Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv tip sport romanesc produs 1994

tepeleacatalin

Postări Recomandate

tehnotonul a produs prin 1994 doua televizoare.....din ce am citit...unul tip sport numit chiar TEHNOTON si unul cu diagonala de 44 cm numit STIL

cred ca am cablajul de la cel mic adica tehnoton.....

cel putin dupa traful de inalte si tz final care sunt clar pt un tv cu tub de 31 cm

despre acest tv ca si despre celalalt nu am gasit nimic pe nicaieri......parca nu au facut in viata lor asa ceva...nu avem schema tv dar va putem oferi un aragaz .....

poate cineva sa imi dea vreun indiciu despre ele?....

cu respect

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

buna seara

o rugaminte

are cineva schema tv NEI alb negru.....e cu dagonala 31 cm si probabil facut la electronica...posibil sa aiba in structura TDA8303

va multumesc mult

cu respect

sau  tv tehnoton facut la iasi la evident tehnoton

Link spre comentariu

vorbim pe mess?

tv-ul functioneaza dar un pic aiurea

nu imi dau seama cat sa ii dau din stabilizator....am o schema de la chinezarie unde scrie 12 volti.....sportul clasic functiona la 10.7

simptome.....pe BV sus imagine intinsa si intoarsa...jos corecta.....in conditiile in care reglajele de liniaritate si imagine pe verticala sunt la minim

tensiunea pe jungla e cea in parametrii corecti din catalog si la U1 12 volti si la 10.7 volti

Editat de tepeleacatalin
Link spre comentariu

Sigur nu este facut de Tehnoton,este  printre ultimele aparate alb/negru(cu traf. linii chinezesc)fabricate de Uzina Electronica cum am spus si in #2.Trebuie sa verificati cu atentie toate piesele din etajul de cadre,si legatura dintre pinii 3 si 4, ai TDA8303, la etajul final de cadre.

Sa acordati atentie si semireglabilelor.Tv trebuie sa functioneze cu 10,8V(aceasta tensiune se regaseste si pe pin 7 al TDA8303)stabilizata cu un tranzistor serie,din tensiunea redresata de 14-16V.

Link spre comentariu

nu trebuie sa va legati de cond ELECTROLITICI la aparatele din perioada comunista ,acestea aveau probleme de cond FICSI,,,,la acea vreme nimeni nu avea pe BANC ESERMETRU SAU CAPACIMETRU.lumea a evolut si crede ca totul este eser si capacimetru .la electronica industriala totul se rezolva cuMAVO.din aceasta cauza ma gandesc ca ca este bine sa intelegeti ca faceti o RESTAURARE si nu o reparatie .apropo de un coleg care sa nascut dupa 90(ce o fi ciudatul asta?) de asemenea si rezistentele aveau valori diferite .nu va legati de stabilizatorul de 12v.cu munca si rabdare veti obtine ceia ce vedeam noi dincolo de 90 (cu alti ochi bineinteles)

Lăsând la o parte că păreti de meserie fochist sau vatman cu asemenea limbaj certat cu regulile gramaticii, debitaţi inepţii groaznice şi fără nici un sens. Nu există condensatori electrolitici valizi după 30 de ani de la fabricaţie, poate doar cu nobiu umed, dar aceia nu sunt prezenţi în aparate uzuale, iar capacitatea+ESR+factorul de pierderi sunt cele mai importante caracteristici ale unui electrolitic.

Cel mai indicat e ca posesorul să pastreze TV-ul aşa cum se află, fără nici un fel de reparaţie/restaurare/ciobănire de orice tip, numai aşa are valoare muzeală maximă!

Link spre comentariu

normal ca nu este de tehnoton sasiu ,

tehnotonu faceau lucruri bune ca a cumparat sora mea un tv si intrun 1 an sa dus si tubul :rade:

...un an? Asa de mult?  100% era : Made in USSR....!! Nu-mi placeau deloc ''sculele'' produse de Tehnoton...care veneau la reparat! :95

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări