Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Vizitator exxocet

vad ca stii bine traful

:rade: Acum il vad prima data; pe eticheta scrie si culorile terminalelor respectivei infasurari (prescurtat, in limba germana).
haha, genial! Multam fain pt ajutor.
Link spre comentariu

Am un transformator dintr-un amplificator rusesc caruia nu-i cunosc puetere etc....Primar 1-3-2 (3 fiind priza mediana) 1-3 =>380spire/0.35V si 2-3 =>520/0.55Secundar 11-16 =>74.5/1mm 12-15 =>74.5/1mmAstea sunt trecute pe transformator. Alimentand acest transfomator intre 1-2 cu 220V scot pe secundare 20V. Vreau sa scot mai mult! In jur de 25-30V pentru o sursa de tensiune micuta pe o infasurarea si o statie de lipit pe celelat secundar, statia fiind deja alimentata in acest fel.INTREBARE: 1.Daca alimentez pe 1-3 unde am doar 380 spire ar insemna ca as avea mai mare tensiune in secundar, e riscant? Acuma eu pun 220 la 900 spire..... Probabil la 520 sau la 380 de spire tensiunea din secundar va fi mai mare...2.Curentul maxim care il pot cere este de 3A? Pentru ca in momentul asta e un letcon de 48W la 24V si transformatorul merge bine mersi.Intreb toate astea pentru ca as dori sa mai fac inca o sursa de tensiune cu limitare de curent care ar debita max 3AVa multumesc de pe acuma!

Link spre comentariu
electronunervos, fă un simplu calcul şi ai să afli că priza la 550 sp e ptr 127Vca, tensiune folosită mai de mult de ruşi. Dacă alimentezi trafo cu 220Vca pe acea înfăşurare îi dai foc.
Link spre comentariu

Din ce-ai zis tu, infasurarea de 380 de spire e cu sarma mai subtire, si asa e si logic. La 127V in primar, curentul e mai mare, iar pentru 220V, sarma bobinata in continuare e mai subtire pentru ca trebuie sa suporte un curent mai mic. Lasa-l asa cum l-ai legat prima data.

Link spre comentariu

si daca alimentez pe infasurarea de 380 spire mai groase ce se intampla? tot bum?

220V(900sp) - 127V(520sp) = 93V(380sp) Ce e aşa de grea o simplă scădere?

Cum să bagi 220V pe o înfăşurare de 93V? Face ''bum'' instantaneu. :sparge:

Link spre comentariu

am si eu 2 intrebari !1.. daca un amplificator are consum de la retea 650 de wati(scris din fabrica) pot sa imi dau seama citi wati are aprox. transformatorul amplifului in secundar fara alte masuratori electronice si 2. cum masor cu aprox. citi wati are un traf clasic pe tole tip e etc. avind in vedere ca tensiunea se poate masura usor cu un multimetru :jytuiyu ... multumesc

Link spre comentariu

1. Băbeşte, la 650W consumaţi (presupunînd că nu mai are şi prize auxiliare, care se scad din total) ai un final stereo de 2x120...130W sinus/8 Ohmi, sau aproximativ 2x150...180W muzicali.2. De regulă trafo se pune mai mic, din economie, cam la minim 2/3 din puterea maximă consumată. Acuma depinde şi de firma şi epoca în care a fost produs ampliful.3. Dimensiunile fizice ale miezului de tole îţi indică numai puterea aproximativă suportată de miez, puterea absorbită de secundar poate fi cel mult egală, dar de regulă e puţin mai mică. Vezi ce diametru are sîrma din secundar, calculezi suprafaţa secţiunii fără email, înmulţeşti cu 3A/mm2 şi ai un curent aproximativ maxim furnizat. Apoi UxI=P.

Link spre comentariu
Vizitator Ionea

As avea si eu o intrebare, desi nu stiu daca postez in locul in care trebuie. Am primit "tema de casa" sa cumpar o garnitura de chiuloasa pentru un generator electric trifazat, la care nu ii stiu modelul... Stiu ca diametrul cilindrului este de 69 mm si am poza urmatoare: Posted Image

Ati putea sa ma ajutati cumva? Un nume/magazin/telefon de unde as putea sa cumpar asa ceva?

Va multumesc anticipat si imi cer scuze daca am postat in locul gresit.

Link spre comentariu

am si eu 2 intrebari !1.. daca un amplificator are consum de la retea 650 de wati(scris din fabrica) pot sa imi dau seama citi wati are aprox. transformatorul amplifului in secundar fara alte masuratori electronice si 2. cum masor cu aprox. citi wati are un traf clasic pe tole tip e etc. avind in vedere ca tensiunea se poate masura usor cu un multimetru :jytuiyu ... multumesc

Puterea aproximativa a trafului in sec e 0,8 x 650W.
Link spre comentariu

salut.stiu ca un pic voi fii mustrat de administrator, un pic de stimabilii pasionati de electrotehnica,cu rusine cer un sfat,nu's as in bobinari doar vorba aia practica bate teoria,cum se bobineaza secundarul fata de primar?ca totusi Tesla cred cand a inevtata a zis si ceva in privinta asta,sau sa descoperit cind sa perfectionat transformatorul,are un sens de bobinaj secundarul fata de primar,sint in ceatacu respect cer un ajutor concret

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări