gica70 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Asta e, asa e. Deh, e mult de-atunci.. Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Am o mica intrebare, tolere se pot arde?,suna cam ciudat dar am auzit lucrul acesta in discutia dintre 2 profesoare la scoala. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 MarioRobert, am si eu o intrebare la fel de mica : Ce-s alea tolere ? Poate ca profesoarele vorbeau codificat... Link spre comentariu
MarioRobert Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 tolerele sunt tabla din fersiliciu pentru transformatoare de tip E+I sau U Aveau un traf din acela pentru scoala si vroia sa-i schimbe o bobina si cealalta ii zicea sa aiba grija cu raportul de spire ca asa s-au ars si celelalte tolere, pe moment nu stiam ce sa credMa gandeam ca daca se incalzesc prea tare isi pierd proprietatiile Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 O tolă, două tole, un pachet de tole... Nu tolere ! Cel mai bine ar fi sa le intrebi chiar pe ele ce au vrut sa zica, tolele fiind intr-adevar din tabla, nu aveau cum sa arda ! In mod sigur se arsese bobinajul acelui transformator, nu tolele ! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 Ca să le decăleşti, pe alea din FeSi adevărate, trebuie ţinute la flacăra aragazului să se încingă la roşu. Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Tocmai m'am apucat de bobinat un traf pe tole. Am început cu bobinajul de jos în sus. Acum ce fac? Pot să cobor cu bobinajul,sau va trebui să încep iarăşi de jos? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Da, poţi. Bănuiesc că vorbeşti de primul strat de spire de pe carcasă, ale unuia dintre bobinaje, acum treci la următorul strat. Totul e ca şi celelalte bobinaje să le începi în acelaşi sens. Link spre comentariu
Mereanu Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Am înţeles. Ms pentru răspuns. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 am si io o problema am un traf de 33cm2 E25 bobinat cu sarma de 1,8 cate 2 in paralel pt 4x40 si cam bazaie da nu cred ca e de la sarma ci de la tole cu toate ca le am strans f tare tot are brum nu stiu ce sa ii fac e si chestia ca il prind de fundu amp si zarnaie si ala si am pus camera de bike si tot are daca pun mana pe carcasa baraie si ea se simte la mana cum se misca si amplifica si brumu ce sa ii pun intre el si amp?si inainte sa il strang s ai dau cu vopsea pe tole?si sa strang?ast niste pareri.sau in ce sa il bag Link spre comentariu
bolek Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Daca esti sigur ca este strans corect mai e doar o singura solutie: Lac. Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 il prind de fundu amp si zarnaie si ala si am pus camera de bike si tot are daca pun mana pe carcasa baraieDin exprimare nu e clar daca vibreaza tolele sau vibreaza carcasa.Testeaza transformatorul separat, scos din carcasa. Pune mana pe el. Daca vibreaza tolele, ar trebui sa simti, caz in care probabil s-ar rezolva cu lac.Daca separat nu vibreaza, ci vibreaza carcasa, atunci problema e la alegerea carcasei: tabla feroasa subtire, distanta mica intre transformator si peretii carcasei, peretii carcasei intra in vibratie din cauza campului magnetic creat de transformator. Solutii ... ecranarea transformatorului cu tabla groasa de fier (2-3mm); marirea distantei dintre pereti si transformator; rigidizarea ansamblului. Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 am s al scot si sa vad cum se misca fara carcasa.chestia e ca fundu amp e de carton presat si ca sa nu se rupa am pus 2 placi de inox unde ilprind pe el si cred ca alea amlifica destul.toata carcasa e din tabla subtire este f aproape de pereti e o carcasa de technic su 8022 incerc sa ingramadesc si io trafu in ea a intrat dar baraie, am sa incerc s ai fac tot fundu de aluminiu sa vad ce iese.o sa incerc sa nu mai lipesc trafu de fundu carcasei ca sa nu mai intre vibratiile in ea Link spre comentariu
massacre122 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 nare nimica trafu e prea silentios pot zice carcasa amplifica trebuie sa fac ceva s a nu mai lipesc trafu decat in cele 4 suruburi sa stea Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Daca nu poti mari distanta intre transformator si peretii carcasei (daca e tabla feroasa), atunci poti incerca sa ... micsorezi total aceasta distanta.Mai exact, cum am rezolvat eu o situatie asemanatoare (transformator mare introdus in cutie prea mica): intre transformator si carcasa am introdus fasii de mocheta (cauciuc) in asa fel incat carcasa sa se inchida "fortat" (eu aveam probleme in principal cu "capacul" de deasupra transformatorului). La mine transformatorul era bine fixat de "fundul" carcasei (de fapt era un ansamblu fund carcasa - suruburi - placa presata subtire - si abia de placa era fixat transformatorul). La tine poti verifica ca placile de inox sa fie bine prinse si rigidizate de carcasa, sau nu poata intra in vibratie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum