high_voltage_tm Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Citește cu atenție ce ți-a scris stefan_k! Zgomotul apare în special din cauza cuplajului electromagnetic, nu a celui mecanic. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 s a rezolvat nici nu sti cand e bagat sau nu trafu in priza daca nu esti atent.daca lipeam tolele de fundu carcasei imediat tremura tot pt ca in carcasa strangeam trafu dar acum am pus o piulita la fiecare 4 suruburi am strans trafu si dupaia l am strabs de carcasa si nu se mai aude nimik oricum multam pt sfaturi Link spre comentariu
amatorul Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 am si eu un traf toroidal compus din doua parti. si nu stiu cum sa-i calculez puterea. traful il voi bobina jumatate pe o parte si jumatate pe cealata parte si inseriate ca sa am 230V.ma puteti ajuta sa calculez puterea?multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2010 Partajează Postat Iunie 11, 2010 Pai poate te uiti si tu in topicul asta inainte sa intrebi. Formulele s-au postat deja,de multe ori! Ba chiar e si un document excel cu care poti sa calculezi diversi parametrii! Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 am foarte multe tole de ferosiliciu cu lungimea de 10 cm si latimea de 5 cm. Aveti vreo idee de transformator? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 am foarte multe tole de ferosiliciu cu lungimea de 10 cm si latimea de 5 cm. Aveti vreo idee de transformator?Intrebarea ar merita sa fie mutata pe un anume topic de la Bodega... Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 intrebare prea adevarata,ie? Nu acuma pe bune,ma gandeam sa le lipesc intre ele,sa le dispun in cercuri concentrice si sa obtin un miez de toroid Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 fa un traf de 0,31w Incearca sa conturezi mai bine ce vrei sa faci,pt a obtine raspunsuri pertinente Link spre comentariu
Vizitator paulik92 Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 buna.am un transformator recuperat dintr-un sistem audio ,care are bobinele arse.asadar lam desfacut tola cu tola (e+i),carcasele bobinelor de pe care am desfacut infasurarile arse.vreau sa fac din el un traf pentru a alimenta 2 neoane pe 12 volti.problema e ca nu stiu cum aflu sectiunea miezului, ce sarma imi trebuie pt primar,secundar,etc.astept ajutorul vostru.multumesc .mentionez ca 2 randuri de tole le am rupt.de aia vreau acum sa aflu cati cm 2 are in sectiune Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 19, 2010 Partajează Postat Iunie 19, 2010 Conform pozei atasate :sectiune miez = grosime x latime [cmp]P = SxS (sectiunea la patrat) Nr. spire/volt = 50/SNr. spire primar (220 V) = Nr. sp./V x 220Nr. spire secundar = Nr. sp./V x UsecundarCurent primar = P/220 [A]Curent secundar = P/Usecundar [A] Sectiune primar [mmp] = Curent primar/j [mmp]Sectiune secundar [mmp] = Curent secundar/j [mmp]j = densitate de curent [alegi j = (2,5... 4) A/mmp]Stiind sectiunile, afli diametrele sarmei de bobinaj si alegi valoarea standardizata (rotunjesti valorile in adaus).Am simplificat calculele, netinand cont ca puterea transferata secundarului este 0,8...0,9 din puterea absorbita de primar de la retea. Daca vrei calcule mai exacte, poti sa tii cont de acest lucru. [curent secundar = (0,8...0,9) x P/Usecundar]Ca sa afli nr. de straturi si nr. de spire/strat (asta ca sa verifici daca iti incape sarma de bobinaj pe carcasa) nu-ti mai trebuie decat putina geometrie... Simplu, nu ? Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 20, 2010 Partajează Postat Iunie 20, 2010 Era mai sus un topic intitulat "Totul despre... TRANSFORMATOARE". Acolo gaseai toate informatiile necesare, sau puteai sa dai o cautare. Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Am acest transformator luat dintr-un UPS.Transformatorul are grosimea de 4,7 cm, lungimea de 10 cm si inaltimea de 9 cm.Ce putere ar putea sa aiba ? (traful avea o infasurare de 14 volti.Sarma cu care era bobinat secundarul,era de 2 mm.Doresc sa-l rebobinez,pentru a scoate mai multi volti) Link spre comentariu
zal Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Limba centrală circa 3,3x4,7=15,51cm2 cam 240W. Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Cei care aveti trafuri p-acasa de 800-1 kw,spuneti-mi si mie ce caracteristici au,gen, grosimea pachetului de tole,inaltimea trafului,cu ce sarma e bobinat primarul,secundarul. Mersi Link spre comentariu
zal Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 E aşa greu de calculat? Radical din puterea dorită şi rezultă secţiunea miezului, după care se alege pachetul de tole. Ptr grosimea sîrmei primarului alegi densitatea curentului (tipic 3A/mm2 Cu) şi calculezi secţiunea cuprului, fără email, apoi cauţi cel mai apropiat diametru disponibil de sîrmă CuEm. Împarţi 50 la secţiunea miezului (cm2) şi afli nr de spire/volt primar (se poate calcula şi mai solid, de exemplu 55/S), înmulţeşti cu 220 şi gata primarul. Asemănător calculezi şi secundarul, aici alegi tensiunea şi curentul de care ai nevoie, nu uita să verifici dacă puterea obţinută e mai mică sau cel mult egală cu cea din primar (UxI=P). La secundar e bine să adaugi 5-10% în plus la nr de spire, ptr pierderi în miez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum