oltean24 Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Am primit aceasta statie auto cadou de la un amic si m-am gandit sa o repar. Am deschiso si am obs ca lipsesc finalii prefinalii rezistentelle de putere si acele elemente de prindere ale fianlilor si a mosfeturilor. Nu stiu ce finali sunt originali dar as dori sa pun celebrele 2SC5200 SI-N, 230V, 15A TOSHIBA si 2SA1943-O(Q) SI-P, 230V, 15A TOSHIBA Vreau sa stiu daca merg deasemenea prefinali sau ce sunt acei tranzistori nu stiu iar in loc de mosfetii 50n06 as pune IRF1405 Daca are cineva o idee cum sa ii prind de aluminiu ascult. Statia cand o alimentez de la o sursa de pc asa ca de teste mi se stinge sursa ca si cand ar fi scurt. De obicei ele au un convertizor si apoi vine amplifu propiu zis vreau parereri e buna marca asta si daca are cineva schema as ramane indatorat! Pun si poze cu ea sa se vada mai bine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Vezi ca nu cumva finalii sa fie darlingtoane, ai codul lor, sau o schema? Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Nimic doar ce se vede din pacate... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Incearca sa scoti o schema cu creionul la un singur etaj final, chiar fara valori la rezistente si condensatori, pleci de la finali si te intorci in spate. Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Sincer ,eu unul nu m-as sinchisi sa-l repar , bagi prea multi bani in piese (si originale , ca na ,trebuie) . Ar trebui schimbat tot ce inseamna tranzistor din comutare , diode din redresare ,tranzistori finali pe partea de etaj final + ca trebuie luat la puricat . Am patit-o si eu la un amplif. " MUTANT" (NW208 parca ) ,avea tot trosnit in el si pana la urma am renuntat a-l mai repara . Oricum , multa bafta ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Daca partea de smps este ok, merita reparat, altfel costa prea mult, iar daca pui chinezisme, va ajunge mai rau decit atit. Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Atasat am facut un calcul pe foaie cam ce imi trebuie mosfeti nu am cum sa ii masor iar daca vreti maine pun o poza cu cablajul e mai mult decat decent imi place cum arata problema ramene prinderea finalilor .... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Pana la finali vezi daca merge sursa in comutatie din el. De ce nu ai cum sa masori mosfetii, nu stii cum sau nu ai un multimetru banal ? Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Din cate stiam eu mosfetu nu se masoara cu multimetru ci doar in circuite speciale cum arata in datasheet as fi totusi curios cum ii masurati dvs?Aparate de masura am explicati cum sa ii masor si voi face astfel. Daca as avea o sursa simetrica de 2/24cc as putea trece direct la partea finala sa vad cum se comporta amplificatoru. Oricum cum a zis colegu claudiu_XD azi dau tot jos mosfet si cele 2 diode duble si i-l alimentez daca tot in scurt ramane .....e grav. Si ramane problema grava cu prinderea pe radiator ca nu are prinderea originala si nici nu stiu de unde sa o iau. Atasez o poza ce am vazut pe net : Este un model superior Vieta PW-5060 dar ma gandesc ca este aceeasi prindere si aici ca nu vad gauri si suruburi.... Link spre comentariu
overdrive Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) A venit un coleg cu un amplificator asemanator cu al tau si finalii erau IRFZ44.Nu am gresit , erau in amplificator nu in sursa.Alimentarea era 2x27V.Suna ingrozitor... Editat Noiembrie 24, 2015 de overdrive Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Mosfetul are 3 pini G-D-S. Daca pui multimetrul pe dioda, intre D sui S trebuie sa arate doar intr-un singur sens. Pinul G fata de D sau S nu arata in niciun fel. Mai poti incerca si cu alimentare intre G si S (o baterie de 9V), astfel incit cu + in G tranzistorul se deschide complet indtre D si S, iar daca intorci polaritatea invers cu - la G si + la S, tranzistorul "se stinge" aratind intre D si S doar intr-un singur sens. Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Ms Leco m-ai ajutat foarte mult!Atat de mult incat azi am reparat partea de alimentare! Deci acum avem cei +-27vcc . Uite ce se intampla acum se incing vre-o 4 tranzistori D667 ce fel de tranzistor este? se incalzesc foarte tare tind sa cred ca sunt finalii mosfeturi si nu bipolari asa cum sper eu fara schema nu stiu ce o sa fac... Poate citeste cineva si o sa afiseze o schema ... Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 2SD667, 2SD667A Silicon NPN Epitaxial Complementary pair with 2SB647/A asta am gasit poate ajuta si asta ca acestia se incing cei npn ailalti pnp stau reci.Maine ii scot pe cei care se incing si ii masor sa vd cei cu ei am vazut si semnificatia pinilor ECB TO-92MOD. http://www.redrok.com/NPN_2SD667_80V_1.0A_0.9W_Hfe160_TO-92MOD.pdf Link spre comentariu
oltean24 Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 I-am dat jos si i-am masurat sunt buni .Probabil se incalzesc ca nu exista finalii inca nu stiu cu ce finali merge si mai are un tranzistor la mijloc probabil e un fel de superdioda ceva ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Finalii originali au fost 2SC4467 + 2SA1694, deci bipolari. Eu as incerca inlocuirea pe un canal cu ceva de calitate, PNP cu NPN, gen toshibe sau chiar MJL-uri pentru teste. La tranzistorul final, unde pe colector ai + fata de masa, acolo trebuie sa fie NPN-ul, 2SC, iar superdioda cred ca este tot npn dar tranzistor japonez deci cu baza in loc de emitor, ar merge 2SC2240 sau 2SC1815, sau chiar un BD139 in capsula izolata. Personal as inlocui si prefinalii cu bd-uri 139-140. Poti incerca sa incerci sa scoti schema doar finalii+rezistentele din emitoare si prefinalii cum vin legati, cit si superdioda? Daca pe ramura de +Vcc colectorul prefinalului este legat de colectorul finalului si din emitorul prefinalului in baza finalului, este darlington clasic, final si prefinal de aceeasi structura, pnp cu pnp (pe ramura de -vcc) si npn cu npn (pe ramura de +vcc) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum