Dr.L Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Aluminiul e mai ieftin,dar si inferior...Totusi deobicei se foloseste cuprul Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Am desfăcut un traf toroidal,chinezesc, şi era bobinat cu sârmă de aluminiu,e normal acest lucru?Da, este normal, de vreme ce este chinezesc... Link spre comentariu
Mereanu Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Dacă îl rebobinez cu sârmă de cupru,voi avea randament mai bun? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Veti mai reduce pierderile prin efect Joule pe infasurari datorita rezistivitatii mai mici a cuprului fata de aluminiu. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Si ar mai fi o problema: aluminiul are rezistivitatea mai mare cu aproximativ 60% decit a cuprului si pentru acelasi numar de spire si sectiune, infasurarea din aluminiu va avea o rezistenta mai mare >>> sursa va prezenta o rezistenta interna mai mare, cu influente negative asupra tensiunii livrate de sursa in sarccina. Link spre comentariu
zal Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Şi ruşii aveau autotrafuri toroidale bobinate cu sîrmă de Al emailată galben. Nemţii din fosta RDG au bobinat mai multe tipuri de trafuri cu tole L+L mixt, primarul cu sîrmă de Cu, secundarele cu sîrmă de Al, sau unele aşa altele cu sîrmă de Cu. Greu să le diferenţiezi că erau emailate identic, maro închis. Un exemplu e trafo de la alimentatorul ptr trenuleţe, varianta mare. Link spre comentariu
Mereanu Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Daca folosesc miez de fier pentru a construi un traf toroidal,da randament sau muncesc degeaba? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Va referiti la materialul tolelor sau la o bucata masiva pe post de miez ? Nu puteti folosi fier masiv pentru miez !!! Link spre comentariu
Mereanu Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 atunci ce material as mai putea folosi? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Nu va fie cu suparare, dar chiar in acest topic de aproape 100 de pagini gasiti absolut toate informatiile despre transformatoare... Link spre comentariu
marian_valcea Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Am si eu o intrebare cum aflu ce tensiune am dupa ce redresez si filtrez curentu de la un traf.Cu ce formula se afla? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Se inmulteste cu 1.4 tensiunea alternativa. Or sa mai fie insa si pieredri pe diode (cam 2v) Link spre comentariu
zal Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Cu menţiunea că pierderile pe diode apar în sarcină, odată cu pierderile din traf. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Salut.Am si eu o problema cu un traf de la un amplificator A350, vreau sa il folosesc pentru o sursa de tensiune reglabila.Am masurat tensiunea Ac era 2x24v si mai avea 2 infasurari inseriate cu sarma de 0.3 care ajungeau pe la 70v.Acestea le-am eliminat si am bobinat sarma de 0.6 pentru alimentarea unor voltmetre si ampermetre, dupa calculul sectiuni am bobinat aproximativ 2x 24 spire pentru 2x7Aac, dupa rebobinare, am pus tolele inapoi si cand am masurat aveam 2x10v (si tensiunea celor 2 infasurari tot 2x24v a ramas) avand nevoie de doar 2x5v la alimentarea voltmetrelor, mam pus sa il desfac, si calculand numaru se spire bobinate si tensiunea care mi-a iesit la final, mi-a dat alt numar de spire pe volt, am mai scos din spire pana ce am ajuns la 2x15spire, dupa inchiderea trafului am obtinut 2x6.7vac, pana aici este bun....dar.... a crescut si tensiunea celorlalte 2 infasurari acum au aproximativ 2x26vac,precizez ca transformatorul bazaie putin acum, sa fie asta problema? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum