EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Bună ziua! Am fost azi la cineva sa probez un osciloscop care, desi funcționa , ultimul sfert din ecran nu se lumina (adica nu afisa ultima bucata din oscilograma ) . Credeti ca defectul este remediabil? În plus culoarea spotului era verde , desi la modelul acesta culoarea este albastra . Este posibil ca tubul sa fi fost inlocuit , iar noul tub sa fie mai mic? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Asta inseamna ca tensiunile pe placile de orizontala nu sint simetrice.Sau daca osciloscopul are reglaj de pozitie orizontala , nu cumva reglajul era intr-o pozitie neconvenabila ? Editat Noiembrie 25, 2015 de NOSTALGIC Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 L-am reglat si cel mai departe se ducea la 3/4 din latimea maxima Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Inseamna ca e defect , cum am zis mai sus , nesimetria placilor orizontale, verificati amplificatorul final de X Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Înca nu am cumparat osciloscopul . Ce imi recomandati d-voastra : sa-l cumpar si sa-l duc la reparat la cineva , sau sa cumpar altceva (mentionez ca modelul in cauza este foarte bun , chiar profesional iar pretul e destul de bun )? Reparatia ar fi dificila ? Editat Noiembrie 25, 2015 de EusebiuSE Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Proprietarul ce parere a avut pentru asemenea stare? Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 El nu stie nimic legat de electronica , doar cumpara diverse aparate si le vinde mai departe .... Daca tot sunt aici : un prieten vroia sa arunce un E 0104 la gunoi pentru ca nu mai merge , si i-am zis ca mai bine il iau eu . Cand il bag in priza se aude un suierat . Cum se poate repara? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Apare trasa pe ecran la E 0104 ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Probabil are descărcări în transformator, de acolo poate proveni zgomotul. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Nu , nu apare nimic pe ecran Link spre comentariu
Nostalgic Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Trebuie verificata sursa de alimentare pentru inceput. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Lectura acestui topic poate ajuta la elucidarea misterului: http://www.elforum.info/topic/66214-osciloscop-e0104/ Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Bună ziua! Am fost azi la cineva sa probez un osciloscop care, desi funcționa , ultimul sfert din ecran nu se lumina (adica nu afisa ultima bucata din oscilograma ) . Credeti ca defectul este remediabil? În plus culoarea spotului era verde , desi la modelul acesta culoarea este albastra . Este posibil ca tubul sa fi fost inlocuit , iar noul tub sa fie mai mic? Ce osciloscop este exact?marca si tip?Eu sincer inca nu am vazut cu spot albastru din cele cu tub. Link spre comentariu
EusebiuSE Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Multumesc pentru informatii!Zilele acestea verific toti condensatorii electrolitici si revin cu informatii. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Ce osciloscop este exact?marca si tip?Eu sincer inca nu am vazut cu spot albastru din cele cu tub. Cateva modele rusesti care aveau fosfor albastru: S1-75, S1-97 sau S1-104. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum