Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Control motor

criss

Postări Recomandate

salutDaca cineva poate sa ma ajute cu o schema de potentiometru "digital"...imi trebuie pt control al unui motor dc.in masina as vrea sa fac pt robinetul de reglaj cald/rece.Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

6

• criss

5

• Stefan

1

• em2006

1

Top autori în acest subiect

mersi dar partea cu comanda o am,adica am gasit schema,dar as vrea sa inlocuiesc potentiometrul(mecanic) cu unul digital format din 2 butoane sus/jos(cald/rece).la inceput am vrut sa folosesc doar butoane de comanda (cald/rece)dar as vrea sa pot ajusta in mai multe trepte.

Link spre comentariu

erata la schema postata anterior de mine... ca sa functioneze partea de numarare (si sa elimine partea de trecere brusca de la nivel maxim la minim)... mai trebuie introdus un inversor....- valoarea totala a potentiometrului simulat va fi: R1+R2+R3+R4+R5+R6+R7+R8- valoarea minima la cursor va fi R1- valoarea maxima la cursor va fi R1+R2+R3+R4+R5+R6+R7+R8deci daca se elimina R1 (se strapeaza) valoarea potentiometrului va fi de R2+R3+R4+R5+R6+R7+R8, valoarea minima la cursor 0daca se doreste o variatie liniara rezistentele vor fi de valoare egala R, iar valoarea totala a potentiometrului de 8R

Link spre comentariu

@niq_ro esti tare de tot mersi mult :)1.daca as vrea sa ii micsorez nr treptelor ex 5 ce ar trebui sa modific2.are efect de memorie?daca intrerup alimentarea pierde pozitia potentiometrului?si daca da atuncea in ce pozitie revine?0?

Link spre comentariu

@niq_ro esti tare de tot mersi mult :)1.daca as vrea sa ii micsorez nr treptelor ex 5 ce ar trebui sa modific2.are efect de memorie?daca intrerup alimentarea pierde pozitia potentiometrului?si daca da atuncea in ce pozitie revine?0?

pentru a limita numarul de trepte se modifica configuratia la poarta care forteaza numarul maxim, apoi numarul in binar pentru "incarcare"... dupa intreruperea alimentarii, se revine pe pozitia "0"PS: iti modific eu schema pentru 5
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări