Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator lampi Dumitrache S

albasete

Postări Recomandate

Daca optati pentru conzi de 200v inseriate trebuiesc si rezistentele de echilibrare,altfel cele doua conzi nu se vor incarca/descarca uniform, existand riscul de depasire tensiune maxima!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Are dreptate Viobio, poti corecta daca n-ai corodat deja cablajul. Daca l-ai corodat, poti umple spatiile alea cu sarma de Cu de 2 mm si fludor.

In rest, a iesit frumos, imi place cum ai aranjat piesele pe cablaj, felicitari si desenatoarei!

Va canta de revelion?  :limb:

Link spre comentariu

Va multumesc. Initial asa gandisem, cum a corectat Tehno ton, dar cineva spunea ca este mai bine sa fie un "aranjament"al traseului de masa "in stea". (Masa in stea - punct comun stiu ca este la alte amplif.uri.)

Cablajul nu este corodat, o pun pe fiica-mea sa corecteze.  

De revelion nu va canta, nu am inca traf.urile de retea si iesire. 

Inca odata, va multumesc.

La Multi Ani, un an nou cu bucurii, sanatate, fericire si la cat mai multe realizari ! 

Link spre comentariu

Sa ma cinstiti!

Cu scuze de off fata de colegul albasete!....Presupun ca aveti de toate dar, va pot trimite o palinca productie proprie de 51 grade....meritati cu prisosinta!

La multi ani!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mai bine un vin de Segarcea,glumesc....

Va multumesc. Initial asa gandisem, cum a corectat Tehno ton, dar cineva spunea ca este mai bine sa fie un "aranjament"al traseului de masa "in stea". (Masa in stea - punct comun stiu ca este la alte amplif.uri.)

Cablajul nu este corodat, o pun pe fiica-mea sa corecteze.  

De revelion nu va canta, nu am inca traf.urile de retea si iesire. 

Inca odata, va multumesc.

La Multi Ani, un an nou cu bucurii, sanatate, fericire si la cat mai multe realizari !

La cit de mare este acea masa nu mai are influenta daca este stea sau asa.

Modelul meu de pseudobareta (desenat de fiica-mea) pentru amplif.ul postat in prima pagina. Astept pareri, critici.

Posted Image

Daca nu ai corodat cablajul,vad unele insule care sunt nod de retea pt trei componente,nu are rost sa lasi insulele separate,uneste acele insule.

Dupa sarbatori o sa pun eu un desen cu o pseudo bareta.

Aici gasiti tot ce aveti nevoie pt lucrul cu lampi,in functie de buzunar,eu de aici comand ,foarte multe piese .http://www.tube-town.net/ttstore/

Link spre comentariu

Am bagat la cap. Multumesc pentru ajutor. O sa corectez si acolo. 

Flomar, poti trimite un zaibar de la tine.  :31 Am facut personal o "tiuica" de 55 grade, zarzarica de 2 ani.  :wtrqwe

Poate reusesc sa ajung si eu la intalnirea lamparilor si aduc un vin de Valea Calugareasca.

Scuze de off, dar suntem in prag de sarbatori.

Editat de albasete
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut. Aseara, greu am adormit din cauza urmatoare: la partea de alimentare a amplif.ului. am vazut ca traful. de retea are in secundar 2 iesiri simetrice, legate in paralel.

1. daca intre infasurarea 3 - 4 sunt 230 Vca si intre infasurarea 5 - 6 tot 230 Vca, atunci legate in paralel avem tot 230 Vca. Intrebare: daca-i asa, ce rost are priza mediana ? Nu merge o singura infasurare de 230 Vca si o punte redresoare in locul diodelor ?

2. daca intre infasurarea 3 - 4 sunt 115 Vca si intre infasurarea 5 - 6 tot 115 Vca, atunci legate in paralel avem tot 115 Vca, tensiune insuficienta pentru amplif. In acesta situatie, 2 x 115 Vca legate in serie, priza mediana nu-si mai are rostul. 

In ambele cazuri, in locul celor 2 diode, se poate folosi o banala punte redresoare de 2 -3 A / 600 V ?

Daca am aberat, va rog frumos sa ma corectati si sa ma indrumati cum este corect. Va multumesc. Atasez si schema, sa nu va mai intoarceti pana la prima pagina.

post-199853-0-05926300-1452239152_thumb.gif
Link spre comentariu

Se foloseste configuratia pt. ca se utilizeaza doar 2 diode redresoare....in loc de 4 daca ar fi o singura infasurare...probabil ca se ia in calcul zgomotul introdus de jonctiunile diodelor....fiind doar 2 automat este mai mic....este doar o presupunere, nu am lucrat inca amplifuri pe lampi ca sa sesizez diferenta....de asemenea , cu aceasta configuratie, diodele se pot inlocui f. usor cu tub redresor....cu o singura infasurare nu se poate folosi tub redresor....asta e o alta presupunere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări