Vizitator amatoru Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 scuze..neatentia Link spre comentariu
zal Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 E de la ZK-140? Că e cam polonez şi parcă scrie ''Zatra'' pe el. Iei schema magului şi vezi cum era legat trafo, că pare a fi cel de ieşire. Mare lucru nu faci cu el, probabil că legat la 220Vca va scoate cîţiva volţi în secundar. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Sau poate fi transformatorul care alimenteaza electromagnetul pentru autostop la terminarea benzii.(Sistemul functiona numai cu benzi cu metalizare la capete, bineinteles)Scotea cam 10 V in secundar, pe vremuri facusem un etaj final de control cu TBA 790K la un ZK pe care l-am alimentat din acel secundar (redresat si filtrat, desigur, insa nestabilizat).Din cate mi-amintesc, miezul avea cam 4 cmp. Link spre comentariu
Vizitator bobeicaalin Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Vreau si eu sa aflu cum fac pentru a afla care este curentul necesar(de ce transformator am nevoie) pentru a incalzi o nichelina de 1,1metrii lungime si aprox un mm grosime???? Link spre comentariu
Vizitator bobeicaalin Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 pai e simplu: se da un miez de 10 cmp, deci vreo 100 W100W/220V=0,45A care trebuie sa-l tina conductorul, punem 0,5A unde este nevoie de un conductor de 0,45mm diametrusimplu, nu? Nu prea am inteles..... Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 citeste capitolul de electricitate dintr-o carte de fizica de clasa a7-a sau a8-a si o sa intelegi ce-am spusce n-ai inteles mai exact? Link spre comentariu
Vizitator bobeicaalin Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 citeste capitolul de electricitate dintr-o carte de fizica de clasa a7-a sau a8-a si o sa intelegi ce-am spusce n-ai inteles mai exact?nu vreau neaparat sa construiesc un transformator....vreau sa aflu intensitatea curentului si tensiunea necesara pt a inrosii o nichelina de o anumita grosime si lungime!!! Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 pai e simplu: se da un miez de 10 cmp, deci vreo 100 W100W/220V=0,45A care trebuie sa-l tina conductorul, punem 0,5A unde este nevoie de un conductor de 0,45mm diametrusimplu, nu? Nu prea am inteles.....Ca sa intelegi vom presupune densitatea de curent de 4A/mmp.Deci avem: la 4A corespunde 1mmp la 0,5A corespunde 0,125mmp (regula de trei simpla). Cred ca stii acum cum poti afla diametrul conductorului atunci cand ii stii sectiunea!.Daca nu stii pune mana pe o geometrie...Vezi ca sunt tabele gata calculate. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 citeste capitolul de electricitate dintr-o carte de fizica de clasa a7-a sau a8-a si o sa intelegi ce-am spusce n-ai inteles mai exact?nu vreau neaparat sa construiesc un transformator....vreau sa aflu intensitatea curentului si tensiunea necesara pt a inrosii o nichelina de o anumita grosime si lungime!!!Pune mana si masoara ce rezistenta are bucata aia de sarma! Probabil pana-n 5Ω. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 citeste capitolul de electricitate dintr-o carte de fizica de clasa a7-a sau a8-a si o sa intelegi ce-am spusce n-ai inteles mai exact?nu vreau neaparat sa construiesc un transformator....vreau sa aflu intensitatea curentului si tensiunea necesara pt a inrosii o nichelina de o anumita grosime si lungime!!!eu acolo explicam cum se dimensioneaza conductorul de cupru emailat in functie de puterea ransformatoruluitu esti total pe langace rezistivitate are firul de nichelina? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 S-o fi speriat; rezistivitatea se afla masurand (cu un metru!) 1 metru de nichelina dupa care se i se masoara rezistenta. Deci rezistivitatea (ro) se masoara in ohm/m si tine de felul aliajului (material). Atentie! firul trebuie sa fie perfect intins la masuratoarea cu metru!. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 la nichelina conteaza si faptul ca rezistivitatea scade mult cand e inrosita Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 la nichelina conteaza si faptul ca rezistivitatea scade mult cand e inrositaCred ca e ..invers! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 S-o fi speriat; rezistivitatea se afla masurand (cu un metru!) 1 metru de nichelina dupa care se i se masoara rezistenta. Deci rezistivitatea (ro) se masoara in ohm/m si tine de felul aliajului (material). Atentie! firul trebuie sa fie perfect intins la masuratoarea cu metru!.Aoleu, fizica de clasa a saptea ne omoara nu alta!R=ro*l/S rezulta ro = R*S/l deci unitatea de masura este ohm*m, nu ohm/m. Si nu, nu poate afla rezistivitatea masurand doar rezistenta unui metru de sarma, mai trebuie si ca sectiunea sa fie de 1 metru patrat! Sau valoarea masurata trebuie sa o inmulteasca cu sectiunea, avem 2 variabile aici lungimea si sectiunea.Sunt convins ca greseala a fost facuta din repezeala, nu va mai grabiti sa scrieti un raspuns, pentru ca e chiar aiurea sa gesesti la chestiuni atat de elementare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum