Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Whirlpool AWO/D 41125

Marius84

Postări Recomandate

Salutare!

Am aceasta masina de spalat a unui prieten, la care am gasit ceva mai ciudat. Anume, magnetul cilindric care se monteaza pe ax si care prin rotatie produce variatiile de camp magnetul in bobina tahometrului, era spart si nu se mai invartea odata cu axul rotorului. Implicit, bobina nu produce tensiune, calculatorul zice ca motorul nu se invarte si.... eroare.

Am lipit cu super glue, magnetul (pe care regret ca nu l-am fotografiat) dar nu cred sa fie de durata reparatia, ca acolo sunt si vibratii, si variatii de temperatura, toate conditiile sa nu tina. 

Intrebarea mea, acum: Se gaseste pe undeva de cumparat doar magnetul sau tahometrul care sa includa si acest magnet? Poate reusesc cumva sa nu schimb motorul, doar pentru atat...

Atasez foto:

Cod motor:

Posted Image

Piesa in cauza:
Posted Image

Coduri masina:
Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

1

• yokoono

1

• gabilungu66

1

Top autori în acest subiect

Probleme pentru acel magnet ar fi nu temperatura sau vibratiile ci forta centrifuga. Am vazut prin targul de vechituri mai multe motoare din masini dezmembrate. De acolo puteti gasi un magnet. Daca va corespunde la diametru, latime si valoarea rezistiva a bobinei (se masoara inductanta dar nu aveti posibilitatea) ati rezolvat problema mult mai ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări