Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 E simplu de tot, cel care vrea o serie nu se incurca cu un atelier de strungarie, comanda peste hotare ca`i mai ieftin. Exemplul e cel de sus, in Romania a platit aprox 13$ pe un ax , in China 4$. Si mai e ceva , in Romania abia a gasit un atelier care sa`l faca. Din pacate asta e situatia le noi, se vor da pe brazda si vecinii, in curind. Exemplul clasic a fost cind am cautat anul trecut o combina frigorifica cu R134 sa mearga si in camara pe care nu o incalzesc iarna. Am cautat in Serbia, de, nu`i tara Eu si Gorenje produce si inca mult. Ghinion , tot ce am gasit erau cu R600 si compresoare PRC! Asta e situatia, globalizare facuta cu c..u! Grig Link spre comentariu
spik Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Sunt curios sa stiu cat ar fi costat transportul acelor 3 axe din China in Romania!Altfel vorbim degeaba ... asa putem spune ca si bananele sunt gratis in Africa!!!Nu cred ca un colos de CNC scoate banii cu astfel de lucrari de 3 bucati, chiar si cu salarii in banane! Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Hmmmm............si da si ba cu comanda peste hotare..............cand am de facut prelucrari,apelez la 2 firme.Lucreaza bine,pretul e cel corect,dar apare o problema..............timpul de asteptare,care de cele mai multe ori ma dispera.Tocmai de aceea am optat pt. a-mi infiinta un mic atelier de prelucrari.Care inca asteapta,ce-i drept.........cele 2 firme despre care am pomenit lucreaza masiv pt. export.Comenzi interne accepta cu rezerve,exact pt. chestiile mentionate anterior.Adica mai toti vor repede,daca se poate instant,ieftin,daca se poate moka si bun,daca se poate perfect.In ambele firme lucreaza cu precadere capete carunte..............ambele firme au si cnc-uri,dar piesele unicat sau seriile mici le fac pe masini clasice.Ca sa scrii un program si sa faci toate corecturile si pozitionarile necesare la un strung cnc sau o freza cnc se renteaza doar daca ruleaza acel program minim-minimorum o saptamana..........ma refer la piesele complexe,nu la cele simple,care se pot face pe aplicatiile standard. Referitor la industria chineza.........chinezul iti face produsul exact de banii pe care-i aloci produsului respectiv.Daca vrei un ax de 10 dolari,ti-l face de 10 dolari...........daca acelasi ax il vrei la 3 dolari,ti-l face..........da' asa si iese,de 3 dolari.Chinezii fac si lucruri calitative.Cel putin la productia de masinile-unelte sunt foarte buni.Foarte multe masini-unelte chinezesti sunt copiate la perfectie,unele chiar imbunatatite fata de model. Alex Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Vorba colegului spik ...........la un cnc,pe langa costul realizarii unui program,mai apare si costul de exploatare,care este muuult mai mare decat la o masina clasica. Alex Editat Iunie 13, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 @spik, decit sa intrebi mai bine citeste , am spus ce si cum. @alex.cseleni, costul la aia e stas, 1$/ minut de lucru masina cu otelul lor, ceva automat. O scula din aia lucreaza 24h cu pauze de intretinere, nu`s curios de mai mult. Programarea unui ax chior se pare ca se face pe baza de biblioteci cu interfata interactiva, cel putin asa am inteles se la amicul meu. Cotele de rulment au fost corecte, am inteles ca nici unu nu a intrat prea usor insa au fost diferente la presare, din rulmenti , din ax, nimeni nu a fost curios din momentul in care au mers OK. Costul unui astfel de complex de prelucrare este enorm pentru noi insa banii si`i scoate fara probleme . Comanda a fost executata cam in 48h de la lansare. Deci nici la ei nu`i instant. Grig Link spre comentariu
spik Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Eu lucrez intr-un atelier de prelucrari prin aschiere cu strunguri, freze, masini de rectificat, de danturat, etc. Avem si un strung si o freza cnc.Productia principala este pt. export si anume elemente pt. cuptoare de analiza chimica a metalelor.Acum vreo cativa ani am fost in impas cand fabricatia s-a "mutat" in China...dupa un an aveam de lucru din nou...reconditionam ce faceau chinezii.. .dupa doi ani aveam din nou toata productia!!!1. Chinezu facea mult, ieftin si prost.2. Chinezu nu face "la bucata" sau unicate.Inca avem meseriasi ce fac minuni pe masini unelte vechi de 30-50 de ani!Cei de Werder au spus ca suntem excelenti in proiectarea si productia mijlocie si unicate. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Nu te enerva,domnule Grig.................spike a intrebat cat ar fi costat transportul............doar transportul axelor.Si are perfecta drepatate.Ca daca tot facem comparatii,hai sa nu comparam mere cu pere........... Alex Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Acum deja ne plangem ca nu avem preturile ca in China ? Nimeni din lumea asta nu are preturile alea. De aia totul este Made in China. Un tarod costa 30-40 lei, o filiera la fel, un burghiu la fel, o freza mai serioasa 75 lei (de 15mm) si nici nu rezista prea bine in orice fieros sau inox. Toate astea se tocesc, se sparg si trebuie cumparate. Lucrand la nivel de hobby eu ajung prin magazine cel putin odata pe saptamana si se duc 150lei pe doi tarozi si o freza sau alte maruntisuri, doar ca sa pot sa lucrez in continuare la proiectele mele. Chinezul probabil ca nu plateste atat. El nu plateste 250ron pe o fasie de aluminiu pe care o comand eu acum, lata de 13cm si lunga de 60cm. Inainte sa ne plangem ca strungarul lucreaza scump, ia ganditi-va, voi cat castigati pe ora de munca, adaugati consumabilele, curentul, costul utilajului, poate impozit, tva ca nu ii convine sa riste, uneltele care se mai sparg (tarozi, freze, burghie) si trebuie acoperite din cateva lucrari, pretul materialului si pierderea, si ala este pretul corect. Are dreptul si el sa ramana macar cu aceiasi bani pe care ii castigati si voi, in buzunar la sfarsit de lucrare nu ? Editat Iunie 13, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Stiu si eu cateva firme care si-au mutat parte din productie in china,iar dupa o vreme,au mutat-o inapoi.........dar repet.........chinezii fac si lucruri bune,doar ca unii vor mercedes la pret de logan.Chinezii nu fac asa ceva.La noi,la romani............se mai intampla minuni. Alex Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Tura urmatoare a comandat acelasi ax la chinezi , mai precis Taiwan. Transportul la el n`a fost problema deoarece avea ceva import de facut si a fost exact in perioada aia . Grig Pe @spik nu ma pot enerva, asa e modelul la el , n`are rabdare sa vada tot ce`i scris, cum vede iepurele cum poc si rata cade! Calitate fac in Taiwan , e altceva decit maniland China bineinteles si preturile mai mari. Bineinteles ca daca au trimis productia in China si au negociat la singe pretul au avut parte si de calitate pe masura. In unele cazuri merge , in altele nu, acolo este magia inginerului integrator , sa stie ce se poate in Taiwan, ce China si ce in Germania. Sper si eu ca vom ajunge sa vedem productia industriala din nou la noi. Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) ...costul la aia e stas, 1$/ minut de lucru masina cu otelul lor... Daca vreau sa-mi facă un arbore cu diametrul de 100 și lung de 500, tot 1 $/ minut cu materialul lor este?! Editat Iunie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
spik Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Bineinteles, numai ca va "costa" minute mai multe!Grig, ne-a obisnuit cu de-astea, arunca jumatati de masura!Bineinteles ca amicului i-a convenit ca nu a platit transportul si cine stie ce "susta" a avut pe acolo.Eu am vrut sa aflu cat m-ar costa pe mine ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Eu l`am intrebat din scurt ca daca vreau un ax de 1m si asa de vre`o juma` de metru diametru din ceva de genul 4140 tot asa imi iau? Raspunsul a fost ca doar nu cred in povestea cu marmota sau ca s`a intilnit hotul cu prostul! Au un algoritm de calcul si nu lucreaza mai putin de 10 min, din ala au reesit 3 axe, el voia doar 1 buc. La dimensiunile alea aia i`a iesit tarifarea. Pentu relatii suplimentare contacteaza`l , dar daca`i zici de dimensiunile alea raspunsull il ai mai sus. Grig @spik, ai userul amicului meu, stii foarte bine cine este, intreaba`l! Editat Iunie 13, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) Pai nu ma interesează. Întrebarea a fost doar retorica. Un arbore în trei trepte (cu cote de rulment) de dimensiunile respective, se face conform normativului în 4 ore și jumătate cu t.p.î. cu tot - adică aproximativ 270 minute. Asta după normativ. Tu însă, ca meseriaș, știi ca un strungar cu a 5-a, face mai bine de 6 ore la o asemenea lucrare - adică aproximativ 360... 400 minute. Presupunând ca CNC-ul ălora face piesa în jumătate din acest timp (180... 200) minute, nu ți se pare ca mai bine dai 700... 800 $ pe un strung de banc chinezesc și ți-l faci singur?! Editat Iunie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
dany_cta Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 La 7-800$ nu exista strung chinezesc capabil sa lucreze dimensiunile alea. Poate vorbim de la 1500euro in sus. CNC-ul cat un vagon probabil ca il face in mai putin de 60minute, chiar si 120minute daca te taxeaza tot iesi in castig. Tu esti omul care are nevoie de piesa, nu esti strungar si poate nici nu te intereseaza sa te apuci de asta. Ca sa nu mai punem la socoteala materialul pe care trebuie sa il cumperi care poate nu este un simplu fier pe care il gasesti la depozitele de fier. Ar fi fost culmea initiatorului topicului sa ii recomandam sa isi cumpere strung pentru ca vrea o cutiuta la stickul usb. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum