Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare tranzistor

Postări Recomandate

Buna ziua. A venit cineva la mine cu o placa de la o centrala Vaillant. Are un tranzistor care se arde BC547, dar eu banuiesc si operationalul TAA765a si inca o piesa capsula ca 2N3055 inscriptionat T2109 iar dedesubt e trecut T8809, fabricat de Motorola.

Daca ma puteti ajuta cu o informatie legata de aceasta piesa. Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

5

• gauss

3

• leoncris

2

• Nostalgic

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

T3 ... model " antic " ! Nu credeam ca mai exista in functionare ...

P .S . - poti pune linistit 2N3055 ( piesa este tranzistor , au fost diverse echipari ) , mai ales daca este vestic ... Verifica puntea redresoare , se cam " duce " la modelul acesta . De asemeni , semireglabilul ... cursorul se mai oxideaza . Placa are lejer 30 de ani ( in jur ... ) . Ar fi de vazut si ce mai e prin centrala ... bobina de pe automatul ( vana ) de gaze ... are 2 trepte . Si cablaraia ... mai da scurturi ! De asemeni , un termistor NTC , format surub cu papuc ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Va multumesc pentru informatii, dar operationalul TAA765a ar trebui schimbat sau nu, ca tranzistorul acela de langa IC1 este topit? Intr-adevar centrala e veche, cine mi-a adus placa nu mi-a spus si modelul.

Link spre comentariu

Placa o poti " tatona " si fara centrala ... vezi intrarea de 220 V la conector ... trece prin siguranta fuzibila , la primarul transformatorului , si se mai duce la ceva pini ... Masoara operationalul intai " la rece " , intre pini ... fiecare cu fiecare , eventual scos ... valori mici , in jur de 100 ohmi sau mai mici arata sigur defect . Poti ridica schema , e simpla . Fara termistor , tranzistorul mare e deschis ... ceva in jur de 14Vcc ... sper sa nu gresesc ... n - am mai lucrat de peste 15 ani cu asa ceva ! Daca e dus operationalul , e o problema ... se gaseste cam greu . E atipic ... Nici nu stiu daca mai am vreunul ... de colectie ! O perioada am folosit varianta RDG - ista , B 065 , aveau si " duble " , doua intr - o capsula ... cu 8 pini .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

M-a sunat azi persoana cu centrala si mi-a spus ca desii functioneaza, are ceva probleme si apelez din nou la ajutorul dvs.

A spus ca atunci cand incearca sa dea pe apa calda, ceva nu cupleaza si vine doar apa calduta, a zis ca nu cupleaza al 2 lea foc sau al treilea, ceva de genul, ca nu prea am inteles.

Ce ar putea fi problema. Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări