Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ups 24 volti cu baterii auto ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca ai sau cumperi 2 acumulatoare de 12V identice ( model si capacitate/amperaj ), mai cumperi 2 seturi de borne de acumulator, niste cablu si cam atat, plusul uneia din baterii il legi la minusul celeilalte, iar celelalte 2 borne libere constituie plusul si respectiv minusul pentru iesirea de 24V. Incarcarea o faci tot la bornele de unde iti iei iesirea de 24, cu un redresor de 24. Acelasi sistem l-am vazut la cam toate autobuzele la care am optimizat/depanat diverse chestii la instalatia electrica, si nu-i vad pe soferi sa se planga ca distrug bateriile... Adica merge garantat.

Link spre comentariu

Daca vrei sa incarce bateriile cand vine curentul, este suficient sa pui un comparator cu histerezis sa supravegheze tensiunea de la baterii, cand este necesar sa puna la incarcat bateriile prin intermediul unui redresor. Asa cum a spus d-l Marian, nu se distrug bateriile daca le exploatezi in conditiile din specificatiile acestora.

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuri, eu as dori sa folosesc 6 baterii auto pt autonomie mai mare, am loc sa montez 4 sau 6 baterii, ar fi cu putinta ??

am acasa acest aparat 24v x 30 amp, si ma tot gandesc cum as putea sa-l folosesc

faza e ca are 3 borne de plus, pe fiecare borna cate 10 amp, si o borna de minus

momentan am legat 2 baterii pe o borna de de 10 amp, si merge asa

mentionez ca cele 2 baterii sunt identice

am atasat pdf-ul aparatului

ce mi-ar mai trebui ca sa pun 6 baterii si in cazul in care cade curentul sa merga pe cele 6 baterii, iar cind vine curentul sa imi incarce bateriile ?

(nu stiu daca e indicat sa leg intre ele cele 3 borne de plus)

Datasheet-Centaur-Charger-EN.pdf

Editat de sz3bbylA
Link spre comentariu

Nu combini atat de multe acumulatoare daca nu sunt identice, adica daca vrei neaparat 6 acumulatoare cum zici atunci vei cumpara 6 din acelasi model, aceeasi marca si aceeasi capacitate, etc... Mi se pare exagerat dar na... daca vrei neaparat n-ai decat. Legi 2 grupuri a cate 3 in paralel si apoi inseriezi cele 2 grupuri si obtii 24V, si te folosesti de incarcatorul ala pe care il dai pe 24 si il conectezi direct la bornele de iesire catre acel motor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări