Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor inserare resistenta led

Tomsa Cosmin

Postări Recomandate

Buna ziua urmeaza sa fac o puntte redresoare si as vrea sa-i inserez un led de 5 mm tendiune dupa redresare am 36 v

ce valoare ar trebui sa aiba resistenta sa nu imi arda ledul?

Sau mai bine cum as putea pune acel led 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomsa Cosmin

3

• stone100

3

• Ticu

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cat curet vei dori sa treaca prin acel led ? ai cautat pentru ledul ala o medie al curentului ?

rezistenta ®= tensiunea (36) / curentul ledului (...) acolo treci ce curent vrei sa treaca prin led sa nu uiti sa transormi din mA in A

spor

Editat de stone100
Link spre comentariu

36V minus 2V cadere de tensiune pe led fac 34V pe rezistenta.R = U/I = 34V / 0,01A = 3400 ohmi = 3,4 kilo ohmi. Practic gasesti 3,3 ko valoare standardizata.Puterea disipata pe rezistenta:P = U x I = 34V x 0,01A = 0,34 Watt. Practic ceri 0,5W sau mai bine 1 W fiindca are suprafata mai mare si ramane mai rece.Rezumat: 3,3 ko la 1 Watt putere.

Link spre comentariu

Nu cred ca este vorba de lene, ori este prea mic (eu am spus ca ar trebui sa stim varsta copiilor ca sa fim mai rezervati in sfaturi cand lucreaza direct pe retea) ori forumul le-a creat un reflex daunator: nu trebuie sa invat sa ma descurc singur, pun intrebarea si nu se poate sa nu raspunda cineva.

Link spre comentariu

Nu cred ca este vorba de lene, ori este prea mic (eu am spus ca ar trebui sa stim varsta copiilor ca sa fim mai rezervati in sfaturi cand lucreaza direct pe retea) ori forumul le-a creat un reflex daunator: nu trebuie sa invat sa ma descurc singur, pun intrebarea si nu se poate sa nu raspunda cineva.

Ticu Multumesc pentru explicatie 
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări