Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator lampi Dumitrache S

albasete

Postări Recomandate

Am comandat lampile 6P14P (NOS) si 2 socluri ceramice pentru ele. Traf.ul de care spuneam s-a dovedit a fi autotraf. si nu este bun. Am gasit la un vecin un traf. de pick-up care are in secundar 6,3 Vca / 0,76 mA parca si 186 Vca / ??? mA nesimetric. Din data sheet-ul lampilor, am vazut ca tensiunea filamentelor este de 6,3 Vca si 0,75 mA. Banuiesc, aceasta tensiune / intensitate satisface buna functionare a lampilor ? Din 186 Vca nu cred ca pot ajunge la 280 - 300 Vcc, probabil fiind necesara rebobinarea traf.ului...

Link spre comentariu

Am comandat lampile 6P14P (NOS) si 2 socluri ceramice pentru ele. Traf.ul de care spuneam s-a dovedit a fi autotraf. si nu este bun. Am gasit la un vecin un traf. de pick-up care are in secundar 6,3 Vca / 0,76 mA parca si 186 Vca / ??? mA nesimetric. Din data sheet-ul lampilor, am vazut ca tensiunea filamentelor este de 6,3 Vca si 0,75 mA. Banuiesc, aceasta tensiune / intensitate satisface buna functionare a lampilor ? Din 186 Vca nu cred ca pot ajunge la 280 - 300 Vcc, probabil fiind necesara rebobinarea traf.ului...

Poate fi vorba de un traf de pick-up TESLA mono cu ECL82,in secundar aveti 6,3V~/0.76A(0.81A)nu mA(!!),iar secundarul de HV are un curent de 0.046A,este la limita pentru un SE cu EL84 insa nu cred ca veti obtine performante maxime,dar pentru inceput este bine.

Un astfel de traf nu prea se poate rebobina pentru o putere mai mare,este calculat la limita,dar este un traf excelent pentru ce am spus mai sus SE cu ECL82.

P.S  nu seamana cu cel din imaginile de mai jos ??

post-175212-0-52349700-1449142187_thumb.jpg

post-175212-0-52156300-1449142195_thumb.jpg

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Aveti dreptate. Este un pick-up mono cu ECL 82. Scuze, dar ma luat valul, 0,76 A.

Nu stiu daca seamana cu cel din imagine, abia diseara cred ca intru in posesia lui. 

Atasez schema respectivului pick-up: 

post-199853-0-99336200-1449143609_thumb.jpg

Link spre comentariu

Trafo ăla se cam încălzeşte, merge mai rece cuplat la priza de 240V a primarului. Eu l-am folosit ptr un preu cu două ECC83, ecranată toată partea de alimentare cu tablă de 1mm.

Link spre comentariu

Aveti dreptate. Este un pick-up mono cu ECL 82. Scuze, dar ma luat valul, 0,76 A.

Nu stiu daca seamana cu cel din imagine, abia diseara cred ca intru in posesia lui. 

Atasez schema respectivului pick-up: 

Posted Image23ve0bq.jpg

Schema nu este in regula . Cu R6 de valoarea mentionata (820 ohmi) nu vei auzi decat un sunet anemic in difuzor .Pentoda din ECL82 presupune o rezistenta in G1 de minimum 300K. Uite un exemplu in linkul de mai jos .

http://www.bonavolta.ch/hobby/en/audio/ecl82_4.htm

Editat de romicap
Link spre comentariu

Schema de pick up e conceputa ptr a amplifica semnalul de la doze ceramica, normal ca tre' sa fie modificata ...

Nu este vorba despre nici un fel de modificare ...este o greseala de editare a schemei asupra careea am vrut sa atrag atentia . Rezistenta respectiva este de 820K .

Posted Image

Editat de romicap
Link spre comentariu

Am inteles. Astazi a venit mosul la mine cu   :cadou . Diseara o sa-l despachetez sa vad ce si cum. Este vorba de pick-upul a carui schema am postato. Multumesc.

Am proiectat  (pe hartie momentan) o pseudobareta stereo pentru amplif.ul din prima pagina. O sa pun si o poza, dar cred ca maine.

Editat de albasete
Link spre comentariu

In schema postata de mine pe prima pagina, in locul condensatorului de 68 uF/400 V, pot pune de 100 uF/400 V ? Nu am gasit valoarea de 68 uF.

In blocul de alimentare, la fel, nu am gasit condensatori de 470 uF/400 V. Cred ca pot sa pun de 100 uF sau 200 uF in paralel. 

Link spre comentariu

Se poate 100 micro in loc de 68 micro (daca este vorba despre condensatorul din filtrul pi CRC 22micro 22K 68micro de pe bara cu tensiunea anodica ). In sursa de tensiune este bine sa puneti valoarea ceruta acolo respectiv 400micro/400V .Nu se recomanda 4 x 100 micro in paralel 

din motive lesne de inteles ...Documentati`va pe net despre legarea serie si paralel a condensatoarelor electrolitice verso tensiunea de lucru !

http://www.tehnium-azi.ro/page/index/_/articles/notiuni-teoretice-din-electronica/Condensatorul_electric

Editat de romicap
Link spre comentariu

Multumesc. Da, despre bara anodica este vorba. O sa cumpar de 100 uF/400 V. Ideea este ca nu am gasit condensatori de 470 uF/400 V si ca sa pun din surse ATX, nu ma incumet.

Link spre comentariu

Posted Image

Se poate si cu C paralel in felul acesta (4X100micro)

PS Condensatoarele din surse  ATX sunt la tensiuni de 200V ,Doua de 470 micro inseriate dau 235micro /400V (ar fi o solutie nu?)

Editat de romicap
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări