cristian_draghiescu Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Domnu' Mereanu, fara nici-o suparare, nici chiar asa de comod sa fiti, sa intrebati despre lucruri a caror rezolvare o gaseati chiar pe aceeasi pagina, ca sa nu mai spun de cate ori s-a postat in acest topic ! Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Aveti dreptate.Imi cer scuze Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Salut!Referitor la: TST 300/014 300/TOR 01-1 toroidalny 230V / 2x28V / 2x5,35Ace poate fi găsit aici:http://www.indel.pl/gb_index.htmlsau aici:[attachment=0]tor1_1.pdf[/attachment]voi cei care aţi desfăcut şi refăcut mai multe toroidale decât mine, credeţi că sunt reale datele de mai sus?Dacă ar fi fost un trafo în construcţie normală, la care aş fi putut măsura miezul nu aş mai fi întrebat, dar totuşi o fac pentru că mi se par puţin exagerate datele astea...P.S. 1: Secundarul e bobinat cu sârmă de 1,2 şi alcătuit din două bobine separate complet... La primar nu am acces...P.S. 2: Dacă deja s-a mai vorbit despre asta, îmi cer scuze, nu am avut timp decât pentru vreo 50 de pagini din topicul ăsta, iar search-ul nu a ajutat... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Prea puţine date, diametrul interior ar fi ajutat la estimarea miezului. Aşa, la prima vedere, par să corespundă. Link spre comentariu
toni69- Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Buna am o intrebure vreau sa-mi modific un traf pentru a-mi alimenta un amp.. audio de 350w eu daca ii scot 12v si o redresez si o filtrez tensiunea o sa fie in jur de 20v in gol se stabilizeaza la 12v cind alimentez statia sau ramine tot la 20v si variaza tens..in functie de puterea pe iesire?. vreau sa fie vre-o 10 A in secundar Link spre comentariu
massacre122 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 din 12vca obti cam 17vcc si amplificatoru ala de 350w este auto?ai nevoie de 10vca dupa redresari si filtrare obti 14vcc in gol si in sarcina 12-13vcc depinde cat de bun e trafu.si vreo 20 amp. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Dacă amplificatorul de care se vorbeşte are 350W reali la ieşire, puneţi în calcul randamentul amplificatoarelor în clasă AB (cam 60%) şi va rezulta o putere de 583W pe care să o livreze sursa de alimentare, puneţi în calcul randamentul surselor în comutaţie (90%) şi va rezulta o putere necesară pentru alimentarea întregului amplificator de aproape 650W.Pentru puterea asta, la 14V e nevoie de un curent de cel puţin 47A.Toate astea au fost spuse în ideea că datele furnizate sunt corecte, iar amplificatorul a fost corect dimensionat... altfel...Pentru calculul trafului pui în calcul şi randamentul acestuia (90%) şi rezultă dimensionarea primarului şi a miezului pentru puterea de 722W, iar secundarul să fie capabil să livreze curentul menţionat mai sus şi o tensiune de 11V c.a.DECI, se merită??? Sau alimentăm cu ce se găseşte şi dacă nu se aude bine înseamnă că e "staţia" stricată...Haideţi mai oameni buni că trăim într-o lume în care calculele de mai sus nici măcar elementare nu pot fi numite... Link spre comentariu
massacre122 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Dacă amplificatorul de care se vorbeşte are 350W reali la ieşire, puneţi în calcul randamentul amplificatoarelor în clasă AB (cam 60%) şi va rezulta o putere de 583W pe care să o livreze sursa de alimentare, puneţi în calcul randamentul surselor în comutaţie (90%) şi va rezulta o putere necesară pentru alimentarea întregului amplificator de aproape 650W.Pentru puterea asta, la 14V e nevoie de un curent de cel puţin 47A.Toate astea au fost spuse în ideea că datele furnizate sunt corecte, iar amplificatorul a fost corect dimensionat... altfel...Pentru calculul trafului pui în calcul şi randamentul acestuia (90%) şi rezultă dimensionarea primarului şi a miezului pentru puterea de 722W, iar secundarul să fie capabil să livreze curentul menţionat mai sus şi o tensiune de 11V c.a.DECI, se merită??? Sau alimentăm cu ce se găseşte şi dacă nu se aude bine înseamnă că e "staţia" stricată...Haideţi mai oameni buni că trăim într-o lume în care calculele de mai sus nici măcar elementare nu pot fi numite... ce te face sa crezi ca daca scrie 350w pe statie atat scoate?aveam si io una de 2x200w alimentata la 14v (450w trafu)20 amp si mergea brici deci ce sa cred?sigur nu avea 2x200w.oricum in casa nu se merita efortu sa pui un amplificator auto ai nevoie de un traf imens. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Am zis eu altceva??? Link spre comentariu
valica Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Posed mai multe transformatoare cu tole EI avand primarul conceput pentru 110v. As vrea sa stiu cum as putea sa le folosesc la 220v, (banuiesc ca ar trebui sa mai adaug spire in primar ) . Exista vreo solutie fara sa modific transformatorul? Imi cer scuze daca a mai fost pusa aceasta intrebare. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Daca ai 2 transformatoare identice, cu primarul bobinat pentru 110V le poti inseria si alimenta la 220V. Altfel, nu prea ai cum... Link spre comentariu
valica Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Multumesc de promtitudine cred ca asa am sa fac. Link spre comentariu
alexmarian Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 SAll All. unt nou pe forum dar si in ectronica . treaba sta cam asa : mi-am facut un amplificator,l-am finalizat iar acum imi trebuie traful. asi vrea sa mi-l fac singur.bineinteles cu ajutor din parta voastra. detin 2 trafuri vechi si cam robuste si asi vrea sa bobinez unul din ele . ca rezultat final asi dori 2x35 6A. va rog sa imi spuneti toti pasii pe car sa ii urmez pt a bobina traful.daca doriti puteti sa imi spuneti si nr de spire necesar atat in primar cat si in scundar ,grosimea sarmei etc. poate imi dati si un softulet (de preferabil in lb romana cu care sa calculez eu . mentionez caci vreau sa il fac eu. deci pt cei care urmeaza sa imi spuna k de ce nu imi iau unul ..... sau mai stiu eu ce sa se abtina. Link spre comentariu
iahim999 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Sarma de unde aduci? Stiu pe cineva care ar vrea sa cumpere sarma pentru bobinat Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 ca rezultat final asi dori 2x35 6ASalut. În primul rînd, vezi că există ditamai topicul cu modul de calcul al transformatoarelor. În al doilea rînd, e mult prea mic miezul pentru ce vrei tu să scoţi din el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum