ym_dx21 Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Salutare ! Am realizat o schema driver pt un motor cu lm 324 in proteus 8 si imi apare o eroare ..."No model specified for U1:A ", "No model specified for U1:B"...se refera la doua module operationale din cele 4 continute in lm324. Apelez la ajutorul vostru . Multumesc. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Op Amp-ul selectat de tine NU are model pentru simulare. Selecteaza alt OP amp care sa aiba model. Cand selectezi o componenta in Proteus in dreapta sus la preview se specifica daca are sau nu model de simulare.Alege unul cu "Schematic model ..." sau " SPICE model" . Link spre comentariu
ym_dx21 Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 A mers ! Intradevar era un OP fara schematic model , cel cu model nu a mers ...abia unul SPICE a functionat. djvas multumesc mult....sanatate Link spre comentariu
ym_dx21 Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Mai am o intrebare ...sper sa nu deranjez.. Cum fac alimentarea integratului in Proteus in schema de mai jos? imi da eroare ca nu am conectat pinii de alimentare ai IC. Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 La un pin oarecare (PIN 2 creat de mine) ii atasezi un TERMINALS de tip POWER, se va conecta automat, la fel si cu minus la o intrare gen PIN 2 sau alt pin ii atasezi GROUND. Daca vrei sa-l alimentezi pentru simulare in loc de acel PIN 2 ii pui un GENERATORS de tip DC caruia ii dai o valoare egala cu tensiunea de alimentare. 1 Link spre comentariu
ym_dx21 Postat Noiembrie 23, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 multumesc Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Mai am o intrebare ...sper sa nu deranjez.. Cum fac alimentarea integratului in Proteus in schema de mai jos? imi da eroare ca nu am conectat pinii de alimentare ai IC. In proteus circuitele logice se alimenteaza "automat" spre VCC/VDD. Teoretic in scema pusa de tine nu ar trebui sa ai probleme de alimentare. Nu acelasi lucru este valabil si cu OP amp-urile. Chiar nu ma prind cum ai reusit sa alimentezi un op amp fara eroare si nu reusesti la un 74HCxx care se alimenteaza automat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum