Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator Dell

vera

Postări Recomandate

De vreo 4 ani, am un notebook Dell, la care acumulatorii mai tin 35-45 min. De cateva zile, alimentatorul (tip WA-30B19G-19G/1,58A) se incalzeste (60-70grade carcasa) si decupleaza (se stinge LED-ul din jack).Fenomenul este f suparator (apare cand ti-e lumea mai draga), deoarece trebuie urmarit f atent LED-ul, fenomenul aparand dupa perioade aleatorii.De ce a aparut ac fenomen? Sunt prea uzati acumulatorii, s-a defectat alimentatorul (protectia termica), sau notebook-ul.Notebook-ul poate functiona doar pe alimentator?Cu ce sa incap verificarile?Multumesc

Editat de vera
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

daca acumulatorii sunt prea uzati nu-i mai incarca.deci nu-i bai. acolo sigur are prebleme incarcatorul,ar trebui desfacut si inceput cura de condensatori.ar mai fi sa-l probati fara sa alimentati laptop-ul,sa vedeti daca se incalzeste.

si da,pentru a prelungi viata acumulatorului este indicat sa-l folositi doar cu alimentatorul(bineinteles cu acumulatorul in laptop).

laptop-ul a fost curatat vreo`data?

Editat de ovy83
Link spre comentariu

Notebook-ul poate functiona doar pe alimentator?Multumesc

Merge si fara acumulator. Verificat pe Vostro1015. Un Compac cumparat SH fara baterie il foloseste nevasta-mea de 7 ani.Eu as banui alimentatorul; bateria are protectiile ei, nu ar trebui sa ajunga sa suprasolicite incarcatorul.
Link spre comentariu

Pe el scrie:MOC: 63-63571DPN: K425C A00si multe altele, in chinezeste (????).Nu a fost curatat, dar nici nu a fost utilizat mult, deoarece am un PC. Acum il utilizez, deoarece PC este la reparat.Alimentatorul este in perfecta stare (cel putin vizual), firul la fel.Cand se raceste (sau in gol), alimentatorul functioneaza perfect.Am sa-l incerc fara acumulatori si va tin la curent.Multumesc celor care si-au pierdut timpul cu problema mea.

Link spre comentariu

Am scos acumulatorul si functioneaza perfect. Problema este ca s-a oprit curentul si odata cu el si natebookul-risc de defectare.Fara acumulator, alimentatorul a facut probleme, de unde am tras concuzia ca el este vinovatul (curentul nedepasind 1,5A). Urmeaza sa fac rost de schema si sa-l "operez".

Editat de vera
Link spre comentariu

Pe el scrie:

MOC: 63-63571

DPN: K425C A00

si multe altele, in chinezeste (????).

Nu a fost curatat, dar nici nu a fost utilizat mult, deoarece am un PC. Acum il utilizez, deoarece PC este la reparat.

Alimentatorul este in perfecta stare (cel putin vizual), firul la fel.

Cand se raceste (sau in gol), alimentatorul functioneaza perfect.

Am sa-l incerc fara acumulatori si va tin la curent.

Multumesc celor care si-au pierdut timpul cu problema mea.

dacă alimentatorul se încinge prea mult, sau intră în protecţie, şi în gol e ok, problema e la circuitul de alimentare din laptop, oricare din etaje, inclusiv bateria.

dacă se scoate bateria şi alimentatorul nu mai intră în protecţie, e foarte probabil să fie acumulatorul "pe moarte", dar nu e exclus să mai fie şi oarece probleme pe partea de alimentare a laptopului.

asta pentru că cele două, circuitul de alimentare din laptop şi bateria de acumulatori, sunt din start concepute să funcţioneze împreună, iar alimentatorul extern are doar rolul să ofere tensiunea necesară încărcării bateriei, doar mai nou e conceput ŞI pentru alimentarea laptopului...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări