Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Swat Cat

Postări Recomandate

Schimbă bateria din multimetru. Nu creşte tensiunea umblînd la alt secundar, iar bîzîitul nu are legătură cu asta.1. Sigur nu ai măsurat/calculat bine de prima dată, plus că te sabotează aparatul de măsură.2. Ce avea tens de 2x10Vca, redresat abia atinge +/-14V care se stabilizează uşor, cu orice sursă tip 78xx/79xx. În sarcină mai scade oricum.

Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster

Salut.Am si eu o intrebare.Daca am trei transformatoare, toate de aceeasi tensiune, insa cu intensitati diferite (Ex: 12V 3A; 12V 0,4A; 12V 0,2A) toate in punti mediane, si le redresez in curent continuu, le pot inseria pentru a obtine 36V 3A?Este vreo modalitate de a face asta?

Link spre comentariu

La intrebarea ta "le pot inseria pentru a obtine 36V 3A?", dl. Relav ti-a dat raspunsul corect.

Acum spui ca nu te intereseaza curentul, dar raspunsul ramane valabil.

Adica prin inseriere obtii 36 V/0,2 A.

Link spre comentariu

O intrebare !

Stie cineva , vre-un atelier de bobinat in Timisoara sau pe cineva care bobineaza transformatoare ? . Am de bobinat un traf toroidal ( aprox 650w, 2x43V+12V )

Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster

La intrebarea ta "le pot inseria pentru a obtine 36V 3A?", dl. Relav ti-a dat raspunsul corect.

Acum spui ca nu te intereseaza curentul, dar raspunsul ramane valabil.

Adica prin inseriere obtii 36 V/0,2 A.

iar daca inseriez trei trafuri de 2x12V 3A, obtin 2x36V 3A?

iar pentru a inseria, trebuie sa redresez in curent continuu?

Link spre comentariu

SpikeMaster scrie :"iar daca inseriez trei trafuri de 2x12V 3A, obtin 2x36V 3A?"Tie de fapt iti trebuie +/- 36 Vcc pentru vreun amplificator ?Spune clar ce transformatoare ai si de ce tensiuni/curenti ai nevoie.

Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster

da, am nevoie pentru un amplificator, si am nevoie de un traf cu punte mediana +/- 32V 6A (3A pe infasurare)

chestia este ca nu prea gasesc de cumparat.. mai ieftine :|

Iar ca sa iau legatura cu un bobinar, ce se ocupa cu asa ceva .. nu am posibilitate deoarece nu cunosc pe nimeni!

am zis sa cumpar doua trafuri de genu: http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ts_id=3360

insa imi da 3A, eu am nevoie de 6!

Link spre comentariu

Spui ca "am nevoie de un traf cu punte mediana +/- 32V 6A[/b] "

Nu e prea clar, iti trebuie transformator 2x32 V (alternativ) sau amplificatorul se alimenteaza la +/- 32 V (continuu) ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări