ALEKS Postat Decembrie 7, 2004 Partajează Postat Decembrie 7, 2004 Daca ma poate cineva ajuta cu o schema pentru un circuit inregistrare pentru cap magnetic (cu tot cu circuitul pentru stergerea benzii), as fi recunoscator... Circuitul isi va gasi locul innt-un magnetofon cu 3 capete deci stergerea se face pe un cap inductiv, redarea pe un cap inductiv si scrierea pe alt cap inductiv. Deci, eu as avea nevoie de o schema (preferabil HI-FI) numai pentru inregistrare (capurile STERGERE+SCRIERE). Multumesc anticipat. Link spre comentariu
cri Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 Salut,Nu imi este prea clar ce vrei sa faci.Vezi ca exista corectii RIIA functie de viteza benzii si multe altele. Este important ca amplificatoarele de cap sa fie pentru tipul potrivit de cap. Iti sugerez , intru-cat se mai gasesc sa folosesti capete+scheme de Maiak sau si mai bine de Tesla. Cu o schema completa se B115 HiFi care folosea capete care se mai gasesc (greu) din care poti "decupa" ce ai nevoie pot sa te ajut eu daca imi trimiti adresa de e-mail.Un asemenea proiect am facut cu multi ani in urma , si functioneaza si azi . Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 11, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 M-ar interesa circuit pentru capete MAJAK, optimizat pentru o viteza de rulare a benzii de 19cm/s. Schema ar trebui sa puna la dispozitie un generator IF pentru premagnetizare si controlul curentului capului de stergere, precum si circuitul de imprimare a semnalului audio.Mai clar, pe un sasiu de magnetofon complet functional, comandat cu relee, doresc sa reconstruiesc toate subansamblele. Link spre comentariu
cri Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 Imi este greu sa gasesc acum schema de Maiak (Ne-am mutat de curand si am toate cartile in diverse cutii puse aiurea. Schema de Tesla o am scanata in calculatur asa ca este disponibila usor. Link spre comentariu
cri Postat Ianuarie 11, 2005 Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 Si inca ceva, sunt realmente incantat ca cineva face acest proiect eu fiind un fan "retro" al magnetofoanelor. Dac vrei sa-ti trimit o poza cu ca am realizat eu , poate te inspiri de acolo , sa-mi spui. succes Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 11, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2005 Si eu sunt fan al magnetofoanelor si inregistrarilor pe banda, in special.Eu am un ASTRA MK-IIIC-I, sovietic, comandat digital (relee si microcomutatoare). Planuiesc sa ma apuc si de acesta intr-o zi, sa remodific tot preamplificatorul cu tot cu corector, circuite inregistrare si comanda VU-Metre. Amplificatorul de putere deja il am pregatit (doar ca schema si piese, pentru ca imi trebuie ceva timp sa "colorez" cablajul cu solutie de smoala si benzina si sa dau gaurile conform traseelor desenate pe foaie de matematica... si momentan nu am timpul necesar).Momentan, problema lui este expusa mai pe larg la topicul: http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=3509.Strang toate schemele care m-ar putea ajuta pentru celalalt sasiu deocamdata, intamplator tot de ASTRA MK-III-CI. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum