Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator lampi Dumitrache S

albasete

Postări Recomandate

Nu ar trtebui si nici nu cred ca este vorba de lupta unor caractere sau orgolii,ar fi chiar jenant din partea noastra si chiar nedemn,aici trebuie sa fie vorba si chiar este,de legile electricitati care din pacate...nu tin cont de orgolii! :rade:

Deci,daca vom considera ca la o tensiune de 300V livrata de acel redresor vom alimenta un consumator de aproximativ 45W (doua canale SE cu EL84) cu toate ca-i prea mult,rezistenta interna a consumatorilor va fi dupa legea lui Ohm de ~1990 ohmi,in serie cu rezistenta din "filtru" de 10 ohmi.La o putere de ~45W vom avea prin circuit un curent de ~150mA ce va genera o cadere de tensiune pe consumatorul principal (cele doua canale SE) o tensiune de 298.5V,iar pe rezistenta de balast de 10 ohmi o cadere de numai 1.5V.

Asadar avand in vedere aceste date,consumatorul principal va "consuma" o putere de 44.77W iar rezistenta de balast de 10 ohmi o putere de 0.225W.

Test, practic am conectat o rezistenta de 10R/0.5W  la o baterie de 1.5V si dupa 30 de minute la in curent de 150mA si la o temperatura ambianta de 25*C rezistenta a a juns la o temperatura de 26*C,temperatura masurata cu pirometru cu Laser<Raynger ST6>.

Concluziile le trageti dv.!

Testul cu bateria il poate face oricine foarte rapid si se va lamuri cat de mult se va incalzi acea rezistenta.

P.S @Albasete poate face orice doreste,insa daca nu stie ce face nu-i prea bine si nici nu cred ca "retragerea" din fata unor discutii ar reprezenta o solutie buna.

Cand va incerca sa inteleag si va intelege fenomenele ce se produc acolo,sunt sigur ca si montajele practice vor parea mai usoare si mai simple,recomandarea sa fuga de teorie mi se pare desueta e ca si cum i-ai spune cuiva sa nu mearga la scoala,zau asa !

post-175212-0-12800700-1452507325_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Nu am absolut niciun motiv sa spun neadevaruri. La ce ma ajuta acest lucru ?

Nu am nimic cu nimeni , nici aici nici in alte sectiuni ale forumului.  Deja ma simt aiurea ca am iscat polemici. I-mi pare rau, nu asta era scopul. Pacat.

Acestea fiind zise, cu permisiunea dvs. eu ma retrag. Moderatorul poate face ceea ce crede cu acest topic. Va multumesc, sanatate si toate cele bune. Sa auzim numai de bine.

Eu te cred si stiu ca ai dreptate si te sfatuiesc sa nu renunti niciodata asa usor la ce ti`ai pus in gand ! 

Editat de romicap
Link spre comentariu

@ Albasete nu da inapoi asta e............. , si in legatura cu acea rezistenta eu am pus de 5w (asa am cumparat ) si nu se incalzeste deloc .

Am facut amplificatoare cu aceasta schema  multe si nu am avut probleme de nici un fel  se aude frumos si nu are zgomot deloc .

Stima si respect

Link spre comentariu

In niciun caz nu renunt la amplificator, merg mai departe cu realizarea. Am vazut ca s-au iscat unele polemici si nu asta doresc. 

O sa inlocuiesc si rezistentele la care nu se specifica puterea cu unele de 1 W. Rezistenta din catodul tubului final va fi si ea de 5 W. 

Va apreciez si va multumesc.

Scopul retragerii era sa nu se mai creeze discutii in contradictoriu, iar de teorie nu fug, incerc sa invat.

Editat de albasete
Link spre comentariu

In niciun caz nu renunt la amplificator, merg mai departe cu realizarea. Am vazut ca s-au iscat unele polemici si nu asta doresc. 

O sa inlocuiesc si rezistentele la care nu se specifica puterea cu unele de 1 W. Rezistenta din catodul tubului final va fi si ea de 5 W. 

Va apreciez si va multumesc.

Scopul retragerii era sa nu se mai creeze discutii in contradictoriu, iar de teorie nu fug, incerc sa invat.

Daca datele problemei sunt clare si corecte,atunci legile electricitati nu pot genera polemici niciodata.Polemicile apar din lipsa de informatii sau neintelegere in comunicare,parerea mea.

Trageti concuzii din aceste "polemici" si continuati realizarea amplificatorului,cu cat intelegi mai mult cu atat reusita va fi mai sigura.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

He, he ! Nu au sosit traf.urile, difuzoarele si carcasa.  Poate pe saptamana viitoare sa apar si eu cu noutati. 

De ce-mi era frica nu am scapat: cred ca sunt contaminat cu lampi. Cineva ma avertizat: ai grija, nu se stie cum te lipesti de lampi si nu mai scapi.

Editat de albasete
Link spre comentariu

Ceva poze cu "masina de gatit" .Lemnul utilizat este de nuc, capacul este din Al, si urmeaza orificiile pentru lampi. Cu exceptia butonului pentru selectorul de intrari, celelalte butoane ( ON / OFF si VOLUM) sunt din lemn. 

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări