Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 De ce nu o sa am curentul necesar pentru amplificator? Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Deoarece diametrul conductorului din primar este mic . Si stiti si dvs ca in functie de diametrul conductorului avem un anumit current . Pentru 300mA se foloseste conductor CuEm de 0,35mm . Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 am specificat eu vreun conductor ori vreun amperaj?...Eu as spune doar ca intre a da comanda de un transformator pe care nu-l voi putea folosi decat la constructia unui amplificator si doua transformatoare de 12 volti sau chiar 6, nu mi-e prea greu de ales.Eu nici macar nu stiu despre ce schema discutati... Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Despre schema cu 6P14P si 6N2P pe care a facut-o si domnul Albasete . Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 in postul nr... Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 nr 1 , pagina 1 Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 a...pai retrag varianta cu 6 v.E clar ca bunaziua:Doua transformatoare de de 220:12vca sunt perfecte pt acest design si altele viitoare. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Merge și cu două trafo de 230/6v, cu condiția ca trafo de rețea (230/6V) să asigure curentul de filament PLUS curentul de 6V al celui ridicător(6/230V) adică el va avea puterea de 6Vx1,5A + 230Vx0,3A !! e puțin complicată și cam... grea(în kg) dar, se poate improviza așa pentru teste....Așa ceva aș face doar pentru preamplificatoare, unde curentul anodic e mic(<100mA) și transformatoarele ies mici. Vorba lui Rareș, dacă doriți amplificator pe tuburi, construiți-l corect. E doar părerea mea. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 Va multumesc ! Macar dvs ati inteles ce am vrut sa va zic . Eu zic ca nu se merita varianta cu 2 transformatoare . Sunt atatea variante prin care se poate obtine un transformator de alimentare adecvat pentru un amplificator SE cu 6P14P . Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 (editat) macar crestea tensiunea de izolatie un pic si daca foloseai tub redresor ii dadeai mai putin de furca cu sarcina condensatorului de filtraj...dar ce sa-i faci...daca nu-i corecta , nu-i corecta... Editat Februarie 28, 2016 de ionicadelatara Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) Cel mai bine e sa lasam pe fiecare sa-si faca sculele de ascultat muzica asa cum ii place sau are posibilitatea. Sigur, un sfat bun, dat fara rautate sau susbstrat ironic, e de folos oricui, desi, ironia fina, uneori e constructiva. Uneori esti nevoit sa inovezi ca sa faci cu ce ai, dar trebuie sa respecti schema de principiu, tolerantele, valorilor si necesitatile de curent si tensiune. La un acelasi rezultat se poate ajunge pe mai multe cai, rezultatul conteaza, desi, mai mereu e loc de optimizari. Eu, de ex, am un amplif SE cu un GU32 si un 6N2P stereo, cu doar doua tuburi, e facut stil "rack: sau "turn": -parterul: 3 trafuri de alimentare, unul pt anodica, altul pt filamente si al treilea pt negativare cu redresarile si filtrajele de rigoare pt fiecare traf; -etajul unu: trafurile de iesire (de Darclee) si matzaraia de sub etajul 2. -etajul doi: soclurile si tuburile, pe o a treia tabla. Asta am avut la dispozitie, asta am pus pentru curentii si tensiunile necesare. Important e ca cei 3-4 W ai amplificatorului se aud frumos, fara pic de brum, schema fiind simulata de Dl. Lazaroiu. Spor tuturor! Editat Februarie 29, 2016 de Untold Link spre comentariu
Dumitrache_S Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) Cu un transformator de alimentare de Darclee se poate rezolva alimentarea acestui amplificator .Personal am facut multe amplificatoare de acest gen si nu am avut nici o problema . Au fost la vanzare pe forum dar din fericire au ajuns la mine toate (trei bucati) . Uitati ultimul amplificator SE cu traf. de alimentare de care am vorbit : Spor la mesterit . Editat Februarie 29, 2016 de dumitrache_s Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 27, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2016 SE -ul meu care asteapta carcasa. Folosesc boxe de pik-up "Akord". Pentru inceput sunt excelente. Link spre comentariu
Raresh Alexa Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Un prieten foarte bun din liceu detine aceste boxe de la pik-upul Akord Din cate mi-a spus se aud super .... le foloseste tot la un amplificator SE cu 6P14P si 6N2P . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Se aud foarte bine si au si SPL mare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum