa o socoteala cum i-ti trebuie 16+16+12+12 sau 16+16+12, sau etc..Chituri sunt 100 de modele cu tensiuni diferite la fel si firme, tot 100 sunt. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Pai normal ca nu e bine,doar avem ditamai topicul despre trafuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum