indy666 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Uite si un programel: http://www.netdrive.ws/320410.html Link spre comentariu
Audio Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 pot folosi statorul asta de motor pt un traf toroidal de 500W...aria sectiunii de 520mmpStati putin sa inteleg si eu ceva ! Se poate construi un transformator electric monofazat pe un stator de motor ? Daca da ...cum? Multumesc ! Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 La fel ca ca orice alt traf TOROIDAL. Evident scoti sarma de pe statorul vechi si iei numai miezul. Link spre comentariu
Audio Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 La fel ca ca orice alt traf TOROIDAL. Evident scoti sarma de pe statorul vechi si iei numai miezul.Practic se aplica aceleasi formule de calcul si metode constructive ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 La calculul sectiunii miezului magnetic (in acest caz) nu trebuie tinut cont de "zimtii" din interior - de aceea este bine daca se executa o strunjire interioara a statorului motorului inainte de a incepe bobinajul. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Topicul despre transformatoare este acesta http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89&start=0 Din pozele si masuratorile facute se vede ca nu stii ce sa masori pentru a afla puterea acelui transformator - te intereseaza sa cunosti sectiunea miezului nu dimensiunile exterioare ale bobinajului. Link spre comentariu
Vizitator paulik92 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 buna.am acasa 2 trafuri de microunde,diferite ca putere dar nu le stiu puterea deoarece eticheta nu mai exista pe ele.am scos secundarul la ambele.acum vreau sa stiu cum sa le leg pe amandoua,si cu ce sarma sa bobinez secundarele pentru suduri usoare.banuiesc ca nu e nevoie de calcule,(nu stiu cum sa fac la 2 trafuri legate in serie).daca ma poate ajuta cineva cu dimensiunea sarmei si nr de spire.astept raspuns Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 paulik92 scrie : "am acasa 2 trafuri de microunde,diferite ca putere dar nu le stiu puterea" Nici noi nu suntem ghicitori in stele... "banuiesc ca nu e nevoie de calcule" Atunci bobinati cate spire vreti si cu ce diametru al sarmei va convine. "daca ma poate ajuta cineva cu dimensiunea sarmei si nr de spire" Vezi primul raspuns... P.S. Am ocazia sa cumpar o masina buna la mana a doua... Mi-au ramas ochii pe doua : una albastra si una argintie... Ce ziceti, care din ele are un consum mai mic in oras ? Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Vezi aici poze http://www.instructables.com/id/Build-a ... de-Welder/ Secundar, cam 20 de spire , cu sarma de 4mm , in fiecare traf. Primarele in paralel, secundarele in serie. Lasi sunturile magnetice (tablitele alea mici din bobinaj) la locul lor, altfel iti sare siguranta. Spor. Oricum mare inventie nu iti iese, sunt mici. Link spre comentariu
Geolic Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Salut. Am un miez toroidal de forma a doua piese in forma literei u. In zona unde sint sectionate au urmatoarele dimensiuni; 40x24 mm. Vreau sa il rebobinez ca traf de retea si as avea nevoie de o mina de ajutor privind calculele. Incerc sa pun si o poza doua. Link spre comentariu
Geolic Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Iata si doua poze. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Văd că nu se înghesuie nimeni să te ajute. De fapt e vorba de un miez C+C. Uite cum fac eu: adun secţiunile şi folosesc calculul ptr trafo normale E+I (50/S), după care împart în două bobinele rezultate din calcul, pe cele 2 carcase. Nu uita să adaugi 5-10% la secundare ptr compensarea pierderilor. Va ieşi un traf solid. Atenţie mare la fazare în momentul înserierii bobinelor. La fel am procedat şi cu miezuri L+L sau U+I, asemănătoare cu acesta, adică cu un singur circuit magnetic. Sper că mai ai colierul de strîngere al miezurilor şi să nu uiţi să pui între ele o picătură de vopsea sau prenadez.Probabil că alţii îţi vor arăta alte metode. Link spre comentariu
Vizitator teslacountry Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Salut. Scuze daca mai exista pe undeva acest subiect dar nu am gasit pe nicaieri. M-ar interesa sa stiu numarul de spire din primar de la un traf de microunde putere 650 W. Am masurat sectiunea miezului si are 30 x 60 mm. Vreau sa scot sarma din secundar si sa obtin o tensiune undeva la 24-30 V cu un curent de 3-4 A (asta daca are loc sarma). Ma poate ajuta cineva cu o informatie asupra numarului de spire din secundar? Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator silviu9999 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Salut. Am un tranformator pe care il folosesc la alimentarea unui kit cu un tda7294.mai mult de 25 W nu reusesc sa scot din cauza ca sarma celor 2 infasurari folosite(2x18V) este subtire.Pe langa acestea 2 mai am inca 3 infasurari 1x10V,1x100V si 1x20V insa acestea au sarma un pic mai groasa. Eu as vrea sa rebobinez secundarul cu 2x18v ,dar folosind o sarma mai groasa si scotand toate celelalte infasurari lasandu-le doar pe acestea doua.ar iesi ceva putere mai multa prin secundarele astea 2,daca as face asa ceva? M-am gandit ca daca as alimenta cu toate secundarele lui cate ceva (toate cele 5),deabia atunci as putea obtine puterea lui maxima,insa daca fol numai 2 n-ar fi folosit la maxim.De aceea as vrea sa-l rebobinez si sa obtin cu 2 secundare puterea sa maxima si in acest fel,amplificatorul ar scoate o putere mai mare. Ce vreau sa-mi spuneti este: daca s-ar merita rebobinarea lui? daca nu il las asa. Astept parerile voastre si daca gresesc pe undeva sa ma corectati .Mi-am dat seama prea tarziu si vad ca nu pot sterge acest subiect.Rog un moderator sa transfere mesajul meu la topicul cu" totul despre transformatoare ".Imi cer scuze . Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Ai dreptate. prin rebobinare cu sarma mai groasa puterea care o scoti din trafo va fi mai mare si bineinteles amplificatorul va scoate mai mult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum