Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre... TRANSFORMATOARE de retea. Intrebati aici!

Postări Recomandate

...Altminteri, bunul simt tehnic ne spune clar ca nu se poate ca puterea trasferata sa nu depinda in primul rand de cantitatea (masa) de material electromagnetic si deci indirect de sectiunea miezului....

Hei, hei! Lasa bunul simt tehnic daca nu-l ai. Puterea transferata depinde in primul rind de sectiunea miezului (si evident de proprietatile magnetice ale acestuia), nu de masa lui. Masa miezului difera functie de varianta constructiva si de aplicatie. (nu e relevanta cantitatea de "material electromagnetic"). Ce e aia material electromagnetic? Ia mai studiaza... Faci confuzii grave domnule...si cum iti place sa faci pe profesorul, inveti prostii copiii !

Link spre comentariu

"Puterea transferata depinde in primul rind de sectiunea miezului (si evident de proprietatile magnetice ale acestuia), nu de masa lui."

Si ca sa "filozofez" un pic trebuie privit in plan nu in spatiu!; adica trebuie tinut cont de suprafata nu de volum. Misa a trecut direct de la volum la masa (m=v*ro)!

Link spre comentariu

"Gica70, te rog mai citeste odata ce am scris. Sigur ai inteles gresit. Sectiune inseamna suprafata, arie.."

Am scris acelasi lucru ca si tine dar altfel! Desigur sectiunea inseamna suprafata (L*l), deci bidimensional si nu tridimensional adica volum dar tu ai trecut direct la masa! Am avertizat ca e vorba de un pic de "filozofie" si nu de greseli sau reprosuri.

Link spre comentariu

Pentru cei care vor sa afle cum ar putea masa miezului unui transformator sa determine energia (puterea) transferata in secundar, am adaugat o noua tema/intrare in blogul meu. Totul este exemplificat.

Lasa tu blogul tau, daca ai ceva de zis spune aici. Ma mir ca nu ne trimiti pe Tub. Mai bine ai inceta sa pui publice informatii false si pareri personale.

:rade: Deci un miez de 10 cm2  de 6Kg transfera o putere mai mare ca unul de 10cm2 de 3Kg din acelasi material ? Sau cum? Explica domnule concret, da un exemplu, ceva, orice...  :rade:  Ma "fac" pe mine de ris cind iti citesc aberatiile pe care le spui ( culmea - publici ) fara sa le intelegi...

Care miez transfera putere mai mare? https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/%23Lampi%20vanzare/MIEZ2.pdf  Raspunde la asta Dom' Proepsor. (sigur, dureaza pina intrebi Matlab-ul..... :95  ca informatiile acolo stau.... :rade:  )

Va rog cititi cu atentie articolul pseudostiintific propus si construiti-va transformatoare de 100W pe miez de 5cm2  :wretre

Socru' meu avea o vorba: "Fală mare, traistă goală...."

Link spre comentariu

Va rog cititi postarile mele de la pag. 332, adresele:http://i61.tinypic.com/k21xn9http://i59.tinypic.com/219ubdtdupa care vom relansa discutia.Sanatate, ca-i mai buna decat toate.PS-sectiunea unui transformator este sectiunea coloanei-daca un tranmsformator are n coloane nu inseamna ca sectiunea lui este n x sectiunea unei coloane.Deci 2 x 8 cmp= 8 cmp nu 16 cmp

Editat de vera
Link spre comentariu

E o  confuzie.

Ptr trafo monofazate cu un singur circuit elmg (C+C, L+L, U+I...): o jumătate de primar e pe o coloană, o jumătate pe cealaltă, fiecare induce cîte o jumătate din intensitatea cîmpului elmg în coloana respectivă, de aia se adună secţiunile. E oarecum similar cu tăierea pe jumătate a unui trafo E+I, pe verticala limbii centrale. Sau ca să o spun altfel: nu dă nimănui de gîndit faptul că lateralele la miezurile E+I au jumătate din lăţimea centrală?

..............

Mă bate gîndul să fac un experiment ridicol. Iau o bucată de fier beton cu diametrul de 1cm şi cît mai lung, îl îndoi să obţin un circuit unic şi bobinez pe lungimea fiecărei coloane cu sîrmă sau platbandă cît mai groasă, care nu ar încăpea în mod normal pe nici un miez produs în serie. Sper să obţin din acel miez anemic maxim 5kVA, să folosesc la maxim reţeaua din dotare. :57

.............

Se pleacă de la teorii corecte, dar interpretate şi folosite greşit. Oricum, e interesant.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări