Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

apex ax14

Postări Recomandate

Da,e bine, asa il legi.

Pleci cu el setat la jumatatea cursei, reglezi intii biasul la 40-60mA, si apoi dupa 2-3 minute, ajustezi offsetul sa fie cit mai aproape de 0.

Rigidizezi cu o picatura de v0psea sau oja (de la gagica), semireglabilii, si aia e!

Link spre comentariu

Umple-l cu piese, si hai sa-l punem pe picioare.

Inainte de a alimenta, spala bine placa cu alcool izopropilic ca sa cureti de impuritati si cu o lupa, verifica atent impotriva "mustatilor" de cablaj sau fludor, ce pot face scurt.

Inseriezi fiecare rail cu o rezistenta de 10 ohmi la 2-5W dai semireglabilul de bias la valoarea maxima a lui, pui semireglabilul de offset la jumatea cursei si alimentezi.

Totusi vad ca pe PCB ai scris +/-56Vcc, 2SA-2SC nu cred ca vor tine la acea tensiune nici pe 8 ohmi, as recomanda acolo MJL21195-21196 ca finali la acea tensiune.

Mai sus de +/- 45Vcc si 8 ohmi, nu as cere de la 2SA-2SC, totodata recomand cositorirea traseelor peste tot (stanare).

Link spre comentariu

depinde de fier!am incercat cu 3 modele!1 din acela vechi romanesc,merge dar mai ramaneau si trasee intrerupte,unul unul kinezesc nu mai stiu modelul cam acelas rezultat!am incercat sa presez cablajul 2-3 min cu el dar se exfolia,si al3,unul Zass german care dupa un minut de frecat cu el lipeste tot,daca presez cateva sec cu el se aude cablajul cum pocneste!

aa si uitasem:mersi!

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Ma bucur cand vad ca la unii le iasa metoda fierului de calcat la facut cablaje.Am renuntat la ea inainte sa am vreun "succes" notabil  :rade:

Spor la treaba.

ma tu de ce razi acolo ? a ? :)

acum serios vorbind, si eu sunt un dezastru cu fieru de calcat.

nu stiu cum mi-ar iesi oare cu transfer chestia asta ?...

un singur intreg ?...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări