Vizitator dvoina Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Mi-am cumparat anul trecut o masina de gaurit/insurubat Bosch PSB 10.8 V (verde), Pachetul a venit cu un singur acumulator. Ma gandeam anul asta sa mai cumpar un acumulator PBA 10.8 V (1600A0049P) dar pretul mi se pare destul de mare, adica e comparabil cu inca o masina. Am gasit pe Amazon.de acumulatori (1600Z0002X) pentru Bosch GSB (albastru) la un pret acceptabil. As vrea sa stiu daca acumulatorii sunt compatibili intre ei. La o privire pe site arata cam la fel. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 27, 2015 Partajează Postat Noiembrie 27, 2015 Doua baterii de acumulatoare sunt compatibile, daca au aceeasi tensiune la borne, aceeasi capacitate si acelasi sistem de racordare la consumatori. Problema trebuie privita insa din alt punct de vedere. Acumulatorul pe care l-ai achizitionat odata cu masina, te va tine cativa ani buni, daca exploatezi si intretii masina in mod corespunzator. Cumparand si mentinand un al doilea acumulator in stoc, el se va uza inevitabil prin descarcari si reincarcari succesive, fara a produce o energie utila. In momentul in care vei dori sa inlocuiesti scumulatorul initial (presupanem complet uzat) vei avea de fapt la dispozitie un acumulator de schimb intr-o stare de uzura destul de avansata. De aceea un acumulator nu se achizitioneaza decat atunci cand devine absolut necesar. Link spre comentariu
Vizitator dvoina Postat Decembrie 1, 2015 Partajează Postat Decembrie 1, 2015 @ola_nicolas: Va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar un acumulator nefolosit se deterioreaza in timp. Cel putin la cei NiCd sau NiMH e perfect adevarat cea ce spuneti. In cazul Li-Ion cred ca socarea influenteaza mai putin acumulatorul. Problema mea principala este daca acumulatorul se potriveste in masina din punct de vedere a formei si contactelor (tensiunea si curentul sunt in parametri seriei masinii). Link spre comentariu
sebip Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Este compatibil dar e putin de taiat la "urechile laterale de prindere" care sunt mai mari la cel pentru Bosch albastru fata de cel verde, pe urma e posibil sa nu stea chiar asa de ferm ca si cel original penru verde (nu face acel click ferm la fixare, posibil sa depinda si de indeminarea cu care se decupeaza). Eu am unul adaptat si e destul de ok, nu stiu cum se va comporta in timp, daca vor creste problemele de fixare, deocamdata nu am nici o problema deosebita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum