Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator lampi Dumitrache S

albasete

Postări Recomandate

Untold, multumesc frumos. Am sa caut piesele si ce nu am trimit mesaj pe privat.

Problema dureroasa : traf. alimentare si traf.uri de iesire. Am trimis un mesaj d.lui LMOlimpiu, dar cred ca nu a avut timp si de mine...

Link spre comentariu

Pentru inceput, se pot gasi mai usor atat trafuri de iesire cat si de alimentare de prin radiourile cu lampi, sunt multi useri care au asa ceva, vedeti pe la taraba lamparului inrait sau bazar-vanzari.

Daca o sa va placa sunetul de lampa, investiti apoi in trafuri de iesire serioase, cel de alimentare poate fi si unul din RR cu tuburi.

Link spre comentariu

Ups. Am sa caut si la taraba lamparului. La tara, ascultam afara, vara, Antena satelor la un RR Rapsodia , si sunetul era altfel, comparativ cu integratele sau tranzistoarele. Sau mi se parea mie ? Pentru iesire. merg orice traf.uri care sa aiba out pe 4 respectiv 8 ohmi ?

Link spre comentariu

Da. Practic, insa, trafurile de iesire din RR cu tuburi au banda limitata, nu se cerea fidelitate pt un post transmis in UL, UM, sau US.

In schimb, pt un amplificator de auditie, cerintele sunt mai mari si pot fi satisfacute doar cu trafuri custom realizate, in functie de tubul final folosit si PSF-ul lui. (punct static de functionare).

Asta e diferenta, intre un RR pe tuburi si un amplificator pe tuburi. Iar daca fidelitatea auditiei vi se parea diferita si mai buna la un receptor pe lampi decat la unul pe tranzsitoare, prin analogie puteti compara auditia unui amplificator pe tuburi fata de un radio sau amplif pe tranzistoare...

Pentru realizarea trafurilor de iesire si eu tot la Dl. Lazaroiu am apelat.

P.S. Un traf de alimentare e aici: http://www.elforum.info/topic/108595-lampi-si-altele-pentru-audio/page-2?do=findComment&comment=1274767, vedeti doar daca e compatibil la tensiunea anodica si sa aiba cam 1,5A pt filamente (ca tensiune are sigur).

Editat de Untold
Link spre comentariu

Acum cateva minute mi-a raspuns Dl. Lazaroiu. Spunea sa folosesc pentru inceput trafuri de iesire din RR cu tuburi, iar daca sunt multumit discutam. Are dreptate, nu la toata lumea le place sunetul tubului. Foarte corect indrumat. Totusi, sunt convins ca o sa-mi placa cum suna lampa.

Link spre comentariu

Primul meu amplificator cu tuburi a fost un Single End simplu, cu 6N2P si 6P3S, un tub final f ieftin, 15-20 lei. De la inceput, am comandat trafuri de iesire la DL. Lazaroiu, iar sunetul lui mi-a ramas ca referinta.

De atunci, am ramas "chitit" pe tuburi... :rade:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de Untold
Link spre comentariu

Da. Cu leduri albastre era kitch. Dupa ce am ascultat pe el Diana Krall - Temptation, ca snobii aia de audiofili greci, am botezat ampliful "Green Temptation"...  :rade:

Noaptea, priveam hipnotizat amestecul de verde, rosu si albastrul-violet al norului electronic din 6P3S... :dsaf

Editat de Untold
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări