Vizitator Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) In primul rind verifica convertorul DC-DC de pe t-con, sa ai tensiunile VGH(VON) intre 25v-28v, VGL(VOFF) intre -5v si -7v..(are puncte de masura) Si mai sint niste surse smd(liniare), vezi ce scoate(3,3v 2,5v 1,8v, depinde de t-con). Editat Noiembrie 24, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) Acesta e modelul de T-Con, imi puteti arata pe poza cateva puncte de masurare? http://www.ebay.it/itm/TCON-BOARD-A60MB4C2LV0-2-FOR-TOSHIBA-40RV753-40LV713B-UMC-M40-57G-40-LCD-TV-/251654639122?hash=item3a97c90e12 Cateva masuratori facute, nu stiu daca sunt concludente. Editat Noiembrie 24, 2015 de myshyk Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) Daca aveam o poza clara(sau t-conul in fata), iti spuneam mai multe. Dupa ce ai pus a doua poza, cred ca tu ai traseul de 12v, intrerupt catre sursa smd de 2,5v(banuiesc ca e de 2,5v) si convertorul DC-DC. Cind mai postezi spune si ce scrie pe sursa care o banuiesc eu a fi de 2,5v. Editat Noiembrie 24, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 cele doua puncte de masura sunt la 0v. Pe integrat scrie;RT9963/GQW/CLF1Y, iar pe sursa, k/A1718/Y104. Constient ca nu am resursele necesare pentru a repara placi, vreau doar sa stabilesc daca modulul e defect, pentru a-l schimba. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Scoate foliile dintre t-con si display, si vezi daca iti apare tensiunile VONE si VOFFE, daca nu apare, vezi tranzistorul(care il banuiam eu ca este sursa de 2,5v) ca are un pin care face legatura cu 12v, acel traseu este intrerupt, prin acest tranzistor se face alimentarea la pini 37, 38 RT9963. Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 24, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Da, se pare ca acest modul e defect,pe acel tranzistor, am -12v fata de + pe toate cele trei picioruse. Schema se pare ca difera putin de ceea ce am eu pe placa, desi in linii mari, corespunde. Oricum, multumesc pentru rabdare si bunavointa.mai fac"sapaturi" pe placa, dar asta doar de amoru´artei, am sa-mi comand modulul de pe e-bay, pe link-ul pus mai sus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Nu mi-ai spus daca ai scos foliile, si apare sau nu apare tensiunile VONE SI VOFFE, in cazul ca apar, atunci sa stii ca e defect panelul. Eu ti-am spus sa faci operatiunea asta, ca sa vedem daca intradevar este t-conul defect, sa nu il cumperi degeaba.Foarte multi au cumparat t-con la anumite tv-uri si pina la urma sa constatat ca panelul era defect. Link spre comentariu
crmn1 Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 unul de deasupra sa trezit vorbind.ce sa-i faci asta este si eu sunt din buzau dar nu dau sfaturi atunci cand vad ca acest om are acelasi numar de postari ca mine sau ca dorel si oricum sectia de repatatii nu este acelasi lucru cu reparatii.TIMPUL REZOLVA TOTUL.consider ca nu puteti rezolva acest defect deoarece...un defect generat din exterior este foarte greu de reparat.cred defect tcon Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Nu mi-ai spus daca ai scos foliile, si apare sau nu apare tensiunile VONE SI VOFFE, in cazul ca apar, atunci sa stii ca e defect panelul. Eu ti-am spus sa faci operatiunea asta, ca sa vedem daca intradevar este t-conul defect, sa nu il cumperi degeaba.Foarte multi au cumparat t-con la anumite tv-uri si pina la urma sa constatat ca panelul era defect. Imi cer scuze ca nu am raspuns, am facut ceea ce mi-ai recomandat, nu a aparut tensiune, asa ca m-am apucat sa caut de ce nu am tensiune pe Qd2, dar inca nu am gasit unde anume se intrerupe circuitul. Oricum mai caut, chiar daca am facut demersuri pentru achizitionarea altui modul. Multe multumiri pentru ajutor. Chiar daca altii sunt de alta parere. unul de deasupra sa trezit vorbind.ce sa-i faci asta este si eu sunt din buzau dar nu dau sfaturi atunci cand vad ca acest om are acelasi numar de postari ca mine sau ca dorel si oricum sectia de repatatii nu este acelasi lucru cu reparatii.TIMPUL REZOLVA TOTUL.consider ca nu puteti rezolva acest defect deoarece...un defect generat din exterior este foarte greu de reparat.cred defect tcon Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, nu ai dreptate. Era mai corect sa stai cuminte in banca dumitale, daca nu consideri ca poti si vrei sa ajuti. Daca tot ai timp liber, mai exerseaza la gramatica, unde dai dovada ca esti deficitar. Nu sunt depanator de meserie, nu mai repar televizoare de multi ani, dar asta nu inseamna ca sunt obligat sa apelez la ateliere de reparatii pentru propriile mele televizoare, cel putin, nu inainte de a incerca sa ma descurc singur. Am toata stima pentru cei care, din micul-marele lor bagaj de cunostinte, incearca sa ajute si pe altii. Si dimpotriva, imi displac profund "ţuţării" care se baga in seama doar pentru numarul de postari. Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Am postat prostii, am confundat QD2 cu ICD2. Revin cu corectari. Editat Noiembrie 25, 2015 de myshyk Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Poti sa-mi repostezi schema fara acel dreptunghi rosu cu inscriptia de circuit intrerupt? Se pare ca pe acolo e ceva in neregula. Pe ICD2 am tensiunea de +12v, nu e intrerupt circuitul.Am im impreisa ca s-a dus acel a 9633. Poti sa-mi dai niste tensiuni de reper pe el? In punctul ICD2/CD25, am 11,98v, in punctul ICD2/RD47, am 11,81v, iar in punctul ICD2/LD3, 0v. Sa fie defect ICD2? Editat Noiembrie 25, 2015 de myshyk Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Aici am gasit schema, si tot aici se vorbeste si despre t-conul tau, dar e in chineza. http://www.gzweix.com/article/sort0250/sort0520/info-295390.html Vezi daca ai 15v pe plusul diodei DD6(tensiunea AVDD). Acel a 9633 de care spui, nu stiu ce este, ca nu am nici schema nici t-conul in fata. Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 (editat) Am gresit eu, e rt9963GQW. In punctul LD3/DD6, am tensiune 0, cred totusi ca IOD2 e defect Multumesc foarte mult pentru ajutor, cred ca asta a fost, imi voi procura un alt modul. Stima. Nu se conecteza link-ul.Poti sa postezi doar partea de schema care e acoperita? Editat Noiembrie 25, 2015 de myshyk Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Uite aici Link spre comentariu
myshyk Postat Noiembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Multumesc mult, iti voi trimite o poza cu mine si cu televizorul! Dar sa stii ca mai am unul cu probleme, un samsung, dar inca nu i-a venit randul, merge, dar merge prost. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum