Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterii legarea acestora si incarcarea lor

Vizitator cataluta

Postări Recomandate

Vizitator cataluta

Va salut am intrat in posesia unui scuter electric si vreau sa il pregatesc pt tatal meu care se deplaseaza foarte greu,scuterul nu are baterii si functioneaza cu 4 baterii de 12 v si 20 A acestea sunt destul de scumpe pt posibilitatile mele dar am reusit sa fac rost de 20 baterii ni-mh de 24 v si 2 A scuterul functioneaza la 48 v cum sa procedez pt ca ar trebuii sa leg 10 in paralel cu alte 10 in paralel si cele doua blocuri in serie poate sa folosesc ceva diode nu stiu cum sa procedez va multumesc pt ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

... sau ar trebui să foloseşti diode schottky "de putere", ele au cădere de tensiune în polarizare directă mai mică...s-ar putea să fie totuşi nevoie de încă o baterie, să compenseze căderea aia, şi atunci s-ar putea folosi şi diode normale, eventual...

nu de alta, dar rar se reuşeşte încărcarea a două acumulatoare astfel încât să aibă "aceeaşi tensiune finală"... şi oricum, chiar dacă sunt aceeaşi marcă şi model, de cele mai multe ori se încarcă şi se descarcă diferit...

Link spre comentariu
Vizitator mrca

Salut,

cred ca cel mai ieftin iesi asa:

In ambele variante schema este serie-paralel, adica pui cate doua in serie (48V) si apoi 10 grupe in paralel:

1) prin rezistente (de putere: 0.2...0.47ohm/3-5W) daca din suportul lor pot fi deconectate individual (cele 10 grupe) intre folosiri

2) prin intrerupatoare (exista comutatoare ce pot fi asamblate in linie si basculate impreuna) si astfel le conectezi doar la folosire

Rezistentele "parazite" pot fi suficiente pentru echilibrarea consumurilor.

Incarcarea este ideal sa fie independenta per baterie, sau grup serie.

Alte variante (diode, comutatoare MOS, inca un rand de 10 baterii... ) iti aduc pretul spre bateriile originale

Mult Succes si Multa Sanatate tatalui tau

mircea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări