cristian_draghiescu Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Tda 7294 admite o tensiune de alimentare de maxim +/- 40 V. Pentru un montaj mono iti recomand transformatorul acesta : http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=4601 Iar pentru stereo, pe acesta : http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3483 Nu are nici-un sens "o tiganie" din combinatii de mai multe transformatoare mai slabe. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 poate folosi cele 3 trafu de 2x12 V la 3 A astfel:se iau 2 dintre ele si se taie priza mediana, ramanand fiecare cu 2 fire cu 24 V, aceste infasurari se vor inseria cu cele de 12 V de la al 3-lea traf, si asa se obtin 2x36Vca la 3 A Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Si cum ramane cu tensiunea maxima de alimentare... ? Link spre comentariu
bolek Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Si faceeeeee.... POC!Lasa numai 2 trafuri inseriate. Link spre comentariu
buzea Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 o intrebare.......IESIM MAI IEFTIN DACA FACEM UN TRANSFORMATOR ACASA IN REGIM HOME MADE CU APARATURA HOME MEDE DECAT DACA AM CUMPARA UNU GATA FACUT? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Aici se scrie cu litere mici,te rog tine cont de asta pe viitorCele mai ieftine trafuri (adica cel mai bun raport calitate/pret) le obtii din dezmembrariDe noi gasesti toate tipurile,de la mai proaste(chinezesti si ieftine) la excelente(de firme bune,la preturi pe masura)Ce poti face acasa depinde de materialele care le ai la indemana si de experienta pe care o ai cu bobinatul trafurilor. Ca pret,oricum iesi mai scump ca un traf chinezesc Link spre comentariu
Vizitator vasilica Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Aici se scrie cu litere mici,te rog tine cont de asta pe viitorCele mai ieftine trafuri (adica cel mai bun raport calitate/pret) le obtii din dezmembrariDe noi gasesti toate tipurile,de la mai proaste(chinezesti si ieftine) la excelente(de firme bune,la preturi pe masura)Ce poti face acasa depinde de materialele care le ai la indemana si de experienta pe care o ai cu bobinatul trafurilor. Ca pret,oricum iesi mai scump ca un traf chinezesccata dreptate are domnul Dr.L, chiar foarte mare dreptate.avand in vedere si experienta la cei amatori nu as recomanda sa si faca unu acasa. mai bine sa ieie legatura cu cineva de pe forum care se aocupa de astfel de probleme adica de confectionat diferite transformatoare de diferite puteri.intr un cuvant: sa apeleze la profesionisti. mai mult are de pierdut s ar putea sa faca vreun scurt prin alta parte daca nu le a iesit calumea tensiunile, sau vibreaza se incalzestedoanme fereste poate da foc la casa.salutari vasi Link spre comentariu
marian_valcea Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Am si eu urmatoarea intrebare:Cum imi dau seama ce fir sa folosesc in primarul unui traf E+I ca sa scot din el puterea lui maxima.Cu ce formula se calculeaza asta?Cea ce vreau eu sa spun este ca daca intr-un traf ii pui fir in primar de 0,2 si in primar de 1,5 el scoate tensiunea pe care ti-o doresti dar cand il bagi in sarcina tensiunea scade foarte mult si nu mai are putere deloc. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 pai e simplu: se da un miez de 10 cmp, deci vreo 100 W100W/220V=0,45A care trebuie sa-l tina conductorul, punem 0,5A unde este nevoie de un conductor de 0,45mm diametrusimplu, nu? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 marian_valcea scrie :"Cum imi dau seama ce fir sa folosesc in primarul unui traf E+I ca sa scot din el puterea lui maxima.Cu ce formula se calculeaza asta?"Sectiunile (respectiv diametrele) conductorului bobinajelor le determini in functie de densitatea de curent (obisnuit 2...4 A/mmp) si de curentii din primar si secundar, pe care ii afli cunoscand puterea si tensiunile din primar, respectiv secundar.Daca nici acum nu e clar, cauta in acest topic, s-a discutat de nu stiu cate ori despre calculul transformatoarelor. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Am un traf de televizor pe lampi si vreau sa ii opresc primaru si sa imi bobinez din nou secundaru pentru un TDA2009 cum imi dau seama cati Watti are? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 lorik199 ti-a dat mura in gura :"se da un miez de 10 cmp, deci vreo 100 W"Deci P=SxS (sectiunea la patrat) Link spre comentariu
marian_valcea Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Multumesc mult pentru raspuns acum mi-am dat si eu seama. Link spre comentariu
Vizitator amatoru Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 am gasit acum un an un magnetofon pe la unchimiu prin casadesfacandul mam ales cu un astfel de trafstie cineva cat scoate?sau cat cere?sau cum se poate masura fara a se sti valorile de alimentare? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Ala e un traf? Si noi aici pe forum n-avem un topic sticky intitulat "totul despre transformatoare" ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum