Vizitator ghitao2000 Postat Noiembrie 22, 2015 Partajează Postat Noiembrie 22, 2015 Buna ziua.Am vazut ca sunteti colegi priceputi si ati indrumat si alte persoane in diferite probleme.M-ar interesala la modelul meu Polo 6n( AER benzina 999 cc) care sunt firele pe care trebuie montat modulul inchiderii cu telecomanda, sa comande inchiderea vacumatica originala de pe masina.Eu,dupa ce am cautat tot ce se poate gasi pe net legat de acest subiect am decis sa montez singur modulul cu telecomanda.Problema cu care ma confrunt este ca montata conform schemei (am ales tipul de legaturi pt inchidere pneumatica din schema de montaj a modulului inchiderii insa am incercat si si modul possitive trigger cum am vazut pe youtube la un rus insa era montat pe 6n2) nu se inchide sau in alta combinatie se inchide si nu se mai deschide.Am incercat sa intercalez firele de comanda de la modul pe firul rosu care merge la butucul cheii dar si pe firul rosu cu dunga neagra de la mufa actuatuatorului,ambele din usa soferului.Singurul mod in care functiona a fost cu firul de la actuator dar cu mufa scoasa,atunci inchiderea din usa sofer nu mai functiona.Atasez schema electrica masina,schema montaj inchidere si poze cu firele pe care am incercat montajul.In speranta ca ma veti putea ajuta va multumesc anticipat !Cu multa stima Ghita Oiegas. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 (editat) Eu am montat cu succes o astfel de telecomanda si nu am avut probleme. Nu mai tin minte insa tipul telecomenzii cumparate, oricum era o chinezarie dintre cele mai ieftine si inca mai merge acum dupa 5 ani. Intrucat nu am vrut sa ma complic sa inteleg ce fire trebuiesc cuplate si unde, am conectat receptorul langa pompa de vacuum si am renuntat la a lega si becurile, deci nu am semnalizarea luminoasa la inchidere/deschidere. Practic, firele care ajung la pompa sunt cam aceleasi care pleaca de la intrerupatoarele din cotiera. Nu am urmarit firele de la butuc caci aveam o problema la acestea si tocmai de aceea am montat telecomanda. Daca chiar nu reusesti o sa incerc sa fac o fotografie la cum am legat-o pe a mea dar cum iti spuneam nu mai stiu ce telecomanda am montat. Din cate vad eu, trebuie sa legi firele de la receptor (figura A) galben si galben/negru la +12V adica rosu/alb de la pompa (din schema ta pin1), iar alb e pentru inchis si alb/negru pentru deschis, le legi la verde/rosu , respectiv verde/negru de la pompa (pin 7 si 10), daca merge invers inversezi conexiunea. Masa se pare ca este maro sau maro/negru (3 si 8). Bineinteles, in plus trebuie sa legi si alimentarea receptorului la 12V. Daca vrei sa legi la butuc langa usa, pentru a putea utiliza si luminile, atunci galben si galben/negru de la receptor se duc la rosu sau rosu/alb de la butuc, alb de la receptor la verde/alb de la butuc si alb/negru de la receptor la verde/gri de la butuc. Editat Noiembrie 23, 2015 de one Link spre comentariu
Vizitator ghitao2000 Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Multumesc mult pentru raspunsul prompt si abia astept sa incerc varianta a doua pt ca vreau sa conectez si semnalizarile.Voi reveni dupa ce o montez. Cu stima Ghita Oiegas. Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Verifica inainte cu un miltimetru daca firele sunt exact cele din schema, poate au culorile schimbate. Apasa comutatorul din cotiera pentru a identifica inchis-deschis.... Link spre comentariu
Vizitator ghitao2000 Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 PROBLEMA REZOLVATA ! Multumesc mult inca o data colegului one pt informatii.Am reusit montarea dupa schema din manualul modulului "positive trigger" firele de comanda fiind conectate la mufa de la butuc. Link spre comentariu
Vizitator Oscar Secianschi Postat August 7, 2019 Partajează Postat August 7, 2019 Buna ziua! Acum 2 luni mi-am cumparat un WV Polo 6n din 2001 (second-hand). Nu sunt obisnuit inca cu problemele care pot aparea si rezolvarea acestora. De cand am cumparato motorasul de vacuum din hatchback, cand deschideam sau inchideam usile lucre destul de mult. Acum 2 zile nu l-am mai auzit dar nici usile nu se mai deschideau (decat a mea). Nu am schema cu sigurantele de sub bord. S-at putea sa se fi ars cea de la motoras. Daca e vre-o problema mai serioasa voi apelala in electrician auto. Dar in caz ca m-ar putea ajuta cineva, i-as fi recunoscator! Daca are cineva schema sigurantelor, il rog sa faca o poza cu ea si sa mi-o trimita! Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
-Atlas- Postat August 8, 2019 Partajează Postat August 8, 2019 Buna Poi ar trebui sa ai schema chiar pe capacul de la sigurante. Spor Alex Link spre comentariu
dancostea2002 Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 poti gasi schema sigurantelor in Autodata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum