Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

e simplu de bobinat, , puterea este suprafata miezului la patrat, iar pt a bobina, folosesti formula:

nr de spire/1volt=50(adica frecventa retelei de 220V)/S(adica suprafata miezului)

deci nr de spire pt 1 volt=50/S

inmultiti nr de spire cu ce tensiune intra sau iese, merge f bine am bobinat zeci de trafouri, si inca mai functioneaza....

Daca vrei ceva mai "imresionant " intra aici:

http://www.electronica.ro/transformator.shtml

ai sa observi ca valorile din tabele de la "Larg" se vor potrivi cu valorile din calulele din formula de mai sus.

Totusi cu formula asta faci si transformatoare mai mari de sectiune 15...

spor la lucru :supz:

[/url]

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

am un transformator care merge la 220v cu tole in forma de U cu 2 bobine. fiecare bobina scoate pe sec 12.5vac. deci 2*12.5vac. problema apare la unirea unuia din capetele unei bobine cu un capat de la cealalta bobina(pe secundar) in sensul ca la masurare intre primul si ultimul capat nu da 25vac. nu masoara nici o tensiune. Ambele secundare scot 12.5vac masurate separat. am verificat aparatul de masura pe alt transormator similar la constructie (tot tole U tot 2 bobine) care scotea 21vac(2*10.5v) si indica bine aparatul 21vac. are cineva raspuns la aceasta enigma? :2loser:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări