Dr.L Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Pai in sursa pc ai trafuri in comutatie...deci nu merg la 50hz Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Da,la asta ma gandeam si eu.Multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Poti utiliza si transformatorul din vechi incarcatoare de telefon care aveau asa ceva, eventual in orice alt mic alimentator de retea cu transformator cu miez metalic (nu in comutatie care au traf cu miez din ferita). Mai gasesti transformatoare de alimentare de mici dimensiuni in aparate de radio (genul celor cu ceas). Link spre comentariu
mecaboy Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Da,am sa chilaresc un traf de 9V dintr-un alimentator. Link spre comentariu
Vizitator mihai_cpp Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Cum vine asta ?!! "In gol" inseamna fara sarcina, nu in scurtcircuit !Sper ca nu ati cuplat ampermetrul pe secundar !!!Il ardeti, ce dovada mai buna vreti daca s-a incins atat de tare ?voiam sa spun in scurt . NU am cuplat ampermetrul pe secundar, sursa e construita, si am conectat o rezistenta de 1 ohm si 10 watti inseriata cu ampermetru pentru a testa curentul de scurt. apoi am vrut sa masor ceva temperaturi ca sa fiu sigur ca nu voi avea probleme si cand am masurat temperatura in trafo am observat cum creste rapid pana la 100 de grade cand m-am speriat si am oprit-o. Curentul in secundar l-am luat de pe un datasheet. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 2, 2010 Partajează Postat Septembrie 2, 2010 Cu 1 ohm ca sarcina (puteti neglija valoarea mult mai mica a suntului ampermetrului) este practic ca si cum ar fi fost in scurt. La acea sarcina (in valori absolute) curentul este egal cu tensiunea furnizata de secundar; ramane ca dvs. sa apreciati de cate ori a fost mai mare fata de cei maxim 300 mA (0,3 A) specificati. Acum intelegeti de ce s-a incins ? Nu puteti obtine "o putere mult mai mare" dintr-un miez care nu este capabil sa transfere de la retea puterea de care aveti nevoie. Link spre comentariu
Vizitator mihai_cpp Postat Septembrie 3, 2010 Partajează Postat Septembrie 3, 2010 Cu 1 ohm ca sarcina (puteti neglija valoarea mult mai mica a suntului ampermetrului) este practic ca si cum ar fi fost in scurt. La acea sarcina (in valori absolute) curentul este egal cu tensiunea furnizata de secundar; ramane ca dvs. sa apreciati de cate ori a fost mai mare fata de cei maxim 300 mA (0,3 A) specificati. Acum intelegeti de ce s-a incins ? Nu puteti obtine "o putere mult mai mare" dintr-un miez care nu este capabil sa transfere de la retea puterea de care aveti nevoie. sper ca nu ma credeti atat de prost incat sa nu stiu ca 300mA e 0.3A si ca nu stiu legea lui ohm U=I*R(de unde daca R=1...). Nu stiu foarte multe despre transformatoare de aceea am intrebat aici. In orice caz, mi-am luat un trafo toroidal de 100W si 2x28V in secundar care este suficient [pentru sursa mea si pentru viitoarele aplicatii. vreau sa ma orientez mai mult pe microcontrolere unde consumul de putere nu este mare, insa imi plac si circuitele de putere de aceea am vrut o sursa cat de cat capabila(in teorie, simulari orcad, ar trebui sa scoata 2A si sa fie reglabila intre 0.7-24V). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 La cerintele astea ai nevoie de un traf de min 2A si minim 30v=>traf de min 75 VA.Tot de 100VA as pune,cred ca caderea de tensiune la tensiunea maxima si curent maxim sant acceptabile.Am vazut pe internet o sch de sursa,cu AT/PIC-ceva AVR-u.Pt teste,perfecta,are afisaj cu curentul prestabilit si tensiunea. Link spre comentariu
nimeni_altci Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Salut, imi poateda si mie cineva pe pm un link de unde as putea cumpara o sursa in comutatie cu alimentare dubla(ca sa nu mai cumpar un transformator cu priza mediana)?Nu ma intereseaza daca e de firma sau de ,,mana omului''.Important e sa mearga. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Ca nu puteai posta la cumparari Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Nu stiu daca am nimerit bine da vreau sa va intreb si eu cum fac cu un transformator toroidal la care vreau sa ii redresez tensiunea si imi mai trebuie si o priza mediana pe care trafo nu o are adica are decat o singura infasurare fara priza la jumatate si nu vreau sa il desfac.Am inteles ca se poate crea o priza mediana din punte (sau mai multe punti) dar nu stiu cum pentru ca vreau sa alimentez doua etaje finale in punte cu TDA7294 si imi trebuie neaparat o priza mediana.trafo este destul de mare adica scrie pe el ca scoate 45v alternativ si 1000VA in putere.Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator exxocet Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Salutare. Vreau sa construiesc un redresor pt acumulatori auto (cu LM338), am un amplificator cu TDA7294-uri, pe care l-am construit acum vreo 10 ani si as putea folosi alimentarea lui. Este vorba de 2 traf-uri toroidale, le legasem cu mediana. Problema e ca sunt Made in Gemany si nu sunt sigur de ce caracteristici au. E cumva vb de 2 iesiri de 10V cu 7,5A? Asta excluzand iesirea mica de 0,5A. As putea folosi numai un traf in acest caz? Iata si o poza.Multumesc mult. Link spre comentariu
radusa Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Buna ziua,am achizitionat de pe forum un traf (demontat) pt a-i folosi tolele. Dar pe bobina am vazut ca are o eticheta (veche, cam stearsa) pe care scrie urmatoarele:Trafo iesirePrimar 4 x 30sp fi 1.1mmSecundar 2 x 66sp fi 1.1mm + 198sp fi 0.45mmEste tola E18 cu sectiune 12.96cmp (3.6x3.6cm), pachetul de tole este de 108x92x36mm.Secundarul are 2 x (66+198), deci are doua de 66sp si doua de 198sp, si fiecare 66 este inseriata cu una se 198.La secundar cele doua sectiuni de 66+198 (inseriate) sunt separat scoase, dar la primar nu prea intaleg exact cum au fost legate. In regleta vin trei perechi si mai sunt legate inceputul primei bobine cu un capat al ultimei bobine, nu-mi dau seama daca este inceput sau sfarsit. Atasez si un mic desen cu legarea aproximativa a primarului. La primele doua bobine se vede clar care este inceputul, la urmatoarele deja este greu de zis.Stie cineva de la ce poate fi acest trafo de iesire.Va multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 E cumva vb de 2 iesiri de 10V cu 7,5A? Asta excluzand iesirea mica de 0,5ATransformatorul din fotografie are urmatoarele infasurari:- albastru / gri - 220V/155VA - primarul.- rosu / rosu - 10V / 7,5A - secundar 1.- verde / verde - 10V / 7,5A - secundar 2.- negru / negru - 10V / 0,5A - secundar 3. Link spre comentariu
Vizitator exxocet Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 E cumva vb de 2 iesiri de 10V cu 7,5A? Asta excluzand iesirea mica de 0,5ATransformatorul din fotografie are urmatoarele infasurari:- albastru / gri - 220V/155VA - primarul.- rosu / rosu - 10V / 7,5A - secundar 1.- verde / verde - 10V / 7,5A - secundar 2.- negru / negru - 10V / 0,5A - secundar 3.Multumesc mult, Remus, vad ca stii bine traful E tocmai bine, leg in serie secundarele; ce mai pierd in puntea redresoare, o sa intru cu ~18V in regulatorul LM338. 7A e de ajuns, nu vreau sa fierb bateria. Bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum