Vizitator cataluta Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Va salut am intrat in posesia unui scuter electric si vreau sa il pregatesc pt tatal meu care se deplaseaza foarte greu,scuterul nu are baterii si functioneaza cu 4 baterii de 12 v si 20 A acestea sunt destul de scumpe pt posibilitatile mele dar am reusit sa fac rost de 20 baterii ni-mh de 24 v si 2 A scuterul functioneaza la 48 v cum sa procedez pt ca ar trebuii sa leg 10 in paralel cu alte 10 in paralel si cele doua blocuri in serie poate sa folosesc ceva diode nu stiu cum sa procedez va multumesc pt ajutor Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Puneți-le serie-paralel fără diode, dar încărcați-le inițial separat până la aceeași tensiune finală. Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 ... sau ar trebui să foloseşti diode schottky "de putere", ele au cădere de tensiune în polarizare directă mai mică...s-ar putea să fie totuşi nevoie de încă o baterie, să compenseze căderea aia, şi atunci s-ar putea folosi şi diode normale, eventual... nu de alta, dar rar se reuşeşte încărcarea a două acumulatoare astfel încât să aibă "aceeaşi tensiune finală"... şi oricum, chiar dacă sunt aceeaşi marcă şi model, de cele mai multe ori se încarcă şi se descarcă diferit... Link spre comentariu
Vizitator mrca Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Salut, cred ca cel mai ieftin iesi asa: In ambele variante schema este serie-paralel, adica pui cate doua in serie (48V) si apoi 10 grupe in paralel: 1) prin rezistente (de putere: 0.2...0.47ohm/3-5W) daca din suportul lor pot fi deconectate individual (cele 10 grupe) intre folosiri 2) prin intrerupatoare (exista comutatoare ce pot fi asamblate in linie si basculate impreuna) si astfel le conectezi doar la folosire Rezistentele "parazite" pot fi suficiente pentru echilibrarea consumurilor. Incarcarea este ideal sa fie independenta per baterie, sau grup serie. Alte variante (diode, comutatoare MOS, inca un rand de 10 baterii... ) iti aduc pretul spre bateriile originale Mult Succes si Multa Sanatate tatalui tau mircea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum