Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Am un transformator dintr-un amplificator rusescPrimar 1-3-2 (3 fiind priza mediana) 1-3 =>380spire/0.35V si 2-3 =>520/0.55Secundar 11-16 =>74.5/1mm 12-15 =>74.5/1mmAstea sunt trecute pe transformator. Pot "suge" din fiecare infasurare din secundar cate 3A? sau prezinta riscul sa se arda? Stiu ca e o regula la la 1mm curentul ar fi de 3A, in teorie ar fi asa dar practica?

Link spre comentariu

Uita-te in tabel ce curent duce 0.35mm diametru ;curentul astfel obtinut i-l inmultesti cu tensiunea si cu 0.8.Obti puterea din secundar si afli cat duce 1mm si ai curentul.Tabel gasesti cu google- AWG, AVG wire...

Link spre comentariu

am si eu o intrebare.......am tot vazut in unele amplificatoare ca transformatorul are o banda de cupru/alama peste bobina si tole.Care este rolul ei si care este grosimea tablei folosite (presupun ca intre 0.1 si 1 mm).....

Link spre comentariu

La trafo obişnuite are rol de ecran electric, faţă de ecranul magnetic, care e blindajul pus peste pachetul de tole. Nu e obligatoriu. La trafo de Temp2 era făcut din aluminiu turnat. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări