cristitranca Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 e simplu de bobinat, , puterea este suprafata miezului la patrat, iar pt a bobina, folosesti formula: nr de spire/1volt=50(adica frecventa retelei de 220V)/S(adica suprafata miezului) deci nr de spire pt 1 volt=50/S inmultiti nr de spire cu ce tensiune intra sau iese, merge f bine am bobinat zeci de trafouri, si inca mai functioneaza.... Daca vrei ceva mai "imresionant " intra aici: http://www.electronica.ro/transformator.shtml ai sa observi ca valorile din tabele de la "Larg" se vor potrivi cu valorile din calulele din formula de mai sus. Totusi cu formula asta faci si transformatoare mai mari de sectiune 15... spor la lucru :supz: [/url] Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 23, 2006 Partajează Postat Noiembrie 23, 2006 nu ar strica sa citesti http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=8 ... sc&start=0 PS: pe pagina 4, respectiv 5 am pus eu 2 articole despre calculul transformatorului Link spre comentariu
cristitranca Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 putrea unui transformator este suprafata miezului in cm la partrat. sper ca stiti ce inseamna suprafata miezului Link spre comentariu
BLK Postat Februarie 17, 2007 Partajează Postat Februarie 17, 2007 nu pe bune? oare crezi ca din 2004 a reusit si el sa afle??? eu zic ca a si uitat de 2-3 ori intre timp, noroc ca i-ai adus tu aminte! :weedman: Link spre comentariu
costy Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 vreau sa fac un traf cu secundarul de 10v si 30Adar cum nu am sarma de 4mm diametru cate sarme de 1mm sa bobinez in paralel pt a obtine 30A? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 Exista atasate aici pe acest topic o serie de indicatii pentru construirea unui transformator. http://www.elforum.info//files/calculul_t ... ui_179.pdf Daca la citesti gasesti ca la un diametru de 1mm si o densitate medie de curent de 3A/mm2 se poate obtine un curent de 2.35 A Pentru 30A vei avea nevoie de aproximativ 13 fire in paralel. Link spre comentariu
costy Postat Februarie 25, 2007 Partajează Postat Februarie 25, 2007 multumesc pt ajutor Link spre comentariu
daniel_smd Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Am si eu 2 intrebari:.1-Ce formule se folosesc pt transformatoarele din aparatele de sudura prin puncte??Si ce caracteristci au?(tensiune in gol, amperaj minim)2-Care sunt formulele de calcul pt transformatoarele trifazice de putere? Link spre comentariu
Vizitator jakye Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 Am si eu o intrebare:ce sectiune (cm patrati) am nevoie la un toroidal pentru a scoate din el 600 va? Va multumesc.. Link spre comentariu
radu25 Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 24,49489742783cm^2 Link spre comentariu
zal Postat Martie 6, 2007 Partajează Postat Martie 6, 2007 Cita precizie! :smt005 Parca sectiunea toroidalului se calculeaza altfel (asemanator cu miezul C+C). Aia 25 cm2 sint la E+I. Link spre comentariu
george1111 Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 am un transformator care merge la 220v cu tole in forma de U cu 2 bobine. fiecare bobina scoate pe sec 12.5vac. deci 2*12.5vac. problema apare la unirea unuia din capetele unei bobine cu un capat de la cealalta bobina(pe secundar) in sensul ca la masurare intre primul si ultimul capat nu da 25vac. nu masoara nici o tensiune. Ambele secundare scot 12.5vac masurate separat. am verificat aparatul de masura pe alt transormator similar la constructie (tot tole U tot 2 bobine) care scotea 21vac(2*10.5v) si indica bine aparatul 21vac. are cineva raspuns la aceasta enigma? Link spre comentariu
cirip Postat Martie 23, 2007 Partajează Postat Martie 23, 2007 Inverseaza capetele la una dintre bobine. Le-ai inseriat in antifaza si tensiunile se scad in loc sa se adune :smt003 Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum